Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:382, Did:0, useCase: 3


Daugavpils teātris uzsāk sadarbību ar J. Kupalas Nacionālo akadēmisko teātri (Minska)

Redakcija
Redakcija

Noslēdzot 2019. gadu, ir panākta savstarpēja vienošanās par turpmāku sadarbību starp Daugavpils teātri un vecāko Baltkrievijas dramatisko teātri - J. Kupalas Nacionālo akadēmisko teātri (Minska), kurš 2020. gadā svinēs savu simtgadi.

Daugavpils teātra valdes priekšsēdētājs Oļegs Šapošņikovs par jauno sadarbību ar J. Kupalas Nacionālo akadēmisko teātri:

„Šī sadarbība nozīmē būtisku sasniegumu Daugavpils teātra starptautisko attiecību attīstībā, paceļot mūsu latiņu augstākā līmenī. Tās ietvaros ir plānotas regulāras savstarpējas viesizrādes, kā arī citi sadarbības veidi. Jau 2020. gada 19. martā Daugavpils teātrī viesosies Jankas Kupalas Nacionālais akadēmiskais teātris un Daugavpils skatītājiem piedāvās Gogoļa „Revidentu” teātra mākslinieciskā vadītāja Nikolaja Pinigina režijā. Savukārt jau aprīlī Daugavpils teātra izrāde „Tuvība” būs skatāma uz Jankas Kupalas Nacionālā akadēmiskā teātra skatuves.”

Izrāde „Revidents” ir Baltkrievijas Nacionālās teātra prēmijas laureāte trīs kategorijās: „Labākā dramatiskā izrāde”, „Labākais režijas darbs drāmas teātrī”, „Labākā vīrieša loma dramatiskā izrādē” – Viktoram Manajevam par Mēra lomu. Jāatzīmē, ka šī „Revidenta” varoņi sarunājas „trasjankā”, kas ir baltkrievu un krievu valodas sajaukums. Savukārt Hļestakovs, būdams galvaspilsētas pārstāvis, runā tīrā baltkrievu valodā. Nikolaja Gogoļa tekstu šim iestudējumam tulkoja Marija Puškina.

Interesanti, ka „Revidenta” pirmizrāde J. Kupalas Nacionālālajā akadēmiskajā teātrī notika vienā gadā ar Daugavpils teātra „Revidents Sylagolā” Oļega Šapošņikova režijā. Vai skatītājs atradīs kādas paralēles? To varēs uzzināt jau 19. martā pl. 18.30 Daugavpils teātrī.

Biļetes uz Jankas Kupalas Nacionālā akadēmiskā teātra viesizrādi „Revidents” jau ir pārdošanā un pieejamas Daugavpils teātra kasē (654 26520), Biļešu paradīze kasēs un internetā Bilesuparadize.lv