Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:382, Did:0, useCase: 3


Georgijs Surkovs atgriežas Daugavpils teātrī ar iestudējumu „Cilvēks no Podoļskas”

Redakcija
Redakcija

Daugavpils teātrī tiek iestudēta krievu dramaturga Dmitrija Daņilova luga „Cilvēks no Podoļskas”, par kuru 2018. gadā autors saņēma „Zelta masku” kategorijā „Labākais dramaturgs”. Iestudējuma režisors ir Georgijs Surkovs, pirmizrāde notiks 5. oktobrī plkst.18.00. Daugavpils teātrim ar režisoru Georgiju Surkovu ir izveidojusies ilggadēja sadarbība: šeit viņš ir iestudējis tādas izrādes kā „Pieci vakari” (trīs „Spēlmaņu nakts 2017” nominācijas, tostarp kategorijā „Gada lielās formas izrāde”), „Tumšās alejas” („Spēlmaņu nakts 2015” balva aktrisei Jeļenai Ņetjosinai „Gada debija vai jaunais skatuves mākslinieks”), „Viss ir viņa” („Spēlmaņu nakts 2014” balva nominācijā „Gada izrāde bērniem vai pusaudžiem”) un citas.

Lugas „Cilvēks no Podoļskas” sižets svārstās starp pilnīgu absurdu un biedējošu realitāti: policija aiztur jaunu vīrieti, bez paskaidrojumiem un apsūdzībām. Iecirknī sākas dīvaina pratināšana, kas drīzāk līdzinās absurdam psihoterapeitiskam seansam, kura laikā tiek uzdoti savstarpēji nesaistīti un situācijai neatbilstoši jautājumi, kas vedina galveno varoni ar jaunu skatījumu novērtēt savu dzīvi.

Režisors Georgijs Surkovs: „Luga mani uzrunāja ar savu absurdo sižetu – tas ir neiespējams stāsts, smieklīgs, asprātīgs, bet ar skaidru un svarīgu vēstījumu – mēs nepamanām dzīvi mums apkārt, palaižam to garām.”

Vienu no lomām izrādē „Cilvēks no Podoļskas” izpildīs jaunā Daugavpils teātra aktrise Kristīna Zaharova, kuru skatītāji jau varēja iepazīt kā vienu no solistēm mūziklā „Džeina Eira”, savukārt titullomā būs aktieris Vadims Bogdanovs, pārējās lomās piedalās aktieri Mihails Samodahovs, Viktors Jancevičs un Māris Korsiets. Kā scenogrāfe un kostīmu māksliniece Daugavpils teātrī debitēs Sintija Jēkabsone, horeogrāfe – Jana Jacuka. Izrāde krievu valodā.
Pirmizrāde: 5. oktobrī plkst. 18.00, tuvākās izrādes 6. oktobrī plkst. 17.00 un 23. novembrī plkst. 18.00.

Biļetes - Daugavpils teātra kasē (654 26520), Biļešu paradīze kasēs un internetā Bilesuparadize.lv

Iestudējums top ar Valsts kultūrkapitāla fonda finansiālu atbalstu.