Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:382, Did:0, useCase: 3


Daugavpils teātris parakstījis sadarbības vienošanos ar J. Kupalas Nacionālo akadēmisko teātri (Minska)

Redakcija
Redakcija

Latvijas Republikas Kultūras ministrijas un Baltkrievijas Republikas Kultūras ministrijas vienošanās par sadarbību kultūrā un mākslā ietvaros 5. februārī Minskā Daugavpils teātra valdes priekšsēdētājs Oļegs Šapošņikovs un J. Kupalas Nacionālā akadēmiskā teātra ģenerāldirektors Pāvels Latuško parakstīja vienošanos par abu teātru turpmāko sadarbību.

Sadarbības ietvaros paredzētas ne tikai savstarpējas viesizrādes, bet arī kultūras sadarbības attīstība, kopīgu radošo projektu realizācija – festivāli, konkursi, koncerti, profesionālas pieredzes apmaiņa starp teātriem, meistarklases un lekcijas. Šī vēsturiskā notikuma liecinieki bija Latvijas Republikas vēstnieks Baltkrievijas Republikā Einars Semanis un J. Kupalas Nacionālā akadēmiskā teātra mākslinieciskais vadītājs Nikolajs Pinigins.

J. Kupalas Nacionālā akadēmiskā teātra ģenerāldirektors Pāvels Latuško piebilda, ka šī sadarbība un plānotā viesizrāde ir zīmīga, jo Baltkrievija šobrīd gatavojas tās prezidenta Aleksandra Lukašenko vizītei Latvijā.
„Šī sadarbība ir milzīgs solis mūsu teātra attīstībā. Turklāt Daugavpilī dzīvo dažādu tautību pārstāvji, tostarp baltkrievi, kuriem noteikti būs ļoti interesanti noskatīties iestudējumus viena no vadošo Baltkrievijas teātru izpildījumā,” stāsta Oļegs Šapošņikovs.

Sadarbības ietvaros jau 19. martā Daugavpils teātrī viesosies Jankas Kupalas Nacionālais akadēmiskais teātris ar Gogoļa „Revidentu” teātra mākslinieciskā vadītāja Nikolaja Pinigina režijā. Izrāde „Revidents” ir Baltkrievijas Nacionālās teātra prēmijas laureāte trīs kategorijās: „Labākā dramatiskā izrāde”, „Labākais režijas darbs drāmas teātrī”, „Labākā vīrieša loma dramatiskā izrādē” – Viktoram Manajevam par Mēra lomu. Jāatzīmē, ka šī „Revidenta” varoņi sarunājas „trasjankā”, kas ir baltkrievu un krievu valodas sajaukums. Savukārt Hļestakovs, būdams galvaspilsētas pārstāvis, runā tīrā baltkrievu valodā.

Savukārt aprīlī uz Jankas Kupalas Nacionālā akadēmiskā teātra skatuves būs skatāma Daugavpils teātra izrāde „Tuvība”, kura 2018. gadā tika atzīta par labāko izrādi skatītāju vērtējumā festivāla “Mart-kontakt” Mogiļevā ietvaros.
Biļetes uz Jankas Kupalas Nacionālā akadēmiskā teātra viesizrādi „Revidents” jau ir pārdošanā un pieejamas Daugavpils teātra kasē (654 26520), Biļešu paradīze kasēs un internetā Bilesuparadize.lv