Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:382, Did:0, useCase: 3


Uz Daugavpils teātra skatuves top izrāde „Metāllūžņi”

Redakcija
Redakcija

29. martā plkst. 18.30 Daugavpils teātrī (Eksperimentālā skatuve) notiks pirmizrāde iestudējumam „Metāllūžņi”. Izrādes režisore un lugas autore ir Alla Korovkina (Krievija), kura pērn iestudēja Daugavpils teātrī izrādi „Negaiss”. Alla Korovkina ir režisore, dramaturģe, Samaras M. Gorkija vārdā nosauktā Akadēmiskā drāmas teātra aktrise, pedagoģe un Samaras aktieru meistardarbnīcas „Doktor Čehov” dibinātāja un vadītāja. „Metāllūžņi” ir Allas Korovkinas pirmā uzrakstītā luga. Tā kļuva par Samaras dramaturgu konkursa laureāti, nokļuva Satīras teātra (Maskava) konkursa finālā, jau tika iestudēta Sanktpēterburgā, Samarā, Ufā, un tagad tiek iestudēta Daugavpilī.

„Katra cilvēka dzīvē pienāk brīdis, kad sāc nemitīgi uzdot sev eksistenciālus jautājumus. Kāpēc es dzīvoju? Ko tālāk? Tāds brīdis pienāca arī man, un es nolēmu visas savas iekšējās pārdomas un novērojumus pierakstīt. Tapušo materiālu es nosūtīju dramaturgam Germanam Grekovam un režisoram Ļevam Stukalovam no Sanktpēterburgas, lai dzirdētu viņu viedokli. Viņi iedrošināja mani ar atzinīgiem vārdiem, protams, atsūtot arī savus ieteikumus. Tā tapa mana pirmā luga „Metāllūžņi”,” stāsta Alla Korovkina.

Izrāde vēsta par trīs sieviešu likteņiem. Caur smiekliem un asarām viņas dalīsies savos stāstos, kuros mīlestība un sāpes sakausētas kopā - nedalāmas. Par kopīgi izdzerto kafijas tasi, kas atstāta tālā pagātnē, bet tās aromāts iespiedies atmiņā tik stipri, par dzimtenes dāvāto un negaidīti atņemto, par spītīgu cīņu pretī uzvarai un ceļā gūtajām brūcēm. Jo dzīve ir kā metāllūžņu izgāztuve – te var atrast gan vērtīgus metālus, gan sarūsējušus krāmus. Bet kā lai nekļūdās, izvēloties nepieciešamo?! Katra no izrādē attēlotajām sievietēm meklē atbildi uz šo jautājumu. Izrādes „Metāllūžņi” lomas atveidos aktrises Jeļena Ņetjosina, Žanna Lubgāne un Irina Kešiševa.

„Katras aktrises izpildījumā lugas teksts atrod savādāku jēgu, bet lai kur tiktu iestudēta mana luga, es katru reizi dzirdu no aktrisēm vārdus „Tas ir par mani!”, kas nozīmē, ka mēs visas savā būtībā esam ļoti līdzīgas. Mēs visas vēlamies būt saprastas, mīlētas, un mums it visā nepieciešams aizrakties līdz būtībai,” atzīmē režisore.
Zīmīgi, ka viens no lugā aprakstītajiem notikumiem piedzīvots tieši Daugavpilī – pirmā mīlestība un šķiršanās sāpes – jūtas, kuras, arī gadiem ejot, tiek rūpīgi glabātas katras sievietes sirdī, tāpēc lugas „Metāllūžņi” iestudējums Daugavpils teātrī režisorei ir īpašs.

Pirmizrāde - 29. martā plkst. 18.30, tuvākā izrāde - 1. aprīlī plkst. 18.30. Izrāde notiks krievu valodā, paredzēta skatītājiem, kas vecāki par 16 gadiem.

Biļetes - Daugavpils teātra kasē (654 26520), Biļešu paradīze kasēs un internetā Bilesuparadize.lv