Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:382, Did:0, useCase: 3


Sākusies biļešu iepriekšpārdošana uz Daugavpils teātra septembra viesizrādēm Rīgā

Redakcija
Redakcija

Daugavpils teātris sācis biļešu iepriekšpārdošanu uz septembra viesizrādēm Rīgā. Šoreiz galvaspilsētas skatītājiem tiks piedāvātas trīs izrādes trīs dažādās lokācijās: mūzikls „Džeina Eira” VEF Kultūras pilī, iestudējums „Kliedzēji” LKA Teātra mājā „Zirgu pasts”, vienas ģimenes stāsts „Jubileja ‘98” Ģertrūdes ielas teātrī.

Rudens viesizrādes Rīgā Daugavpils teātris atklās ar vienu no saviem populārākajiem iestudējumiem – mūziklu „Džeina Eira”, kurš notiks 18. septembrī pl. 19.00 VEF Kultūras pilī. Džeina Eira ir kļuvusi par sinonīmu spēcīgai personībai ar augstsirdīgu dabu, dzelžainu gribu un augstiem morāles principiem. Arī komponista Kima Breitburga un autora Karena Kavalerjana radītajā mūziklā skatītājiem būs iespēja izsekot līdzi šīs spēcīgās sievietes ceļam pretī mīlestībai. Iestudējumā piedalās gandrīz visa Daugavpils teātra trupa, kā arī pieaicināti solisti, tajā skaitā Baltkrievijas Valsts akadēmiskā muzikālā teātra solists Andrejs Kolosovs. Par mūzikla vokālo sniegumu rūpējās Latvijas Nacionalās operas soliste Ilona Bagele un kormeistars Jevgeņijs Ustinskovs. Mūzikls ir krievu valodā.

24. septembrī pl. 17.00 un 19.30, LKA Teātra mājā „Zirgu pasts”, notiks izrāde „Kliedzēji” (rež. V. Roziņš), kura pārstāvēta četrās „Spēlmaņu nakts 2019” nominācijās, tostarp „Gada mazās formas izrāde”. Iestudējuma pamatā ir Jāņa Klīdzēja romāns „Sniegi” (1963), kuru dramatizējusi Ludmila Roziņa. Izrāde vēsta par neparastu attiecību trijstūri starp neredzīgu meiteni Tāsīti, ar tuberkulozi sasirgušu zemnieku Eduku un muzikantu-klejotāju Ruduku. Teātra kritiķis Atis Rozentāls rakstījis: „Daugavpils teātra izrādei Kliedzēji piemīt īpaša virsskaņa – tā par dzīves pabērnu gaitām runā bez lieka patosa, trausli un emocionāli atklājot galveno varoņu likteņus.” Savukārt teātra kritiķe Edīte Tišheizere rakstījusi: „Redzēt ar dzirdi, klausīties ar acīm — tā ir šīs izrādes būtība.” Izrādes muzikālo noformējumu veidojis komponists Jēkabs Nīmanis.

Biļetes uz šīm viesizrādēm var iegādāties „Biļešu paradīzes” kasēs un internetā Bilesuparadize.lv

Savukārt 25. septembrī Ģertrūdes ielas teātrī varēs noskatīties izrādi „Jubileja ’98” (rež. P. Pļavniece), kas ir „Spēlmaņu nakts 2017” laureāte nominācijā „Gada mazās formas izrāde”. Izrādes pamatā ir dramaturģes Justīnes Kļavas luga, kuru krievu valodā tulkojis Oļegs Šapošņikovs. Izrādes darbība notiek 90. gadu Latvijā, kas valsts vēsturē iezīmējies kā pārmaiņām, apjukuma un pirmajiem kapitālisma labumiem pārpildīts laiks. Izrādē attēlotas Janas bērnības atmiņas un viņas mēģinājumi izprast, kāpēc vectētiņa Edvīna 60 gadu jubilejas svinības kļuva par pēdējo vakaru, kad visa ģimene bija savākusies kopā. „Jubileja ‘98” tika pārstāvēta sešās „Spēlmaņu nakts 2017” balvas nominācijās un saņēma trīs balvas: „Gada mazās formas izrāde”, „Gada sasniegums oriģināldramaturģijā” un „Gada aktrise otrā plāna lomā”. Izrāde notiks pl. 17.00 un 19.30.

Biļetes uz izrādi „Jubileja ‘98” pieejamas Ģertrūdes ielas teātra kasē un internetā https://biletes.git.lv.