Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:123, Did:0, useCase: 3


Aicina apmeklēt daudzveidīgas izrādes amatierteātru festivālā “Rīga spēlē teātri”

Redakcija
Redakcija

Aicina apmeklēt daudzveidīgas izrādes amatierteātru festivālā “Rīga spēlē teātri”
Foto: riga.lv

Rīdzinieki un ikviens teātramīlis no 1. līdz 4. novembrim ir aicināts apmeklēt amatierteātru festivāla “Rīga spēlē teātri 2017” izrādes, tostarp klasikas, oriģināldramaturģijas un kustību teātra iestudējumus, dzejas uzvedumus, kā arī izrādes bērniem. Ieeja izrādēs ir ar bezmaksas ielūgumiem

Festivāls šogad notiek jau piecpadsmito reizi un skatītājiem piedāvā noskatīties 14 izrādes. Repertuāra spektrs ir plašs un intriģējošs – būs vērojami tādi iestudējumi kā Žoela Pomrā “Abu Koreju atkalapvienošanās”, Nikolaja Gogoļa “Precības”, “Leļļu māja” pēc Henrika Ibsena lugas “Leļļu nams” motīviem. Skatītāju vērtējumam tiks nodots iestudējums “Prelūdija” pēc Ingmara Bergmaņa lugas “Rudens sonāte” motīviem un arīdzan oriģināldramaturģijas darbu interpretācijas – Māras Zālītes “Dzīvais ūdens” un Noras Ikstenas “Aplamā mīla”.

Festivālā būs skatāmi Aleksandra Čaka un Imanta Ziedoņa dzejas uzvedumi, kustību teātra izrāde “Pilnmēness”, kā arī autobiogrāfiskos notikumos un atmiņu stāstos balstītas izrādes - “Annas Frankas dienasgrāmata” un izrāde par slaveno meksikāņu gleznotāju Frīdu Kalo “Domājot par Frīdu…”.

Īpašs piedāvājums festivāla laikā ir sagatavots arī bērnu auditorijai. Bērni aicināti apmeklēt Annas Brigaderes lugas “Sprīdītis” iestudējumu un kustību izrādi “Burtiņu mežs”.

1. un 2. novembrī izrādes būs skatāmas Latvijas Kultūras koledžā, Rīgas Tehniskās universitātes Studentu klubā, Latvijas Nedzirdīgo savienības kultūras centrā “Rītausma” un Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātē, bet 3. un 4. novembrī skatītāji tiek gaidīti uz izrādēm Dailes teātra Mazajā zālē un Kamerzālē.

Festivāla noslēgumā būs skatāma viesu no Igaunijas – Salmes amatierteātra “Vallateater” izrāde “Leļļu māja”, kas tapusi kā sadarbības projekts starptautiskā Baltijas valstu amatierteātru festivāla “Baltijas rampa” ietvaros.

Festivāla laikā notiks tikšanās un pārrunas ar teātra zinātniekiem Silviju Geikinu, Gunu Zeltiņu, Normundu Akotu, režisori Annu Jansoni un dramaturgu Jāni Jurkānu.

Bezmaksas ielūgumus uz visām izrādēm Dailes teātrī iespējams saņemt “Biļešu paradīzes” kasēs, festivāla programma ar iestudējumu anotācijām, informāciju par norises vietu un laiku atrodama interneta vietnē kultura.riga.lv - Jaunumi

Festivālu rīko Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.

Papildinformācija: Rīgas amatierteātru koordinatore, festivāla “Rīga spēlē teātri” projekta vadītāja Edīte Neimane, tālr.26013115.