Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:123, Did:0, useCase: 3


Aicina bērnus un viņu vecākus uz diviem lieliskiem baletu iestudējumiem

Redakcija
Redakcija

LULU BĒRNIEM laikmetīgo operu un baletu cikls pavasara sezonā bērnus un viņu vecākus ielūdz uz diviem lieliskiem baletu iestudējumiem no Londonas Karaliskās jeb Koventgārdena operas. Abos divos kāda meitene sastopas ar burvestības spēku, taču nokļūst ļoti atšķirīgās pasaulēs, lai gan ne vienā, ne otrā netrūkst piedzīvojumu un ačgārnību.
Projekts tapis sadarbībā ar LDZ Cargo, tāpēc ieeja visos seansos – bez maksas.

Cikla sākumā, 31. martā, plkst. 14.00 (svētdiena), aicinām vērot britu komponista Džobija Talbota baletu ‘’Alise brīnumzemē’’, kas uzrakstīts 2010. gadā kā pasūtījuma darbs, atsaucoties Karaliskās operas aicinājumam. Teātra cerības attaisnojās un iestudējums kļuva par apmeklētu un ilglaicīgu tā repertuāra daļu. Darba pamatā, protams, tāda paša nosaukuma Lūisa Kerola romāns, kas gadu gaitā piedzīvojis neskaitāmas ekranizācijas un pārnesumus citos mākslas žanros, visticamāk tāpēc, ka tas tiešām ir ģeniāls. Lieliskā komandas darbā ir tapis vizuāli krāšņs iestudējums, kur visdažādākās muzikālās un režijas tehnikas saliedētas fantasmagoriskā pasaulē, kurā tomēr ne brīdi netrūkst humora – tādā, kāda tā ir Lūisa Karola grāmatā.

Savukārt cikla turpinājumā, 6. aprīlī, plkst. 14.00 (sestdiena), demonstrēsim Pētera Čaikovska baletu ‘’Gulbju ezers’’, kam mūziku autors sarakstījis Krievijas impērijā vien aptuveni desmit gadus pēc Lūisa Kerola grāmatas pirmās drukas (lai gan simt piecdesmit gadu pirms Talbota baleta). Šajā versijā, kas tapusi pavisam nesenajā 2015. gadā, par gulbi noburtās princeses Odetes un prinča Zigfrīda lomās uz Karaliskā opernama skatuves iejutīsies izcilie baleta solisti Natālija Osipova un Metjū Goldings, kuri ar tehnisku virtuozitāti un savstarpēju alķīmiju izstāsta Zigrīda un Odetes mīlasstāstu tā, kā to var izdarīt tikai baletā.

Kā ierasts, pirms seansiem aicinām gan mazos, gan lielos skatītājus veicināt iztēli un erudīciju, noklausoties īsā ievadlekcijā, ko šoreiz sagatavojušas muzikoloģe Signe Lagzdiņa un Latvijas Nacionālās operas balerīna Ieva Rācene.

Pievēršam uzmanību, ka pirmais demonstrējums notiek svētdienā, taču otrs – sestdienā!

Ieeja visos seansos – bez maksas

Projekta idejas autore un vadītāja – Anna Ķirse
Tekstu autors – Ansels Kaugers