Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:123, Did:0, useCase: 3


Sākas Kroders.lv jauno autoru konkursa otrā kārta

Redakcija
Redakcija

Elektroniskais teātra žurnāls Kroders.lv līdz 15. decembrim aicina jaunos autorus piedalīties recenziju konkursā, iesūtot savu rakstu par jebkuru 2022./2023. vai tik tālu 2023./2024. gada sezonā tapušu Latvijas teātra jauniestudējumu.

Konkursa pirmā kārta noslēdzās 2023. gada augustā, bet, rosinot jaunos autorus turpināt vērtēt un rakstīt par šīs sezonas teātra notikumiem, Kroders.lv reakcija nolēmusi izsludināt otro konkursa kārtu, paplašinot autoru loku, kas var piedalīties konkursā.

Konkursa otrajā kārtā var piedalīties jaunie autori bez vecuma ierobežojuma (tostarp vidusskolēni un studenti), kuriem nav vairāk par 1 profesionālā kultūras medijā publicētu recenzijas žanra rakstu teātra nozarē.

Pretendenti aicināti iesūtīt konkursa pieteikumu un recenziju par jebkuru Latvijas teātra jauniestudējumu, kas tapis laika posmā no 2022. gada 1. oktobra līdz 2023. gada 15. decembrim. Viens autors konkursā var piedalīties tikai ar vienu rakstu. Raksts līdz 2023. gada 15. decembra plkst. 24:00 jānosūta Kroders.lv galvenajai redaktorei uz e-pastu: ieva@kroders.lv.
Recenzijas autoram konkursa pieteikumā jānorāda: vārds, uzvārds; vecums; skola/ augstskola/ nodarbošanās. Pieteikums var tikt noformēts kā atsevišķs dokuments vai e-pasta vēstule. Recenzijas tekstā jābūt skaidri norādītam izrādes nosaukumam un teātrim, kurā tā ir iestudēta. Minimālais raksta apjoms: 8000 zīmes (ieskaitot atstarpes).

Recenzijas formāts un žanrs ir katra autora brīva izvēle, tomēr Kroders.lv redakcija piedāvā dažas vadlīnijas, kam rakstā var pievērst uzmanību (atkarībā no izrādes specifikas):

• izrādes pamatā esošā literārā materiāla specifikas un nozīmes raksturojums; literārā materiāla un izrādes vēstījuma atšķirības;
• izrādes tēlu sistēmas un būtiskāko skatuves varoņu raksturojums;
• izrādes vizuālo un skanisko zīmju (scenogrāfijas, kostīmu, gaismu, horeogrāfijas u.c. elementu) analīze;
• aktierspēles analīze;
• režijas paņēmienu analīze;
• izrādes filozofiskā vēstījuma raksturojums;
• izrādes ieceres un realizācijas novērtējums u.c.

Otrajā jauno autoru konkursā saņemtos darbus vērtēs Kroders.lv redakcija un īpaši pieaicināta redkolēģija. Piecu labāko recenziju autori katrs saņems balvu no konkursa atbalstītāja –izdevniecības “Laika grāmata” (“VESTA-LK”), kā arī iespēju publicēt rakstu Kroders.lv sadaļā RECENZIJAS.