Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:123, Did:0, useCase: 3


“Kapteiņa Granta bērni” sāk ceļu pie skatītājiem

Redakcija
Redakcija

Ar grandiozām stāvovācijām Ādažu kultūras centrā aizritēja Latvijas Jaunatnes teātra muzikālās izrādes “Kapteiņa Granta bērni” pirmizrāde. Tas ir vērienīgākais iestudējums bērniem un ģimenēm, kas pēdējo gadu laikā tapis Latvijas teātros.

Muzikālajā izrādē “Kapteiņa Granta bērni” skan Imanta Kalniņa un Knuta Skujenieka sarakstītās dziesmas, kas klausītājiem ir labi zināmas jau turpat 50 gadus – tās tika sarakstītas 1973. gadā, kad “Kapteiņa Granta bērni” tika iestudēti pirmo reizi. Klausītājiem ir labi zināmas dziesmas “Kad vēji kalnos rāpjas… (Mērijas un Džona duets)”, “Airtona dziesma”, “Helēnas dziesma (Nē, tāda ir sūtība mums)” un citas, ko radīja Im.Kalniņš un K.Skujenieks. “Šī ir izrāde par drosmi, uzticību un mīlestību – lietām, kuras mūsdienās bieži tiek aizmirstas. Drosme atsver visu!”, stāsta iestudējuma režisore Laila Kirmuška. Latvijas Jaunatnes teātra iestudējumā piedalās aktieri Jānis Skanis vai Imants Vekmans (Kapteinis Grants), Edgars Lipors (Lords Glenerverns), Zane Vaļicka (Lēdija Glenervena), Madars Zvagulis (Majors Maknebs), Sandija Misika (Mērija Granta), Sandis Berghods (Roberts Grants), Sanita Misika (Lizbete), Jānis Kirmuška (Žaks Paganels), Dzintars Lipors (Airtons), Māris Skrodis (Toms Ostens). Kapteini Džonu Menglu iestudējumā atveido jaunais dziedātājs Miks Galvanovskis. Dažādas lomas atveido arī vairāk nekā 40 tautas deju ansambļa “Dzintariņš” dalībnieki un Latvijas Jaunatnes teātra studijas audzēkņi.

“Īsts izaicinājums bija radīt kuģi, kas redzams izrādē – turpat 10 metrus lielais un 7 metrus augstais buru kuģis “Duncan”, ko redzēs skatītāji, kā arī daļa izrādes kostīmu tapa sadarbībā ar Rīgas Mākslas un mediju tehnikuma pasniedzējiem un audzēkņiem. Tas palīdz uzburt īsta ceļojuma sajūtu skatītājiem,” stāsta izrādes producents Juris Millers. Izrādes režisore ir Laila Kirmuška, horeogrāfe Sanita Misika, vokālais pedagogs Juris Vizbulis, mūzikas aranžētājs Raitis Aukšmuksts, gaismu režisors Artūrs Feldmanis.

Pateicoties milzīgajai skatītāju interesei jau ir izsludinātas vairākas papildizrādes, jo uz vairākām izrādēm visas biļetes jau ir izpārdotas. Tuvākās “Kapteiņa Granta bērnu” izrādes notiks Rīgā (14. novembrī), Valmierā (13. oktobrī), Ventspilī (15. oktobrī), Jelgavā (21. oktobrī), Liepājā (22. oktobrī), Rēzeknē (3. decembrī), Dobelē (9. februārī), Ulbrokā (10. februārī), Siguldā (11. februārī), Valkā (25. aprīlī), Cēsīs (26. aprīlī) un Jēkabpilī (27. aprīlī).

Biļetes ir pieejamas “Biļešu paradīzē”. Izrāde “Kapteiņa Granta bērni” ir iekļauta programmā “Latvijas Skolas soma”.
Izrādi organizē SIA “Producents.lv”