Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:124, Did:0, useCase: 3


Aizraujoši psiholoģiski trilleri un kriminālromāni, kas patiks sievietēm

Redakcija
Redakcija

Nav taisnība, ka sievietes lasa tikai grāmatas par mīlestību. Mūsdienu sievietei piemīt analītisks prāts un loģiskā domāšana, kas reizēm ir spēcīgāka kā vīrietim. Tieši tāpēc daudzas sievietes dod priekšroku psiholoģiskam trillerim vai kriminālromānam, kurā ir par ko padomāt, ko paanalizēt un atrisināt. Šeit esam apkopojuši dažas grāmatas, kas patiks asu sižetu cienītājām. Pie kam vairākas no šīm grāmatām līdz 21.jūlijam Zvaigznes ABC grāmatnīcās pieejamas par īpaši zemu cenu, bet, ja iepirksieties vismaz par 5 Ls, piedalīsieties arī loterijā par iespēju iegūt savā īpašumā jauno automašīnu Volkswagen UP.

Grāmatas nopērkamas apgāda Zvaigzne ABC grāmatnīcās visā Latvijā

Uzticīgais dārznieks /Džons Lekarē/

Džons Lekarē (John le Carré, dz. 1931) ir viens no mūsdienu atzītākajiem spiegu romānu autoriem. Viņš ir ne vien izbijis Lielbritānijas izlūkdienesta darbinieks, bet arī cilvēktiesību aktīvists. Romāns “Uzticīgais dārznieks” ekranizēts arī tāda paša nosaukuma kinofilmā, kas saņēmusi Amerikas Kinoakadēmijas balvu Oskars.

Romāna galvenais varonis ir Džastins Kveils – britu diplomāts Kenijā, ideālists un kaismīgs dārzkopis. Viņam ir laimīga laulības dzīve ar gados jaunāko Tesu – aktīvu cilvēktiesību aizstāvi. Negaidīti Džastinu un viņam tuvos pāršalc šausminoša vēsts – viņa mīļotā Tesa ir nogalināta, bet sievietes uzticamais domubiedrs doktors Arnolds Blūms ir pazudis.
Policijas virspusējā izmeklēšana par vainīgo atzīst Blūmu, jo klīst baumas, ka viņš ir bijis Tesas mīļākais. Džastins Kveils, neuzticoties vietējās policijas darbam, nolemj veikt neatkarīgu izmeklēšanu. Viņš iztaujā kādas Āfrikas slimnīcas darbiniekus, kur Tesa kādu laiku pavadījusi kā paciente. Kveils ir pārliecināts, ka Tesa slimnīcā uzzinājusi slepenu informāciju par zāļu nelikumīgu pielietošanu: pacientiem nezinot, tiek izmēģināta tuberkulozes vakcīna, kas rada neatgriezeniskas sekas cilvēku veselībai. Vai Tesas nāvē ir vainojama starptautisko uzņēmumu un lielo farmācijas korporāciju alkatība?

Sātana zvaigzne /Jū Nesbē/

Jū Nesbē (Jo Nesbø) ir mūziķis, dziesmu autors, ekonomists un visā pasaulē pazīstams kriminālromānu rakstnieks. Par savu pirmo romānu no Harija Hola sērijas Jū Nesbē saņēmis prestižo Glass Key Award balvu. Kopš tā laika šajā sērijā iznākuši jau vairāki romāni, un katrs no tiem ierindojies bestselleru sarakstu augšpusē.

Jauna sieviete tiek atrasta nogalināta savā dzīvoklī Oslo. Viņas kreisajai rokai nocirsts pirksts, un zem acs plakstiņa tiek atrasts dimants piecstaru zvaigznes formā – pentagramma, sātana zvaigzne.
Detektīvam Harijam Holam šī lieta jāizmeklē kopā ar ilggadējo sāncensi Tomu Voleru. Oslo notiek vēl vairākas līdzīgas slepkavības, un rodas aizdomas par sērijveida slepkavas klātbūtni pilsētā. Piecstaru dimants varētu būt atslēga lietas atrisinājumam.

“Nav svarīgi, kādā valodā jūs lasīsiet Jū Nesbē romānus, bet, tikko iepazīsiet Hariju Holu, jūs sapratīsiet, kāpēc viņu mīl visā pasaulē.”

Pirms es aizeju gulēt /S. Dž. Votsons/

Psiholoģiskais trilleris “Pirms es aizeju gulēt” ir angļu rakstnieka Stīva Dž. Votsona debijas romāns, kas ieguvis neviltotu lasītāju atzinību. Darbs ir tulkots vairāk nekā trīsdesmit valodās. Šī grāmata savaldzinās arī tos, kuri parasti trillerus nelasa, ar smalkjūtīgo vienas tematikas - cilvēciskās atmiņas neparedzamo līkloču - traktējumu.

“Guļamistaba man ir sveša. Iepriekš neredzēta. Es nezinu, kur atrodos un kā te nokļuvu. Nezinu, kā tikšu mājās.
Ar atvieglojumu pamanu, ka vannas istabas durvis stāv pusvirus, es ieeju un ieslēdzos.
Seja, kas raugās man pretī, nav manējā. .. Man izlaužas neartikulēta skaņa. Tas nevar būt! Spogulī redzamais cilvēks esmu es pati, tikai par divdesmit gadiem vecāka. Nē. Divdesmit pieciem. Vēl vairāk.
Nē, es nespēju noticēt. Nē! Tas nevar būt...”

Atmiņas ir nozīmīga mūsu dzīves daļa.
Bet, ko darīt, ja katru reizi, aizejot gulēt, viss tiek pazaudēts?
Vārds, identitāte, pagātne, pat ģimene, kuru tik ļoti mīlat, – viss naktī ir aizmirsts.
Ik rītu apkārtējā pasaule ir nepazīstama un biedējoša, cilvēki – sveši. Kā saprast, kas noticis? Kam uzticēties, un kam – ne?

Zaudēt tevi /Nikija Frenča/

Šo grāmatu jūs pilnīgi noteikti lasīsiet līdz pat rīta gaismai!

Frenčai romānā „Zaudēt tevi” ir lieliski izdevies radīt saspringtu sižetu un eleganti apspēlēt mūsu slēptākās bailes. Lasot šo grāmatu, sirds sāk straujāk sisties jau ar pirmajām lappusēm. Stāstījums vēsta par ikdienā bieži vien neievērotiem un nenovērtētiem sīkumiem, kuri raisa lasītājā dziļi personiskas pārdomas un atbildes reakcijas.

Romāna galvenā varone Nina gatavojas braukt Ziemassvētku brīvdienās kopā ar abiem bērniem un jauno draugu. Taču nemitīgi rodas šķēršļi, kas neļauj tikt projām no vientuļās, ziemīgi tumšās Sendlinga salas. Pats galvenais – viņas meita, pusaudze Čārlija, kopš iepriekšējā vakara vēl nav atgriezusies no viesošanās...



Tik vienkārši /Dace Judina/

Tik vienkārši - tas ir stāsts par mums. Mūsdienu Latvija un tās sabiedrība, atsevišķi cilvēki un notikumi galvenās varones Danes skatījumā. Romāna trīs daļas aptver astoņu gadu laikposmu - šajā laikā Dane no jaunas žurnālistes, kura vēl tikai meklē savu vietu ilgotajā profesijā jomā un mīlestību personīgajā dzīvē, kļūst par skarbu, dzīves grūtību rūdītu profesionāli, kura savus sirds noslēpumus neatklāj pat vistuvākajiem cilvēkiem.
No deviņdesmito gadu sākuma ekonomiskās krīzes un tā laika šaušalīgajiem noziegumiem līdz sociālpolitiskajām kolīzijām uz tūkstošgades, Rīgas astoņsimtgades, eirosavienības un pedofilijas skandāla fona. Skarba, nežēlīga, brīžam ciniska ikdienas realitāte. Sabiedrības ēnas puses, kas parasti paliek apslēptas. Agresija, varmācība, varas visatļautība, draudi. Vienas sabiedrības daļas labklājība par otras veselības un dzīvības cenu...

Kā šajā laikā izdzīvot sievietei žurnālistei, kura mīl savu darbu, vēlas palīdzēt citiem un pasargāt savus tuviniekus? Vai ir jēga kaut vai mēģināt padarīt pasauli labāku, vai arī tas ir naivs donkihotisms?

Kad visi striķi trūkst jeb Atentāts Burgteātrī /Margarita Grietēna/

Kas ir Margarita Grietēna, un ar ko viņa nodarbojas? Uz šiem jautājumiem atbildi var sniegt žurnāliste Inga Jēruma, kas ar Margaritas Grietēnas vārdu raksta savus dāmu detektīvus.

Autore stāsta:

Man vienmēr patikusi detektīvliteratūra. Ik pa laikam palasot pa kādam krievu dāmu detektīvam, allaž nosūkstījos: žēl, ka latviešiem īsti nav tādas fiksās lasāmvielas, ar ko kavēt laiku, braucot vilcienā, sēžot frizētavā vai pie zobārsta.
Un tad pēkšņi pie manis ieradās Margarita Grietēna jeb vienkārši Margrieta. Apsēdās pie datora un sāka klikšķināt taustiņus. Stipri samulsusi, viegli trīsošām lūpām apjautājos, ko viņa tur raksta, un Margrieta pār plecu atmeta: „Krimiķi, ko citu!”
Margrieta strādā galvenokārt naktīs. Uzrakstīto dod man lasīt un ļauj pat rediģēt. Man patīk žanrs „dāmu detektīvs” – ķibeles gadās dāmām, razbainiekus medī sievietes, autore pārstāv vājo dzimumu... Un arī lasītājas droši vien būs galvenokārt dažādu gadagājumu sievietes.

Otrs bērns /Šarlote Linka/

Viena otrai seko divas brutālas slepkavības, kas satricina Ziemeļanglijas piekrastes pilsētiņas Skārboro ļaužu prātus. Vai tās ir savā starpā saistītas, vai to cēlonis meklējams pagātnē, kad noslēpumainā kārtā pazūd bērns?

Kārtējais nepārspējamās Šarlotes Linkas psiholoģiskais trilleris. Fascinējošākais šajā darbā – meistarīgi savītā romāna varoņu dramaturģija. Tas ir romāns par naidu, vainas izjūtu, nežēlību un vienaldzību pret līdzcilvēkiem un reizē arī par cerībām, ilgām pēc mīlestības, sapratnes un drošības.

Fonā – atskats uz Otro pasaules karu, kura sekas joprojām atbalsojas arī romāna varoņu dvēselē.