Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:124, Did:0, useCase: 3

epadomi/Tava virtuve/Arhīvs/Reklāma/#PALIECMĀJĀS

Video: Alojā tiekas kaislīgākie un avantūriskākie pasaules apceļotāji!

Redakcija
Redakcija
Jūnija sākumā apgādā “Jumava” iznākusi ceļojumu aprakstu grāmata “Ar pasaules garšu mutē”, kas ļauj lasītājam iepazīt dažādu pasaules valstu savdabīgo virtuvi, un 12. jūnijā, Alojā notika ikgadējais Pasaules latviešu klaidoņu brālības saiets, kur norisinājās jaunās grāmatas prezentācija. Grāmatu veidojuši autoru kolektīvs – brālības biedri – Valdis Brants, Māris Gailis, Juris Lorencs, Andis Pikāns, Harijs Sils, Mārtiņš Sirmais, Bruno Šulcs, Pēteris Strubergs un Juris Visockis, un tā turpina popularitāti iemantojošo Latviešu klaidoņu stāstu sēriju. Vairāki autori ir iekļāvuši grāmatā arī ēdienu receptes.

Viens no grāmatas autoriem ir Klaidoņu brālības prezidents, jūrmalnieks Pēteris Strubergs, kurš pazīstams kā aizrautīgs pasaules apceļotājs, kas kopumā pabijis 80 valstīs. Tur viņš ir iepazinis ne vien dažādu eiropeisku un eksotisku zemju dabas un kultūras vērtības, bet arī nacionālās virtuves īpatnības.
Saieta pirmā daļa notika Alojas kultūras namā un sakās plkst. 19:00 ar izdevniecības Jumava jaunās grāmatas „Ar pasaules garšu mutē” prezentāciju.

Saieta otrā daļa sakās ap plkst. 21:00 Ungurpils ezera krastā ar mielošanos no lielā zupas katla un izklaidēm – muzikāliem priekšnesumiem, tajā skaitā meditatīvo mūziku Aleksandra Rasaskrēsliņa izpildījumā, kā arī dejām, viktorīnām, pasaules klaidoņu privāto suvenīru izsoli un sporta spēlēm starp klaidoņu brālības un Alojas komandām.
Vērtējums: