Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:124, Did:0, useCase: 3


Izdots Džilindžera sestās sievas Ingas Grencbergas romāns “Sestā sieva”

Redakcija
Redakcija

Apgāds Zvaigzne ABC laidis klajā Ingas Grencbergas debijas romānu “Sestā sieva”. Tas ir daļēji autobiogrāfisks romāns, jo autore iedvesmojusies no savām dienasgrāmatām, saplūdinot pašas pieredzi ar izdomātiem stāstiem un notikumiem. Kas ir Ingas un kas – romāna galvenās varones Alises piedzīvots, paliek noslēpumā tīts. Tomēr skaidri noprotams: mīlestību, vilšanos un cerību piedzīvojušas abas. Alises piedzīvoto autore nestāsta hronoloģiskā secībā, uzskatāmi parādot, ka šodiena ir pagātnes rīcību rezultāts, savukārt nākotni veidos šodien pieņemtie lēmumi. Ne velti romāna vadmotīvs ir Nīčes aicinājums amor fati – mīli, pieņem likteni.

Grāmata pārdošanā ir tikai nedēļu, bet jau izraisījusi lielu interesi un nokļuvusi vairāku grāmatnīcu pirktāko grāmatu TOP10. Apgāda Zvaigzne ABC vadītāja Vija Kilbloka Facebook laika joslā raksta: “Gribu dzirdēt, kā Ingas Grencbergas smeldzīgi kaislīgā balss atbalsosies lasītāju sirdīs. To, ka atbalss būs, zinu, jo viss rakstītais ir īsts, “bez filtriem un “nodzēstām gaismām”, rakstīts ar asarām un asinīm”.”

Lasījušo atsauksmes ir dažādas: “Sex, drugs & rock-and roll un tā lielā trakā mīla, par kuru vienā brīdī saproti – tā jau ir līdzatkarība. Alise ir tik īsta, ka vienubrīd šķiet, varbūt viņā un visā šajā stāstā ir arī kāda daļa no tevis paša. Tieši, nesamāksloti, drosmīgi un labā valodā – man “Sestā sieva” bija negaidīts un patīkams pārsteigums. Puritāņiem gan nederēs :).” Inga Gorbunova, I'mperfekt redaktore, žurnāliste, rakstniece

“Satur atklātību augstā koncentrācijā, sniedzot ātras iedarbības terapeitisku efektu. Nekavējoties mazina akūtu vainas sajūtu, paredzams, ka ilgstoša lietošana ārstē arī hroniskus pašpārmetumus. Lietojot divas nedēļas pa divdesmit piecām lappusēm dienā, kurss palīdz sagremot pagātnes lēmumus un uzlabo empātiju pret citiem. Īpaši ieteicams impulsīvām personām, cilvēkiem ar kaitīgiem ieradumiem. Uzglabāt bērniem neredzamā un nepieejamā vietā,” raksta Kristaps Siliņš, Baltijā apbalvotākais zīmolu stratēģis.

“Ja mīlestībai ir poli, kam vienā galā atrodas tās vistīrākā izpausme ar uzticību, sapratni un patiesu tuvību, bet otrā – toksiska un iznīcinoša atkarība, tad līkni starp šiem poliem turp un atpakaļ Alise ir nostaigājusi neskaitāmas reizes. Lasot ir sajūta, ka esi liecinieks izmisīgam dvēseles striptīzam. Dažbrīd kailuma pakāpe kļūst neērta un provocējoša. Tā ir deja uz dzīvību vai nāvi,” atzīst Kristīne Krūze-Hermane, aktrise, režisore, topošā psiholoģe.

Pieejama arī e-grāmata.