Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:124, Did:0, useCase: 3


“Dzejas dienu” noslēgums Nacionālajā bibliotēkā – “Daudzvirzienu tulkošana”

Redakcija
Redakcija

Svētdien, 15. septembrī no plkst. 11.00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) ātrijā sadarbībā ar Latvijas Rakstnieku savienību notiks starptautiskā dzejas festivāla “Dzejas dienas 2019” noslēguma pasākums “Daudzvirzienu tulkošana”. Dalība bez maksas.

“Pēdējo divu gadu laikā Latvijas literatūras eksports ir kļuvis gan par kultūras, gan biznesa fenomenu. Lai arī grāmatniecība vēl arvien ir nišas nozare ar specifisku interesentu loku, vēl nekad agrāk Latvijas vārds un latviešu autoru klātbūtne starptautiskajās grāmatniecības norisēs nav iezīmējusies tik spilgti un pārliecinoši. Kas ir veidojis šo veiksmes stāstu, kāds ir tā saturs un kam būtu jānotiek, lai tas piepeši neaprauktos pusteikumā? Par šiem un citiem ar latviešu literatūras tulkošanu saistītiem jautājumiem “Dzejas dienu 2019” noslēguma pasākumā tiks runāts ar diskusijas dalībniekiem un klātesošajiem,” stāsta Toms Treibergs, šī pasākuma vadītājs un Latvijas Radio 1 kultūras žurnālists.

Programmā:
• 11.00 saruna ar Astru Šmiti, LNB eksperti literatūras krājuma un literatūrzinātnes jomā par viņas sastādīto jauno izdevumu “Latviešu literatūra pasaulē, 1990–2018”

Pēc sarunas ar A. Šmiti – Humanitāro un sociālo zinātņu lasītavā (2. stāvā) – tulkotās latviešu literatūras krājuma izlases atklāšana

• 12.30 Debates “Vai latviskie jaunvārdi nav guvuši latviešu valodas lietotāju atsaucību? Rīko un vada Latvijas Debašu asociācija “Quo tu domā?”

• 14.30 Sarunas par tulkošanu. Piedalās:
Lauris Gundars, Nora Ikstena, Juris Kronbergs, Juta Pīrāga, Osvalds Zebris;

• 16.00 “Dzejas dienu” Gada balvas nominantu lasījumi.

“Dzejas dienu” noslēgumu LNB vada: Toms Treibergs, Latvijas Radio 1 kultūras žurnālists.

Aicinām piedalīties debatēs!

Komanda, kas debašu tēmu “Vai latviskie jaunvārdi nav guvuši latviešu valodas lietotāju atsaucību?” noliedz (PRET puse – pārstāv viedokli, ka latviskie jaunvārdi ir guvuši latviešu valodas lietotāju atsaucību. Proti, šie debatētāji ir PRET to, ka šie jaunvārdi nav guvuši atsaucību) ir jau nokomplektēta. Taču aicinām pieteikties interesentus, kuri vēlētos pārstāvēt PAR pozīciju (pārstāv piekrītošu viedokli uzstādītajai tēzei, ka latviskie jaunvārdi nav guvuši latviešu valodas lietotāju atsaucību).

Interesentus lūdzam pieteikties, rakstot uz pupukis@lnb.lv līdz 11. septembrim.

“Dzejas dienu” noslēguma pasākumu LNB vada: Toms Treibergs, Latvijas Radio 1 kultūras žurnālists.

“Dzejas dienas 2019” notiks no 6. līdz 16. septembrim. Plašāk: https://www.dzejasdienas.com