Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:124, Did:0, useCase: 3


Sirsnīgs romāns labam garastāvoklim

Redakcija
Redakcija

Ja vēlaties sevi palutināt ar grāmatu, kas ir dzīvespriecīga, romantiska un viegli smeldzīga – kā saldi rūgta šokolāde, sausserža smarža vai meža baloža ūbošana, – britu rakstnieces Rutas Hoganas debijas romāns “Pazaudēto lietu glabātājs” varētu būt īstā. Neticami veikli balansējot uz robežas starp sirsnīgumu un sentimentu, Ruta Hogana savērpusi lielisku stāstu. Tā darbība lielākoties risinās mūsdienu Londonā, un – kā jau nojaušams – notikumi vērpjas ap dažādām pazaudētām lietām. Gluži neticamā veidā ikvienai no tām ir stāsts, un dažādajiem stāstiem saplūstot, veidojas notikumi, kas maina ne tikai grāmatas varoņu dzīves, bet iespaido un aizkustina arī lasītāju.

Entonijs Peardū, rakstnieks, lielu daļu mūža veltījis atrastu mantu apkopošanai un glabāšanai. Viņa omulīgajā savrupmājā prāva telpa atvēlēta šo mantu uzglabāšanai. Pēc rakstnieka nāves bagātību, ieskaitot atrasto mantu muzeju, manto viņa asistente Laura, un testamentā ir iekļauts lūgums atrast šo pazaudēto lietu īpašniekus. Lēnītēm šķetinot stāstu pēc stāsta, Laura meklē īpašniekus sen pazaudētām lietām un šie meklējumi atklāj arī īsto iemeslu, kādēļ pie pazaudēto lietu glabāšanas savulaik ķēries rakstnieks Entonijs Peardū.

Blogere Sintija Buhanovska (trolejbuss.lv) raksta: “Rutas Hoganas romāns “Pazaudēto lietu glabātājs” ir grāmata, kurā lasītājam nākas teju vai fiziski sajust rožu dārza un šķietamo krāmu smaržu, putekļus, kas tiek notraukti no gadu desmitiem bēniņos stāvējuša čemodāna, uzburt Saulstariņu, dejojošo dronu, kas vienmēr ir gatava atrast laiku “jaukai tasei tējas”, saskatīt pulksteni, kas ik dienas apstājas precīzi 11.55, sadzirdēt plates atskaņoto dziesmu, kas šķiet vajājam Lauru nakts vidū un vēl, un vēl. Šī ir grāmata, kurā ik teikums uzbur smaržu, garšu, skaņu, noskaņu. Grāmata, kurā norisinās paralēli stāsti, lai grāmatas izskaņā saslēgtos perfektā unisonā.”

Rutas Hoganas debijas romāns “Pazaudēto lietu glabātājs” īsā laikā iekaroja lasītāju un izdevēju sirdis visā pasaulē. Tas kļuva par “Sunday Times” bestselleru, bet “Richard & Judy Book Club” un “Sunday Herald” to izvēlējās par gada grāmatu. Tas tulkots un izdots vairāk nekā 30 pasaules valstīs.

Pieejama arī e-grāmata.
No angļu valodas tulkojusi Sandra Rutmane.