Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:124, Did:0, useCase: 3


Notiks Ojāra Vācieša 84. dzimšanas dienas pasākums

Redakcija
Redakcija

11. novembrī plkst. 14.00 Ojāra Vācieša muzejs aicina uz pēcpusdienu, kurā tiks godināta Ojāra Vācieša piemiņa viņa 84 gadu dzimšanas dienā.

Pasākumā pie dzejnieka “ģimenes galda” pulcēsies Ojāra Vācieša dzimta, un visi interesenti varēs ieklausīties dažādos atmiņu stāstos. Pasākumā skanēs arī Ojāra Vācieša balss ieraksti un komponista Valda Zilvera muzikālās improvizācijas. Pirmo reizi publikai tiks lasītas dzejnieka mātes Bertas Alvīnes Vācietes vēstules dēlam – to darīs Nacionālā teātra aktrise Dace Bonāte. Pasākumā būs apskatāma ekspresizstāde ar Ojāra Vācieša tēva un mātes rokdarbiem, kā arī dzejnieka mazmazmeitas Martas Andersones mākslas fotogrāfijas.

Tā ka šoruden interese par dzejnieku un viņa mājvietu pie Māras dīķa Pārdaugavā ir uz muzeju atvedusi daudzus Latvijas skolēnus, pasākumā savus darbus lasīs arī Ojāra Vācieša Pārdaugavas literārās balvas laureāti. Konkursu Pārdaugavas vidusskolēniem Ojāra Vācieša muzejs sadarbībā ar Pārdaugavas izpilddirekciju rīko jau 11 gadu.

Ojāra Vācieša dzimšanas dienas pasākuma tradīcija ir atskatīties uz pagājušo gadu – uz paveiktajiem darbiem dzejnieka piemiņas un viņa daiļrades aktualizēšanai Latvijas kultūras apritē.