Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:325, Did:0, useCase: 3


Dabas muzejā šogad pirmā ziedu izstāde „Orhideju un citu eksotisko augu daudzveidība’’

Redakcija
Redakcija

Latvijas Dabas muzejs sadarbībā ar biedrību „Latvijas Orhideju un eksotisko augu draugu asociācija" (LOEADA) no 25. līdz 29. aprīlim piedāvā apmeklēt šī gada pirmo ziedu izstādi Dabas muzejā – „Orhideju un citu eksotisko augu daudzveidība”. Tajā būs apskatāmas interesantas tropisko orhideju sugas, krāšņi selekcionēti hibrīdi, kā arī citi savdabīgi un eksotiski augi.

Orhidejas ir vienas no neparastākajām ziedaugu grupām, to forma, krāsa un smarža nereti pārsteidz pat pieredzējušākos audzētājus. Neskatoties uz to, ka šiem ziediem ir sarežģīts attīstības cikls, to audzēšana ir salīdzinoši vienkārša – orhidejām svarīga ir gaisma, mitrums un gaisa plūsma. Tām nepieciešamas regulāras ūdens peldes, mēslošana un savlaicīga pārstādīšana. Lai kliedētu bažas un iedrošinātu pievērsties orhideju audzēšanai, izstādes laikā LOEADA pārstāvji dalīsies savās zināšanās un pieredzē par šo augu kopšanu mājas apstākļos, kā arī sniegs konsultācijas visiem interesentiem.

Šogad izstādē „Orhideju un citu eksotisko augu daudzveidība” apmeklētājiem būs iespēja aplūkot neparastos augus – tilandsijas (Tillandsia ģints pārstāves no bromēliju dzimtas), augus – kukaiņēdājus, kā arī tropisko orhideju un to hibrīdu kolekciju no Latvijas Universitātes Botāniskā dārza un Lietuvas orhideju studijas Orchidejos.lt.

Svētdien, 29. aprīlī, plkst. 13.00 izstāžu zālē aicinām apmeklēt speciālistu vadīto meistarklasi orhideju pārstādīšanā. Meistarklase pieejama ikvienam izstādes apmeklētājam, uzrādot ieejas biļeti.

Izstādes atklāšana 25. aprīlī plkst. 11.00 Latvijas Dabas muzeja 2. stāva izstāžu zālē.

Izstādes darba laiks:

T. – 10.00 – 17.00

C. – 10.00 – 19.00

P. – 10.00 – 17.00

S., Sv. – 11.00 – 17.00