Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:325, Did:0, useCase: 3


Daugavpils teātrī top muzikāla izrāde „Kunga cirtēji”

Redakcija
Redakcija

27. martā Starptautisko teātra dienu Daugavpils teātris svinēs ar pirmizrādi muzikālam iestudējumam „Kunga cirtēji” (rež. J. Jonelis), kurā skanēs Valta Pūces mūzika Reiņa Sējāna aranžējumā. Iestudējums top pēc Andreja Upīša stāsta „Sūnu ciema zēni” motīviem, kuram šogad tiek atzīmēta 80 gadu jubileja.

„Kunga cirtēji” ir humoristisks stāsts par trīs tāliem braucējiem, kuri dodas piedzīvojumu pilnā ceļojumā Laimes lāča meklējumos. Bet tāpat kā pirms 80 gadiem, arī šodien glābiņš no daudzām nedienām ir nevis brīnumdaris Laimes lācis, bet gan cilvēku pašu labā griba, ticība saviem spēkiem un drosme būt pašam. Atšķirībā no oriģināldarba, šoreiz trīs tālie braucēji būs Sūnu ciema dāmas Juze, Bārbaliņa un Ade, kuru lomās iedzīvosies Zanda Mankopa, Kristīna Zaharova un Kristīne Veinšteina. Režisors Juris Jonelis atzīmē, ka tādējādi viņš noslēdz savu trīs izrāžu ciklu, kurās pētījis sievietes dabu - līdz šim izrādēs „Purva bridējs (-i)”, „Raudupiete” un tagad izrādē „Kunga cirtēji”, runājot par sievietēm, kurām ir dūša, lai dotos tālajā ceļā un atrastu šo mūžseno patiesību par Laimes lāci, kamēr viņu vīri ir devušies peļņā.

Režisors Juris Jonelis stāsta: „Veidojot šo izrādi, es nonācu pie secinājuma, ka es lepotos, ja varētu teikt, ka esmu no Sūnu ciema. Sūnciemiešiem, tāpat kā mums, ir dota brīvība, un viņi, ambīciju vadīti, izvēlas pārmaiņu un attīstības ceļu. Brīvība un tās robežas ir viena no tēmām, ko pētām šajā izrādē: vai un kā mēs to izmantojam, kur ir tā brīvības robeža, kuru drīkst pārkāpt, kad mēs savā brīvībā atļaujamies par daudz pret dabu un apkārtējiem cilvēkiem.”

Pārējās „Kunga cirtēji” lomās: Egils Viļumovs, Inese Ivulāne – Mežale, Līga Ivanova, Irina Kešiševa, Maija Korkliša, Sandis Ulpe, Ritvars Gailums, Marģers Eglinskis, Māris Korsiets, Jevgēnijs Mihailovs, Raimonds Paegle, Olga Maksimova, Anna Jackeviča, Anna Blakunova, Aleksandrs Komarovs, Nikolajs Gedzjuns, Jeļizaveta Pudnika, Svetlana Morozova.

Izrādes „Kunga cirtēji” radošo komandu veido scenogrāfe Elīna Milta Niedrāja, horeogrāfs Kārlis Božs, kostīmu māksliniece Evija Dāboliņa, gaismu māksliniece Jūlija Bondarenko, koncertmeistars Eduards Zariņš. Iestudējuma solistu vokālā pedagoģe ir Ilona Bagele. Izrādes libreta autore ir Kristīne Veinšteina, dziesmu tekstu autore - Inese Zandere.

Pirmizrāde: 27. martā plkst.18.30, tuvākā izrāde 28. martā plkst.15.00. Izrāde notiks latviešu valodā un ir piemērota skatītājiem no 12 gadu vecuma.

Biļetes - Daugavpils teātra kasē (654 26520), Biļešu paradīze kasēs un internetā Bilesuparadize.lv
Iestudējums top ar Valsts kultūrkapitāla fonda finansiālu atbalstu.