Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:329, Did:0, useCase: 3


Kā pārvarēt bailes no lidošanas

Redakcija
Redakcija

Kā pārvarēt bailes no lidošanas
Turkish Airlines nedalītā attieksme un augstais profesionālisms vienmēr palīdz pārvarēt bailes no lidojuma

Cilvēkiem, kam ir bail no lidojumiem, nav noteikti jāpaliek uz zemes. Ar pareizu terapiju šī fobija ir pārvarama.

Pastāstīsim kādu reālu gadījumu, kā kādai sievietei vārdā Džounsa izdevās pārvarēt bailes no lidošanas. Džounsa vienmēr bija cietusi no kaut kāda pastāvīga nemiera un satraukuma lidojot, taču ar gadiem viņai izveidojās tāda fobija, ka viņa vairs vienkārši nespēja iekāpt lidmašīnā. „Tās nekad nav bijušas nāves bailes. Tās drīzāk bija bailes no nespējas kontrolēt situāciju, un nespējas izkļūt no problēmsituācijas, esot lidmašīnā”, viņa saka.

Speciālista vadībā Džounsai izdevās pārvarēt viņas bailes, pielietojot atbilstošu terapiju un satraukumu mazinošus medikamentus. „Visbeidzot”, viņa stāsta, „es esmu nonākusi līdz tam, ka atrašanās lidmašīnā man vairs neizraisa šausmas”.

Dr.Seifs stāsta, ka daudzi cilvēki lidojuma laikā lieto prettrauksmes medikamentus, un viņš uzskata to par pareizāko risinājumu, ja reiz lidojums saistās ar baiļu sajūtu. Taču pietiekami liela daļa cilvēku tomēr izvairās no lidošanas jebkādā gadījumā. Profesors norāda, ka gadījumos, kad šis satraukums pastāvīgi izjauc cilvēka plānus, ko izraisa izvairīšanās no lidojumiem, ir pēdējais brīdis meklēt speciālista palīdzību. Viņš sniedz dažus padomus, kā savaldīt bailes no lidošanas:

- Pacentieties saprast, no kā īsti jums ir bail. Tas palīdzēs sākt sagatavoties šīm bailēm.

- Palasiet grāmatas, kas sniedz padomus pašpalīdzībā. Tieši grāmata, kuras saturs fokusējas uz bailēm no lidošanas, var palīdzēt jums tikt galā ar tām.

- Saprotiet, ka bailes ir normāla parādība. Ir pilnīgi normāli baidīties no kaut kā, ko jums nenākas darīt bieži, īpaši no kaut kā neparasta, kā, piemēram, lidošana.

- Vizualizējiet lidojumu. Iztēlojieties sevi ierodamies lidostā un iekāpjam lidmašīnā. Mēģiniet simulēt savu satraukumu, un mācieties, kā ar relaksācijas tehnikām tikt ar to galā.

- Pacentieties apmeklēt atbilstošas mācību vai terapijas nodarbības. Ir iespējams apmeklēt dažādus kursus, kuros māca baiļu pārvarēšanas metodes, tāpat arī tiek piedāvāti dažādi terapijas veidi, kas nostiprina spēju pielāgoties lidojuma apstākļiem. Tas ļauj modelēt iespējami reālāku situāciju, tuvinot to reālajiem lidojuma apstākļiem un dalībniekiem labāk iemācīties valdīt savu satraukumu.

Bailes no lidošanas ir ļoti normāla un bieži sastopama fobija, bet nav jāļauj lai tā traucē jums izbaudīt brīvdienu jaukumus, vai pat rada šķēršļus jūsu karjerai. Līdzīgi kā jebkuru uztraukumu vai fobiju, arī šīs bailes ir iespējams novērst un pārvarēt, lai jūs spētu mierīgi atlaisties lidmašīnas krēslā, atslābināties un izbaudīt lidojumu.

Autore: Diāna R.

No savas puses iesakām:

- Izmēģiniet RigaBrain smadzeņu treniņus. RigaBrain smadzeņu treniņu rezultātā jus iegūsiet iekšēju stabilitāti, noturību pret stresu, efektīgāku smadzeņu darbību un stabilu CNS.

- Izvēlieties aviokompāniju ar labu reputāciju un servisu. Mēs iesakām Turkish Airlines. Šīs kompānijas darbinieku nedalītā attieksme, uzmanība un augstais profesionāla līmenis vienmēr palīdzējis aizmirst bailes no lidošanas jau uzreiz pēc iekāpšanas lidmašīnā!

Jaukus jums lidojumus!