Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:417, Did:0, useCase: 3


Aicina uz senioru dienai veltītu NVO sadraudzības un tīklošanās pasākumu

Redakcija
Redakcija

1. oktobrī visā pasaulē tiek svinēta Starptautiskā senioru diena. Atzīmējot to un uzsverot senioru nozīmi Latvijas sabiedrībā, ceturtdien, 12. oktobrī no plkst. 15.00 līdz 18.00 nevalstisko organizāciju (NVO) pārstāvji, seniori un ikviens interesents aicināts uz NVO namu (Rīga, Ieriķu iela 43A), kur notiks NVO sadraudzības un tīklošanās pasākums “Kopā varam tālāk”.

Pasākuma mērķis ir pulcēt dažādas NVO, kuru biedru rindās darbojas galvenokārt seniori vai, kuru ikdienas darbs ir saistīts ar senioriem aktuāliem jautājumiem. Kopīgi tiks apzināti šo organizāciju darbības paņēmieni, labās prakses piemēri un rīkotie pasākumi. Organizāciju pārstāvji varēs savstarpēji iepazīties, lai sadarbotos nākotnē. Piedalīties aicinātas NVO, kuras ir ieinteresētas dažādu formu sadarbībai un kopīgai aktivitāšu īstenošanai.
Sadraudzības un tīklošanās pasākumā piedalīsies Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas invalīdu apvienības “Aizvējš”, Pensionēto skolotāju kluba, Rīgas aktīvo senioru alianses “Rasa”, Latvijas sieviešu invalīdu asociācijas “Aspazija”, Latvijas Pensionāru federācijas, Latvijas Ordeņu brālības pārstāvji. Par īpašu sveicienu klātesošajiem gādās biedrība “Eiritmija”, iepazīstinot ar kustību mākslas demonstrējumiem.

Pasākuma ievadā organizāciju pārstāvjiem būs iespēja iepazīstināt ar savām organizācijām, to mērķiem un darbību. Turpinājumā apmeklētājiem būs iespēja iesaistīties meditācijas nodarbībā "Iztēles loma labas pašsajūtas uzturēšanā", kuru vadīs Transpersonālās psiholoģijas un psihoterapijas asociācijas biedre, augstskolu lektore Rita Zālīte. Noslēgumā tiks atvēlēts laiks organizāciju tīklošanās iespējai neformālā gaisotnē - pie kafijas tases. Lūgums NVO pārstāvjiem jau iepriekš sagatavot īsu, mutisku vēstījumu par savu organizāciju.
Klātesošajiem būs arī iespēja aplūkot un iepazīties ar biedrību sarūpētajiem informatīvajiem un vizuālajiem materiāliem - asociācijas “Aspazija” dalībnieču rokdarbiem, Pensionēto skolotāju kluba 55 gadu darbības jubilejai veltīto grāmatu un citiem.

Pasākumu rīko Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Projektu un sabiedrības integrācijas nodaļas Nevalstisko organizāciju atbalsta sektors sadarbībā ar nevalstiskajām organizācijām.

Pieteikt dalību pasākumā aicinām, sūtot informāciju (vārds, uzvārds, biedrība, tālruņa numurs) uz e-pasta adresi nvonams@riga.lv .