Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:417, Did:0, useCase: 3


TIKŠANĀS AR AUTOSPORTISTU REINI NITIŠU TIRDZNIECĪBAS CENTRĀ „MOLS”

Redakcija
Redakcija

Šonedēļ autosporta faniem un visiem interesentiem iespējams tikties ar Latvijas rallijkrosa zvaigzni Reini Nitišu un apskatīt, kā arī nofotografēties pie sportista auto, kas būs apskatāms t/c „Mols” no 31.jūlija līdz 6.augustam. Savukārt otrdien, 1.augustā no plkst. 17:00 līdz 18:00 tirdzniecības centrā norisināsies tikšanās ar Reini Nitišu, kuras laikā būs iespējams saņemt arī sportista autogrāfu un EKS RX komandas suvenīru.

Šīs nedēļas nogalē no 4. līdz 6. augustam notiks “World RX of Canada” Kanāda pilsētā Truārivjēra, kur mūsu autosportists Reinis Nitišs EKS komandas sastāvā ar Audi S1 EKS RX quattro automašīnu aizvadīs jau astotās sacensības šosezon.

“T/C “Mols” kā autobraucējiem īpaši draudzīgs tirdzniecības centrs ir gandarīts par iespēju piedāvāt mūsu apmeklētājiem aktuālus auto un sporta notikumus. Mēs ar prieku atbalstām autosportu un autosportistus, tādēļ priecājamies un esam pagodināti, ka visiem interesentiem būs iespēja satikt mūsu rallijkrosa zvaigzni Reini Nitišu tieši pie mums. Visas nedēļas garumā t/c “Mols” būs iespēja apskatīt Reiņa Nitiša auto, kā arī otrdienas vakarā visi aicināti uz tikšanos ar pašu sportistu,” par šīsnedēļas notikumu stāsta t/c „Mols” menedžere Liene Karpova.

Reinis Nitišs pirmos soļus autosportā spēris jau septiņu gadu vecumā. 1995. gadā Jēkabpilī dzimušais sportists pirmos nozīmīgos panākumus guvis jau pirms 18 gadu vecuma, izcīnot FIA Eiropas rallijkrosa čempiona titulu Super 1600 ieskaitē. Kopš 2014. gada jēkabpilietis Nitišs ir FIA pasaules rallijkrosa čempionāta dalībnieku saraksta neatņemama sastāvdaļa, kā arī līdz šim jaunākais autosportists, kas uzvarējis kādā no FIA pasaules rallijkrosa čempionāta posmiem. 2014. gadā 18 gadu vecumā iegūta 1.vieta Hellas trasē Norvēģijā.

2017.gada sezonu Reinis Nitišs aizvada AUDI EKS komandā kā vienības trešais pilots. EKS komanda 2016. gadā izcīnīja čempiontitulu komandu ieskaitē, bet tās līderis Matiass Ekstroms kļuva par pasaules čempionu braucēju ieskaitē. EKS komanda uz starta stājas ar Audi S1 EKS RX quattro mašīnām, kurām zem motora pārsega ir 560 ZS divlitru turbomotors. 750 Nm grieze un visu riteņu piedziņa ideālos laika un saķeres apstākļos 100 km/h atzīmi ļauj sasniegt 2 sekundēs, kas ir ātrāk nekā Formula 1.