Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:245, Did:0, useCase: 3


Jauna diena- jaunas iespējas un jaunas dzīves sākums

Ir jauns rīts un jaunas dienas sākums. Kāda būs šī diena, atkarīgs tikai no mums pašiem: no mūsu rīcības, nodomiem un paradumiem. Tieši mūsu paradumi formē mūsu likteni. Tie var padarīt mūs spēcīgus, pārliecinātus par sevi un varonīgus. Labie paradumi pat var iedvesmot mūs un novest pie lielas veiksmes. Tiesa, slikti paradumi tikpat viegli mums visu var atņemt. Jebkurā gadījumā tieši pastāvīgi atkārtota rīcība, pēc psihologu domām, formē "personības skeletu".
Neticat? Izlasiet vēlreiz pirmo rindkopu un sāciet iepazīties ar savas jaunās dzīves vēsturi.

Austrumu filozofija saka, ka cilvēks bez rituāliem un paradumiem ir kā kuģis bez stūresrata un kapteiņa. Tas peld uz turieni, kur pūš vējš un tā dzīves ilgums ir atkarīgs tikai no tā, cik meistarīgi tas uzbūvēts. Tādam kuģim nav mērķa, nav ceļa, nav kursa...

Nospraudiet savu kursu ar labiem paradumiem!
Ar pirmo mēģinājumu gan parasti gandrīz nekad nekas nesanāk. Ja tas, ko jūs darāt, nestrādā, tātad nestrādās arī turpmāk. Un tas nozīmē tikai to, ka jūs esat izvēlējies nepareizu pieeju. Ak, ja tas būtu tik vienkārši- atrast pareizo pieeju... Ja tas būtu vienkārši, ar to nodarbotos pilnīgi visi, un jums nebūtu iespējas atšķirties.

Apziņa, ka labi paradumi spēj izmainīt mūsu dzīvi, ir pirmā veiksmes atslēga. Rīta rituāli- tā ir mūsu personīgā kosmiskā telpa.
Tie var būt vienkārši vai sarežģīti, īsi vai gari. Galvenais- lai tie būtu regulāri un lai būtu vēlme tos veikt.

Lūk, tikai daži piemēri, kā vienkāršas lietas var izmainīt jūsu dzīvi uz labāko pusi:

Lūgšana
Tā var kļūt par labu paradumu. Runājot par lūgšanu, austrumu filozofi nedomā "mehānisku reliģiozu rituālu atkārtošanu", bet gan dažas dvēseles meditācijas minūtes.
Cilvēks ir dzimis, lai radītu. Sakiet "nē" mehāniskai dienas un nakts nomaiņai. Vieglāk ir iet pa to ceļu, kura karti tu jau esi iedomājies redzam.
Nav nekā labāka par dažām rīta minūtēm, kas veltītas domām par tev tuviem cilvēkiem, sevi un saviem plāniem un nodomiem. Labas domas uzdod pareizo toni ne tikai priekšā stāvošajai dienai, bet arī visai dzīvei.

Ūdens
Daudzi praktiķi mūs māca, ka glāze istabas temperatūras ūdens ir labākais dienas sākums.

Dietologi iesaka šai ūdens glāzei pievienot ēdamkaroti citrona sulas vai tējkaroti medus. Var, protams, pievienot abus divus reizē, svarīgākais- šis ir jūsu pirmais rīta dzēriens. Un tikai pēc tam- iemīļotās kafijas tase.

Kustības

Pāris vēzieni ar rokām, palecieni, pietupieni- te galvenais nav skaits, bet pieradums to darīt.

Meditācija

Piecas minūtes nesteidzīgas iegrimšanas savās domās mierīgas mūzikas pavadībā spēj dot vairāk labuma, nekā stundu gara saruna ar psihoterapeitu- ir pārliecināti austrumu medicīnas zinātāji.
Neilgs vienatnē ar sevi pavadīts laiks palīdz atjaunot apziņu un attīstīt jaunas idejas. No gara disciplīnas sākas ceļš uz jaunu dzīvi. Un arī šeit nav kritēriju, pēc kuriem varētu noteikt pareizi vai nepareizi es rīkojos? Galvenais- darīt un saņemt baudu no tā, ko darāt.

Plānošana
Uzņemieties tieši tik daudz darāmā, cik varat padarīt vienas dienas laikā. Nav svarīgi, cik sarežģīta ir situācija,- jūs vienalga varēsiet no tās izkļūt, ja necentīsieties ieskatīties pārāk tālā nākotnē, bet vērsīsieties pie tagadnes. Jebkuru problēmu var atrisināt, ja nodarbojas ar to tādā apjomā, kādu var paveikt vienas dienas laikā.

Atrodiet sevī vēlmi izmainīt savu dzīvi.
Vēlēšanās- tas ir veiksmes ceļvedis, kas norāda kursu un nosaka mērķus.

Pienākums- ķēde, kas jūs notur un nelaiž vaļā, vēlme- jūsu sapņu spārni. Nekad nepārtrauciet attīstīties. Nekad nepārtrauciet pilnveidoties! Un nekad nepārstājiet nodarboties ar kaut ko jaunu.

Uzstādiet sev mērķi kļūt labākam ar katru dienu, kaut vai kādā sīkumā. Sekojiet japāņu izveidotajai koncepcijai ar nosaukumu kaizen. Tās būtība: nelieli ikdienas uzlabojumi rezultātā noved pie lielas veiksmes.

Te būs īsti laikā atcerēties visas savas vēlmes, to, ko patiesi gribat dzīvē sasniegt. Varbūt tas ir jauns interesants darbs, ar interesantiem notikumiem piepildīta dzīve, slaids viduklis, augstākā izglītība utt.

Bet pats galvenais- jums pagaidām nav jāzina, kā to visu sasniegsiet, sākumā pietiks ar vēlēšanos kaut ko mainīt savā dzīvē.

Un atceraties: ja esat gatavi padoties, tātad, esat daudz tuvāk veiksmei, nekā domājat.

"Vilinājums padoties būs īpaši spēcīgs neilgi pirms uzvaras"- saka kāds sens ķīniešu sakāmvārds.

Ja esat gatavi nospraust kursu uz jaunu dzīvi, jums būs vajadzīgs ceļvedis.
Apgāda Zvaigzne ABC grāmatnīcās šobrīd atrodamas vairākas labas grāmatas, kuras sarakstījuši pasaulslaveni garīgie skolotāji. Tās iedvesmos ikvienu, kas vēlas dzīvot citādi nekā līdz šim un apzinās, ka ārējas pārmaiņas vienmēr aizsākas cilvēka iekšienē.
Jūs uzzināsiet kā atrast dzīves mērķi, kādi ir veiksminieku paradumi un kā tos izkopt, kā izskaust paradumus, kas nolemj mūs neveiksmei, kam lūgt panākumus, laimi, veselību un garīgu apgaismību, kā arī iemācīsieties iegūt dvēselisku mieru un prasmi droši stāties pretī izaicinājumiem un pieņemt sev izdevīgus lēmumus.