Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:245, Did:0, useCase: 3


Moto GP Pasaules čempionāta kopsavilkums

MotoGP oficiālais riepu uzņēmums Bridgestone nosaucis šī gada sezonu par vienu no pēdējo gadu aizraujošākajām. Šajā sezonā Lorenco “Yamaha” sastāvā ir aizvadījis lielisku sezonu - Austrālijā izcīnīja otro MotoGP ™ čempiona titulu. Jaunais čempions visos posmos atradās ne zemāk par otro vietu, ja neskaita vienu, kurā spānis tika izsists no sacīkstes jau pirmajā līkumā.

Šogad Bridgestone atzīmē jau četru gadu jubileju, darbojoties kā oficiālais MotoGP ™ riepu piegādātājs. Kā īpašu panākumu Japānas riepu ražotājs uzskata ne tikai saņemto plašo atzinību par savām 2012. gada riepu specifikācijām, bet arī sasniedzot 100-to MotoGP ™ uzvaru septembrī San Marino un Rimini Grand Prix.

Pēc pagājušās ziemas intensīvas un vispārīgas pārbaudes programmas, 2012. gada sezonai Bridgestone piedāvāja pilnīgi jaunas MotoGP ™ riepas. To izgatavošanai izmantotas inovatīvas konstrukcijas un gumijas maisījumi. Tehniskais uzdevums bija radīt moto riepas, kas ļautu attīstīt nepārspējamu uzrāvienu pāris sekundēs, maksimālu komfortu braucējam un spēju izturēt jaudīgos 1000 cm3 klases motociklus, kas šogad atgriezušies Premium klasē.

Kaut jaunumu ieviešanā galvenais faktors bija drošība, Bridgestone riepas motociklistiem ļāva izmantot visu potenciālu. Par to liecina sezonas laikā sasniegtie 9 apļa rekordi.

Lai uzlabotu braucēju drošību, Bridgestone uz sadarbību aicināja bijušo Grand Prix sacīkšu un trīskārtējo pasaules čempionu Loris Kapirosi (Loris Capirossi). Kapirosi strādāja kā starpnieks starp MotoGP ™ motociklistiem un Bridgestone, palīdzot analizēt braucēju atsauksmes, lai izprastu, kur nepieciešami uzlabojumi.
Pirmo reizi augustā izmēģinot 2012. gada riepu paraugus, Kapirosi paziņoja: „Es vēlos pateikties Bridgestone. Viņi izdarījuši patiesi lielu darbu, jo iepriekšējā sezonā cīnījāmies ar riepu sasilšanu. Šogad tas notiek daudz retāk un tas noder visiem pilotiem.”

Bridgestone līgums par riepu piegādi MotoGP ™ būs spēkā līdz pat 2014. gada sezonas beigām.
Svarīgi atzīmēt, ka saķere ar virsmu, uzrāviens, plaša darba temperatūru amplitūda un brauciena drošība ir svarīga ne tikai MotoGP™ sacensību zvaigznēm, bet ikvienam dzelzs rumaka braucējam uz ceļa. Bridgestone nepārtraukti uzlabo tehnoloģijas arī ikdienas braukšanas riepu ražošanā, izmantojot savu daudzo gadu MotoGP™ pieredzi.

Godalgoto BATTLAX Hypersport S20 riepu ražošanā Bridgestone izmanto MotoGP™ bāzes savienojumus un ražošanas tehnoloģijas, kas ļauj tādējādi nodrošināt izcilu saķeri ar virsmu, labāk just braukšanas nianses un motocikla spējas. Šīs tehnoloģijas tiks izmantotas arī Bridgestone nākamās paaudzes Sport Touring riepās.