Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:234, Did:0, useCase: 3


Ar tunci un rīsiem pildīta paprika

Tuncis ir bagāts ar olbaltumvielām, tam ir zems taukvielu saturs, tas satur visas aminoskābes, daudz proteīnu, bez tam ir ļoti viegli pagatavojams, kā arī ir labi sabalansētas diētas sastāvdaļa.

Nepieciešams:

8 vidējas paprikas pākstis,
160g tunča konservu eļļā,
60g rīsu,
500g tomātu,
2 ēdamkarotes sakapātu zaļumu,
4 ēdamkarotes olīveļļas,
sāls,
malti melnie pipari.

Pagatavošana:

1. Sīpolu nomizo un sagriež ripiņās.

2. Pannā sakarsē 2 ēdk. eļļas un apcep pusi sīpola.

3. Tomātus blanšē verdošā ūdenī un novelk miziņu, mīkstumu sagriež gabaliņos.

4. Tomātu gabaliņus ieber pannā pie sīpoliem, pieber 1 ēdamkaroti zaļumu un 20 minūtes sautē.

5. Paprikas pākstīm nogriež kātiņus, un pašas pākstis gareniski pārgriež uz pusēm, izņem sēklotni.

6. Atlikušajā eļļā apcep pārējos sīpolus, pieber nomazgātus rīsus un 3 minūtes cep. Pievieno 4 ēdk. pagatavotās tomātu mērces un uz lēnas uguns turpina vārit vēl 5 minūtes.

7. Tuncim notecina eļļu un sadala to nelielos gabaliņos. Tunci un pārējos zaļumus pievieno rīsiem.

8. Paprikas pākstis piepilda ar rīsu un tunča maisījumu, liek ugunsizturīgā traukā un pārlej ar atlikušo tomātu mērci.

9. Trauku liek 150 grādu karstā cepeškrāsnī un cep apmēram 40 minūtes.