Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:415, Did:0, useCase: 3



Biešu pankūkas svētku galdam

20. janvāra barikāžu mielasts ir īstais laiks, kad galdā celt Latvijā ražotu un audzētu produkciju. Šefpavārs Normunds Baranovskis rosina svētkus sagaidīt tradicionālās noskaņās, pagatavojot biešu pankūkas ar putotu cidoniju krēmu.

Nepieciešams:
4 personām

Pankūkām
400 g vārītu biešu,
2 olas,
120 g miltu,
2 ēdamkarotes cukura,
2 apelsīni,
1 šķipsniņa sāls,
eļļa cepšanai,
1 ēdamkarote kanēļa,
1/2 tējkarote sodas.

Krēmam
50 ml cidoniju sulas,
200 g krēmsiera,
1 ola,
1 ēdamkarote cukura.

Pagatavošana:

1. Samaļ vai izberž caur sietu bietes, pievieno olas, cukuru, kanēli un šķipsniņu sāls.

2. Masai pierīvē apelsīna miziņu un sulu no apelsīniem.

3. Visu sajauc viendabīgā masā un pievieno miltus, sodu. Ja vēlies pankūku mīklu nedaudz šķidrāku, pielej mazliet piena, ūdeni vai apelsīnu sulu.

4. Uz sakarsētas pannas nelielā eļļas daudzumā cep pankūciņas.

5. Kamēr pankūkas cepas, pagatavo krēmu: sakuļ olu ar cukuru biezā masā, pievieno krēmsieru, cidoniju sulu un vēlreiz sakuļ.

Pavāra padoms!
Ja pievienosi mīklai vairāk piena, sulas vai ūdens, iegūsi gardas plānās pankūkas.