Layout: current: getSitedefLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:198, Did:0, useCase: 0


Nākamā lapa

Kuģelis – pārveidotais sendienu gardums 08.05.2021 21:27

Kad manās rokās nonāca apgāda Zvaigzne ABC izdotā grāmata "Tradicionālie latviešu ēdieni", es uzreiz atcerējos savu bērnību, vecmāmiņu un viņas vienkāršos, bet gardos ēdienus, kas, atšķirībā no daudzām mūsdienu receptēm, bija gan organismu spēcinošāki un sātīgāki, gan arī uzturvielu ziņā veselīgāki.
Tā nu, atmiņās kavējoties, sakārdināju sevi ar sendienu gardumiem un nolēmu, ka jāpagatavo ēdiens, ko sauc par kuģeli- savulaik tas garšoja visai mūsu kuplajai ģimenei. Taču, tā kā virtuvē esmu pieradusi eksperimentēt, tad tradicionālā kuģeļa recepti nedaudz pārveidoju un rezultāts izrādījās ļoti, ļoti labs. Pamēģiniet arī jūs!
Bet, ja vēlaties pagatavot oriģinālo kuģeli, tā recepti atradīsiet jau iepriekš pieminētajā grāmatā "Tradicionālie latviešu ēdieni", kur bez kuģeļa ir vēl citas 70 dažādas latviskas receptes.

Grilēts cālis ar rīsiem, pupiņām un turku zirņiem 06.05.2021 20:45

Rīsi, pupiņas un turku zirņi- trīs paši par sevi gardi produkti, kas lieliski viens otru papildina un veido patiešām sabalansētu garšu. Ja tam visam vēl pieliekam klāt nedaudz pikantu, grilētu cāli, iegūstam sātīgu ēdienu, kas tik ļoti piestāv pavasara sezonai.

Ar tunci un rīsiem pildīta paprika 04.05.2021 16:54

Tuncis ir bagāts ar olbaltumvielām, tam ir zems taukvielu saturs, tas satur visas aminoskābes, daudz proteīnu, bez tam ir ļoti viegli pagatavojams, kā arī ir labi sabalansētas diētas sastāvdaļa.

Bukstiņputras sacepums ar asinsdesu, kraukšķīgo bekonu un ābolu – dzērveņu mērci 03.05.2021 15:55

Valats svētki turpinās. Lai svētkus aizvadītu pacilātās un ģimeniskās izjūtās, mums ir vērts pacensties klāt svētku galdu arī gada pirmajā dienā. Restorāna “Tex-Mex” šefpavārs Kristaps Viesturs iesaka tradicionālo bukstiņputru mūsdienīgā izpildījumā.

Vegānas pankūkas ar 5 dažādiem pildījumiem 01.05.2021 07:29

Piedāvājam piecas dažādas pankūku pildīšanas variācijas, kuras iederas arī veģetārā un vegānā uzturā.

Krēmīgā pasta ar vistu un tomātiem 29.04.2021 12:33


Pasta ir ēdiens, kura pagatavošanai tiek piedāvāts neskaitāmi daudz recepšu. Lūk, viena no tām, kur visas sastāvdaļas savienotas tik meistarīgi, ka rezultāts jūs patiesi un patīkami pārsteigs. Baudiet!

8 garšīgas klasiskas marinādes. Receptes grilēšanai 25.04.2021 16:08

Piedāvājam 8 garšīgas marinādes receptes, ko izmantot, lai sagatavotu gardus marinētus produktus grilēšanai. Grilēšanai iesakām pamēģināt ne tikai gaļu, bet arī jūras produktus. Tāpat arī izmēģināt gan klasiski ierastās, gan kādas no jaunām un modernām garšu sajūtām.

Skaidiņās rīvētu kartupeļu pankūkas 25.04.2021 09:23

Garšīgas kartupeļu pankūkas (ar citādu garšu) var izcept, ja kartupeļus sarīvē uz rupjās sakņu rīves. Šādai kartupeļu masai nav jāpievieno ne ola, ne milti, ne arī kādas citas piedevas.

Kraukšķīgais šašliks piknikam 23.04.2021 13:55

Aiz loga silda saule un jāiet ārā gatavot - laiks piknikam. Pikniks bez šašlika Latvijā kā govs bez piena. Piedāvājam šašliku recepti, kuras pagatavošanā izmanto eļļu. Pateicoties tai, gatavā gaļa ir gan sulīga, gan kraukšķīga.

Pasta ar cukini un ķiršu tomātiem 23.04.2021 08:11

Šādi pagatavoti makaroni jeb pasta ir ne tikai garšīgs, bet arī ātri pagatavojams un pavasarīgs ēdiens.

Ar vistu un sparģeļiem pildīti vrapi jeb tortiljas 22.04.2021 07:22

Ātri pagatavojams un garšīgs ēdiens, kas noderēs gan kā brokastis, gan pusdienas, gan arī līdzņemšanai uz darbu vai izbraukumos pie dabas. Labi garšo kā silts, tā arī auksts.

Dorada ar Serrano šķiņķi, pesto un tomātiem 18.04.2021 21:24

Pavasaris un silts laiks ir vispiemērotākie sabiedrotie grila sezonas atklāšanai. Ierastās gaļas, desiņu vai šašlika vietā var izvēlēties uz grila pagatavot ko jaunu, bet tikpat gardu – zivi. Šefpavārs Raimonds Zommers iesaka izmēģināt pagatavot lieliski piemērotu maltīti – doradu ar Serrano šķiņķi, zaļumu pesto un tomātiem, kas būs piemērota gan gaļas, gan zivs ēdienu cienītājiem, jo apvienoti ir abi. Ja grils vēl nav izcelts no ziemas guļas, šo pašu recepti ātri un vienkārši var pagatavot, izmantojot cepeškrāsni.

2 garšīgas zivju receptes 18.04.2021 20:56

Tiem, kam garšo zivis, bet gribas pamēģināt ko jaunu, piedāvājam garšīgas zivju pagatavošanas receptes.

Jogurta polenta 13.04.2021 21:54

Lai arī polenta izklausās mazliet sarežģīti un mazliet pēc svešvārda, tomēr tik traki nav. Polenta ir kukurūzas putraimu putra, ko var aizstāt parastiem miltiem, pilngraudu kviešu vai griķu miltiem. Recepte paredzēta sešām porcijām.

Vistu stilbiņi adžikas un sojas marinādē 11.04.2021 19:48


Katrās mājās, kur mīt gatavot un ēst mīļotāji, dzīvojas neskaitāmas vistu stilbiņu pagatavošanas receptes, taču šī pēdējā laikā mūsu virtuvē, kā rādās, ir iedzīvojusies uz ilgtermiņa palikšanu, un to pašu droši var teikt par SIA ‘’Damps’’ ražotajiem garšvielu maisījumiem, kuri ir nopērkami veikalos ‘’Avokado’’, kā arī lielveikalos un daudzviet citur.

Cepti jūras bullīši jeb grunduļi 09.04.2021 15:13

Ļoti daudzi gardēži un zivju cienītāji uzskata, ka bullītis ir viena no garšīgākajām zivīm. Tāpēc, lai izbaudītu tās pilnīgo garšu, gatavošanas procesā nav nepieciešamas specifiskas garšvielas, - tikai sāls un pipari. Ātri, vienkārši un garšīgi.

Seleriju plovs ar apelsīniem un tofu saldskābajā ananāsu glazūrā 06.04.2021 17:05

Šis plovs garšos ne tikai veģetāriešiem, bet arī visiem pārējiem. Iemācoties to gatavot, varēsiet baudīt garšīgu ēdienu gan ievērojot kādu diētu, gan arī gavēņa laikā. Bet, savienojumā ar kādu gaļas ēdienu, varēsiet pabarot arī pārējos, kas nav veģetārieši.

“Chili sin carne” – sarkanās pupiņas bez gaļas 30.03.2021 11:30

Tiem, kas atteikušies lietot uzturā gaļu, noteikti noderēs Chili sin carne recepte- gards un barojošs ēdiens. Savukārt tie, kas uzturā lieto gaļu, šādi pagatavotas pupiņas var izmantot kā piedevu gaļas ēdieniem.

Latviskā koča jeb ķūķis 27.03.2021 08:51

Ķūķis jeb koča ir mūsu senču iecienīts, spēcinošs gardums, kas gatavojams no grūbām un bagāts ar vitamīniem un minerālvielām. Vislabāk to gatavot tā saucamajā "pīlē" vai čuguna katlā, taču, ja tādu nav, derēs arī dziļāks cepeštrauks.

Klasiskā Boloņas mērce 24.03.2021 18:58

Boloņas mērci pasniedz pie pastas, īpaši labi tā garšo kopā ar spageti un lazanju.

Ugunīgais plovs 17.03.2021 21:20

Šis plovs ir vairāku tavavirtuve.lv darbinieku iecienīts gardums. Arī radies tas portāla virtuvē. Ja nevēlaties to tik ugunīgi asu, pievienojiet mazāk čili piparu.

Lēti un garšīgi – saldētu sēņu mērce ar vārītiem kartupeļiem 15.03.2021 07:32

Tiem, kam tīk sēņot, droši vien saldētavā atradīsies sēnes, kas tur ziemai noglabātas, gaida savu kārtu, lai nonāktu vakariņu galdā. Vienkārša recepte sēņu mērcei.

Vistas stilbiņi ar melno pupiņu un sakņu sautējumu 14.03.2021 11:24

Nedaudz pikants, garšīgs, veselīgs un vitamīniem bagāts ēdiens Aikāgaršo šefpavāra Normunda Baranovska izpildījumā. Tieši tas, kas vajadzīgs rudens drēgnajā periodā.

Burtnieka zandarts ar dārzeņiem 06.03.2021 19:27

Šīs ēdiens ir tikpat burvīgs un krāsains kā rudens- maigi sulīgs zandarts kopā ar kraukšķīgiem dārzeņiem un dzērveņu mērci liks jūsu garšas kārpiņām gavilēt.

Recepte tapusi Melnās kastes meistarklasē kopā ar „3 pavāru restorāna “Tam labam būs augt”” pavāru Mārtiņu Sirmo.

Grilēta cūkgaļas karbonāde ar kauliņu 05.03.2021 13:09

Turpinās sen gaidītais un sagaidītais grilēšanas laiks, kad garda un vienkārša maltīte pagalmā pagatavojama ne tikai svētkos, bet katru vakaru.

Biešu šniceles ar sieru 04.03.2021 08:59

Maltīte tiem, kas noguruši no gaļas ēdieniem un vienlaikus neapstrīd, ka uzturā lietot bietes ir veselīgi, lēti un garšīgi.

Vistas un šampinjonu mērce 02.03.2021 21:45

Krēmīgi maigā un saldi pikantā vistas un šampinjonu mērce ir lielisks, ātri pagatavojams gardums un ideāla piedeva rīsiem vai kartupeļiem.

Zaļajā tējā cepts lasis 01.03.2021 08:37

Veselīgs un līdzsvarots ēdiens ir viens no nosacījumiem, lai nodzīvotu garu un piepildītu mūžu, saglabājot možu garu arī sirmā vecumā, ir pārliecināts slavenais pavārmākslas virtuozs un cīnītājs par pareizu uzturu Džeimijs Olivers. Lūk, viena, itin viegli pagatavojama maltīte no Džeimija veselīgo recepšu apcirkņiem, kas paredzēta divām personām. Priecīgu gatavošanu!

Kabaču plācenīši 27.02.2021 10:56

Šie plācenīši garšos visiem, pat tiem, kuri nav iecienījuši kabaču ēdienus. Daži mani draugi saka, ka tie paši kūst mutē. Izmēģiniet arī jūs.

Cepeškrāsnī gatavota forele lavašā 25.02.2021 15:07

Gardums, kas noteikti jāizmēģina.

Puķukāpostu un gaļas sacepums 21.02.2021 15:43

Ātri, garšīgi un sātīgi jeb recepte, kas ideāli iederas mūžīgi skrejoša un aizņemta cilvēka ikdienā, lai nobaudītu kaut ko pavisam neikdienišķu.

Jēra gaļas sautējums ar kaltētiem tomātiem 15.02.2021 12:02

Šī recepte patiks visiem nedaudz pikantu ēdienu cienītājiem, kas prot novērtēt Vidusjūras garšu salikumus. Maigs vīnā un krējumā sautēts jērs salkumā ar saulē kaltētiem tomātiem, papriku un zirnīšiem rada gardēžu cienīgu ēdienu.

Kūpināta vista ar kadiķogām un pētersīļiem 12.02.2021 12:25

Svaigi kūpinājumi ir tie, kas maltītei vasarā piešķir svētku noskaņu un pamodina gardēdi ikvienā. “Kūpinājumus var grezni pasniegt uz rabarberu lapas un baudīt kopā ar paša gatavotu kaņepju sviestu,” iesaka “Restorāna 3” saimnieks un pavārs Ēriks Dreibants.

Vistas cepetis ar apelsīniem un dzērvenēm 10.02.2021 19:41

Vistas cepetis ar apelsīniem un dzērvenēm ir gardums, no kura grūti atteikties. Tik kārdinoši aromātisks, sulīgs un pasakaini gards, tas tā vien aicina nobaudīt kaut gabaliņu, radot īpašu svētku sajūtu pat parastā darbdienā. Un kurš gan teicis, ka ikdienas kopā būšana ar ģimeni un sev mīļiem cilvēkiem nav svētki?

Meža cūkas cepetis 09.02.2021 16:30

Tā nu ir iegadījies, ka kāds mūsu ģimenes radinieks ir kaislīgs mednieks, tāpēc ik pa brīdim tiekam apgādāti ar medījumu gaļu. Svētkos noder! Jāteic godīgi, ka pietiekoši sulīgi un garšīgi cepeši izdevās vien ar kādu desmito reizi, kamēr pilnībā tika apgūti daži gatavošanas ''knifi''.

Pikantais sakņu sautējums 08.02.2021 08:23

Ļoti spēcinošs un sātīgs sautējums, kas lieliski iederēsies uz tava galda jebkurā gadalaikā. Atkarībā no sezonas, to var gatavot no jaunajiem vai rudens perioda dārzeņiem. Izpildījums mainīsies, taču garša jebkurā gadījumā būs perfekta.

Virteņi – latviešu virtuves piemirstais gardums 07.02.2021 08:43

Virteņi ir sens latviešu ēdiens, kurš nu jau daudzās virtuvēs sen aizmirsts. Taču mūsu vecmāmiņas vēl zināja virteņu recepti un arī manā bērnībā uz galda bieži vien kūpēja šis it kā vienkāršais, bet brīnumgardais ēdiens. Iesaku arī jums atcerēties mūsu senču gardumus, kas bieži vien pārspēj pat izcilākos restorānu izgudrojumus.

Pasta spageti ar garnelēm un mīdijām 01.02.2021 14:09


Viegli un ātri pagatavojama maltīte, kas atsauks atmiņā vai rosinās iztēli Vidusjūras noskaņām, un kuru baudot prasīties prasās iemalkot glāzi laba baltvīna.

Liellopu gaļas tefteļi ar sēņu mērci un ķirbju biezeni 28.01.2021 20:02

Skaisti un garšīgi! Noderēs gan ikdienai, gan svētku galdam!

Nākamā lapa