Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:195, Did:0, useCase: 3


Mēles salāti

Garšīgi un viegli pagatavojami salātiņi.

Nepieciešams:
4 porcijām

130 g vārītas mēles,
130 g šampinjoni,
60 g svaiga gurķa,
50 g zaļo konservēto zirnīšu (var aizvietot ar vārītiem zaļajiem zirnīšiem),
50 g valriekstu,
1 vārīta ola,
1 apelsīns,
zaļo salātu lapas,
40 g majonēzes,
30 g eļļas,
sāls,
malti melnie pipari.

Pagatavošana:

1. Mēli novāra un sagriež salmiņos. Gurķus sagriež plānās ripiņās. olas novāra un sagriež daiviņās. Apelsīnu a

2. Šampinjonus sagriež šķēlītēs, apcep eļļā un atdzesē.

3. Sajauc kopā mēles strēmelītes, sēnes, gurķa ripiņas, konservētos zirnīšus, rupji sadrupinātus valriekstus, pievieno sāli, piparus, majonēzi un samaisa.

4. Uz porciju šķīvjiem liek zaļās salātu lapas, uz tām kārto salātus. Rotā ar vārītas olas un apelsīna daiviņām.