Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:195, Did:0, useCase: 0


Ābolu sacepums ar karameļu mērci

Redakcija
Redakcija

Salds un atsvaidzinošs kārums.... tāds, kas pats kūst mutē....

Sastāvdaļas
4 - 6 personām

4 āboli
6 ēd. kar. Dansukker Niedru sīrupa
1 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
1 tējk. Dansukker kanēļa cukura
100 g sviesta
100 g drupinātu cepumu – „Selga” vai līdzīgi

Karameļu mērcei
100 g Dansukker Niedru sīrupa
60 g salda krējuma

Pagatavošana

1. Mizotus, biezās šķēlēs sagrieztus ābolus liek cepamajā formā, kura apslacīta ar Niedru sīrupu. Virsū kārto drupinātus cepumus, kas viendabīgi samīcīti ar sviestu, kanēļa un vaniļas cukuriem. Cep krāsnī 160°C 50 minūtes.

2. Izņem, nedaudz atdzesē un izliekot uz šķīvja, apmet otrādi, lai āboli būtu augšpusē, bet cepumu pamatne apakšā. Pasniedz ar saldējumu un karameļu mērci.

3. Karameļu mērce: abas sastāvdaļas vāra uz vidējas uguns 20 minūtes apmaisot, tad noņem no uguns un masu atdzesē. Atdziestot masa sabiezēs, veidojot biezu mērci.

Receptes autors – Lauris Aleksejevs