Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:337, Did:0, useCase: 3


Liepājas teātrī pēdējo reizi tiks spēlēta izrāde “Precības”

Redakcija
Redakcija

2017. gadā Liepājas teātrī horeogrāfs un režisors Sergejs Zemļanskis iestudēja izrādi “Precības”. Unikālu iestudējumu bez vārdiem, kurš tika nominēts “Spēlmaņu nakts” balvai 8 nominācijās, tajā absolūti triumfējot, saņemot 7 no tām, tai skaitā - GRAND PRIX! Izrāde saņēmusi arī “Kilograms kultūras” balvu, un ar to tika atklāts starptautiskais mākslas forums “TEART” Minskā. 24. un 25. septembrī iestudējums tiks spēlēts pēdējās reizes.

“S. Zemļanskis plastiskās drāmas žanrā savienojis dramatisko darbību, dejas teātri un pantomīmas emociju izteiksmi, kas pārsteidz ar formas grotesku, aktieru filigrāno spēli un precīzu domas vēstījumu. Lai arī notiekošais ievietots mākslinieciski stilizētā vidē, tomēr it kā nereālie raksturi izspēlē pazīstamas attiecības, savukārt emocijas, kas raisās zālē, ir īstas un šodienīgas. “Precības” ir pieredzējušu mākslinieku artistiska performance, kur katrs tēlotājs ar konkrētu attieksmi, novērtējumu un darbību piepilda ik detaļu pa sekundei un pa centimetram izstrādātajā horeogrāfijā,” pēc pirmizrādes rakstīja teātra kritiķe Ilze Kļaviņa.

“Humors kustībā – tas ir sarežģīts un radošs process. Jāatrod tāds humora veids, kuru izteikt ar plastiku un kuru saprastu skatītājs. Jāparāda noteikts tēlu raksturs, emocijas un apkārtējā vide. Tas ir skrupulozs meklējumu un atlases process,” topot iestudējumam, stāstīja S. Zemļanskis.

Agafja Tihonovna nolēmusi precēties. It kā – jo īstas pārliecības viņai par to nav. Tad nu talkā nāk savedēja Fjokla, piedāvājot viņai piecus līgavaiņus uzreiz. Kurš būs īstais? Un vai tiešām apprecēties var tik viegli?
Iestudējumā piedalās aktieri – Ilze Trukšāne, Samira Adgezalova, Karīna Tatarinova, Rolands Beķeris, Gatis Maliks, Mārtiņš Kalita, Kaspars Kārkliņš, Armands Kaušelis, Anete Berķe, Sandis Pēcis.
Teātris atgādina, ka izrādi apmeklēt iespējams tikai tiem skatītājiem, kuri ir vakcinēti pret Covid-19, kā arī tiem skatītājiem, kuri Covid-19 pārslimojuši. Ierodoties teātrī, skatītājiem būs jāuzrāda ieejas biļete kopā ar derīgu pasi vai ID karti un Covid-19 sertifikātu. Ieejas biļete būs derīga tikai kopā ar minēto sertifikātu un personu apliecinošu dokumentu.