Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:337, Did:0, useCase: 3


Liepājas teātrī top izrāde „Svešā āda”

Redakcija
Redakcija

Liepājas teātrī Ingas Krasovskas vadībā notiek darbs pie izrādes „Svešā āda”, kas pirmizrādi piedzīvos 22. septembrī Liepājas teātra mazajā zālē koncertzālē „Lielais dzintars”. Tā top pēc Daces Rukšānes atzinību ieguvušā romāna „Krieva āda” motīviem.

Ar I. Krasovsku Liepājas teātris sadarbojies daudzu gadu garumā – viņa veidojusi gan izrāžu, gan koncertu horeogrāfijas, piedalījusies izrādēs arī kā aktrise un dejotāja, taču režisores statusā dramatiskajā teātrī šī būs viņas debija.

„Esmu tam gatavojusies jau ilgu laiku, šobrīd vienkārši ir materiāls, kas mani ir ļoti uzrunājis. Mani interesē tēmas – mātes un meitas attiecības, kā arī „svešā” pieņemšana sevī un līdzcilvēkos, kas arī ir centrālās šajā darbā. Esmu laimīga iestudēt savā mīļākajā – Liepājas teātrī, kurā iesākusies mana radošā darbība, kā arī veidot izrādi ar savu mīļāko aktrisi – Inesi Kučinsku,” par savu debiju saka I. Krasovska.

Izrādē piedalīsies arī aktieri Agnija Dreimane un Kārlis Artejevs, tai palīdz tapt arī māksliniece Ilze Vītoliņa, kas veidojusi gan skatuves noformējumu, gan kostīmus, video mākslinieks -8, gaismu māksliniece Krista Erdmane, savukārt skaņu celiņu veido Zane Dombrovska.

Izrādes centrā ir divu sieviešu – mātes un meitas – likteņi pēckara okupētajā Liepājā. Stāsts ir par jūtām, kas grauj visus priekštatus. Par sievietes alkām pēc mīlestības, sapņu piepildījuma un laimīgas dzīves. Lai arī abas sievietes veido un būvē savu dzīvi esot viena otrai blakus, viņu dzīves rit paralēli. Emīlija, dzenoties pēc vīrieša mīlestības, nespēj dot mīlestību savai meitai Meldrai. Vienīgais, kas viņas vieno, ir kopīgi noslēpumi un klusēšana. Un aromāti, caur kuriem abas sievietes niansēti izjūt pasauli un laikmetu, kurā dzīvo. Smaržas izgaist un mainās, bet atmiņas un sajūtas paliek. Kā mīlēt, nenodarot pāri savam vistuvākajam cilvēkam? Kā saprasties, ja runāt aizliegts?

Izrāde iekļauta arī mazās zāles abonementā – to īpašnieki gaidīti novērtēt jau pirmizrādi – 22. septembrī. Pēc tam iestudējumu iespējams noskatīties arī 23. septembrī, 5. un 24. oktobrī un 12. novembrī.