Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:123, Did:0, useCase: 3


Liepājas teātra skatītāju balsojumā par labākajiem atzīti Inese Kučinska un Mārtiņš Kalita

Redakcija
Redakcija

Jau kopš 2008. gada Liepājas teātrī izveidojusies skaista tradīcija, kad skatītājiem sezonas izskaņā dota iespēja nobalsot par mīļākajiem un labākajiem aktieriem, kā arī izrādi. Līdz ar to sezonas noslēgums bez šī balsojuma Liepājas teātrī nemaz nav iedomājams.

Šogad skatītāju balsojumam bija nelielas jubilejas gads – jo tas notika 15. reizi, savukārt jau 4. reizi balsojumu atbalstīja „Tiamo grupa”. Kopumā 116. sezonas balsojumā tika iekļauti 7 jauniestudējumi – tai skaitā izrāde „Līnenas skaistumkaraliene”, kas tapa pagājušās sezonas izskaņā. Savukārt šīs sezonas pēdējais iestudējums „Grieķi” tiks iekļauts nākošā gada balsojumā.

17. jūnijā, noslēdzoties 116. sezonai, tieši pēc izrādes „Grieķi” uz skatuves rezultātus paziņoja „Tiamo grupas” valdes priekšsēdētājs Toms Zukulis, kurš akcentēja, ka „Liepājas teātris ir kultūras magnēts, kas gadu no gada piesaista cilvēkus no visas Latvijas. Tas ir mūsu valstī senākais profesionālais latviešu teātris, kas apbur skatītājus ar pārdomātiem stāstiem un harizmātisku aktierspēli. Novērtējam teātra ieguldījumu kultūras bagātināšanā un pilsētas attīstībā, un priecājamies, ka arī šogad varam būt klāt vienā no lielākajiem notikumiem Liepājas teātrī un sumināt skatītāju favorītus.”

Par labāko aktrisi tika atzīta Inese Kučinska, par labāko aktieri – Mārtiņš Kalita, par labāko aktrisi otrā plāna lomā – Everita Pjata-Gertnere, bet par labāko aktieri otrā plāna lomā – Kaspars Gods.

Par šīs sezonas veiksmīgāko Liepājas teātra izrādi skatītāji atzina režisora Dž.Dž.Džilindžera iestudēto izrādi “Vārdiņš”. Otro vietu skatītāju balsojumā ieguva šī paša režisora iestudējums „Līnenas skaistumkaraliene”, bet trešo Matīsa Budovska veidotā izrāde “Dziesmu svētki”.

21. jūnijā uzzināsim profesionāļu vērtējumu par sezonu Latvijas teātros, kad nominācijas paziņos „Spēlmaņu nakts” žūrija, savukārt Liepājas teātra kolektīvs dosies atvaļinājumā, lai jau augustā priecētu skatītājus ar vairākiem pagalma koncertiem ciklā „Vasaras vakari Liepājas teātrī”, kā arī atkal satiktos izrādē „Grieķi” 26. augustā, kad Liepājas teātrī plānota „Atvērtā teātra diena”.