Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:152, Did:0, useCase: 3


OratoriO sāk jauno sezonu ar izrādi “Viņa-Viņš-Viņa?” un dzejas un mūzikas vakaru “Brīdis pēc vakariņām”

Redakcija
Redakcija

Svinot mūzikas un drāmas telpas OratoriO jaunās sezonas sākumu, 30. augustā plkst. 19.00 cikla “Brīdis pēc vakariņām” koncertprogrammā "Mēness mūzika un dzeja" uzstāsies vijolniece Azade Magsodi (Azadeh Maghsoodi) (Irāna, Vācija), aktrise Rēzija Kalniņa un pianists Andis Paegle (Vācija).

Programmā tiks apvienota atmosfēriska mūzika un persiešu dzeja aktrises Rēzijas Kalniņas lasījumos. Skanēs Johana Sebastiana Baha tēmas ar persiešu un latviešu mūzikas improvizācijām, aizsniedzoties līdz Astora Piacollas daiļradei un džeza aranžējumiem. Programmas mūzikas un persiešu dzejas izvēli vieno Mēness, visu vientuļo un skumjo aizstāvis, komponistu un mūzu iedvesmotājs. Mēness palīgi ir mūziķi no Vācijas – irāņu izcelsmes vijolniece Azade Magsodi un latviešu izcelsmes pianists Andis Paegle, kas pulcējuši skatītājus koncertos visā Eiropā un lutinājuši mūzikas gardēžus vairākos studijas ierakstos. Par trešo īpašo dueta dalībnieku var uzskatīt leģendārās elektriskās klavieres Fender Rhodes ar īpaši maigu, atmosfērisku skanējumu.

Gaidot jaunās sezonas atklāšanu, vēl pirms tās oficiālā sākuma 17. un 21. augustā OratoriO piedāvā skatītājiem noskatīties Rēzijas Kalniņas režijā veidoto izrādi “Viņa-Viņš-Viņa?”, kas tapusi pēc A. R. Gērnija lugas “Silvija” motīviem. Pārdošanā jau ir pieejamas arī biļetes uz izrādi 12. un 21. septembrī. Izrādes sastāvs dažādos datumos ir atšķirīgs.

“Viņa-Viņš-Viņa?” – tas ir stāsts par ģimeni, krīzi, izvēlēm, par mīlestību ar nosacījumiem un par beznosacījuma mīlestību.

Mēs. Mēs ejam kopā. Un... nez kāpēc šķiet - katrs savā virzienā. Mēs skatāmies. Neredzam. Mēs klausāmies. Nedzirdam. Mēs gaidām, pieprasām viens no otra, bet vai spējam patiesi sajust?... Esam aizmirsuši, kā tas ir - sarunāties. Runāt par būtisko. Bet kas ir patiesi Būtisks?...

Būtisks ir tas brīdis, tas pagrieziena punkts, kad beidzot ieraugām, sadzirdam viens otru, bet galvenais - paši sevi. Kad klēpī ielec Atklāsme- nebaidies būt tu pats/-i! Atveries beznosacījumu mīlestībai, nebaidies no instinktiem un ļauj sev būt! Būt tādam, kāds/-a tu Patiesi esi.
Mēs iemācāmies sarunāties bez vārdiem. Just viens otru. Būt sev. Viens otram.
Vai spējam cieņpilni pamosties patiesai Dzīvei?...

Lomās:
17. augustā: Zane Jančevska, Jānis Skanis, Laura Erdlāne, Andris Morkāns
21. augustā: Esmeralda Ermale, Juris Kalniņš, Anete Krasovska, Andris Morkāns
12. septebrī: Zane Jančevska, Juris Kalniņš, Laura Erdlāne, Andris Morkāns
21. septembrī: Esmeralda Ermale, Anete Krasovska, Jānis Skanis, Andris Morkāns

Biļetes uz izrādēm ir pieejamas Biļešu Paradīzes kasēs un internetā Īsta biļešu paradīze - biļetes uz vairāk nekā... Izrāžu norises vieta: mūzikas un drāmas telpa OratoriO, Sporta 2 kvartāls (ieeja no Hanzas ielas).

Stundu pirms izrādes sākuma un starpbrīdī OratoriO telpās darbojas bārs jeb O-Bufete, lai skatītāji var izbaudīt atmosfēru, malkojot kādu atspirdzinošu dzērienu vai karstu kafiju. Skatītāju zālē var doties iekšā ar visiem dzērieniem un tos malkot arī izrādes laikā. Zālē sēdvietas nav numurētas.

Plašāka informācija par izrādēm pieejama OratoriO mājaslapā: https://oratorio.lv/