Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:423, Did:0, useCase: 3


Klajā nācis Zanes Zustas jaunākais romāns pieaugušajiem – “Nepieradināts putns”.

Redakcija
Redakcija

Svinīgā gaisotnē, viesnīcas “Neiburgs” lasītavā, tuvāko draugu un kolēģu vidū atklāts rakstnieces Zanes Zustas jaunākais romāns pieaugušajiem – “Nepieradināts putns”. Grāmata vēsta par ilgām pēc nekad nesatikta tēta un ir jau divpadsmitā autores grāmata.

Romāns vēsta par uzticēšanos dzīvei un kļūdām, no kurām nav pasargāts neviens. Taču tās var labot... Vai vismaz mēģināt labot. Mazā Linda no skolas pārnāk vien mirkli par vēlu – nekad nesatiktais tētis jau ir aizgājis. Ilgu laiku arī pieaugusī Linda lolo cerību tēvu reiz satikt, taču, kad tāda iespēja rodas, nav pārliecināta, vai to vēlas. Linda, viņas māte un citi pieredz negaidītus likteņa pavērsienus un izdzīvo plašu emociju spektru. Tomēr katrs kritiens dāvā iespēju izplest spārnus un lidot.
“Stāsts ievelk. Lēni un pat nedaudz pret savu gribu – galvenā personāža balss nemanāmi pārņem, kļūstot par tavējo. Emocionāls un sievišķīgs stāstījums, ” par grāmatu vēsta režisore un producente Dace Pūce. Savukārt rakstniece Dace Rukšāne atklāj: “Mazās Lindas ilgas pēc nekad nesatiktā tēva neatstās vienaldzīgu līdzcietīgu sirdi, bet pieaugusī Linda rezonēs daudzos no mums. Autore liek domāt, atcerēties un mīlēt vēl vairāk.”

“Kā rakstniecei, manā dzīvē pilnīgi viss notiekošais var kalpot par iedvesmu radīt jaunu grāmatu. Tā notika arī šoreiz – ilgu laiku esmu bijusi klātesoša tuvas draudzenes ilgās un pat reālos meklējumos pēc nekad nesatikta tēta un novēroju, cik ļoti būtisks ir šis fakts. Tas rada lielu tukšuma sajūtu, kuru nav iespējams tik vienkārši aizpildīt, tāpēc vilkme tēvu uzmeklēt un ieskatīties viņam acīs, ir ļoti spēcīga. Grāmatas ievads vēsta, ka stāsts ir izdomāts pēc patiesiem notikumiem, un tas nebūt nav melots,” par jaunāko romānu atklāj Zane Zusta.

““Nepieradināts putns” vēsta ne tikai par kādas meitenes ilgām pēc tēva, kuru viņa nekad nav satikusi. Kā ikkatra laba grāmata, “Nepieradināts putns” savos vākos glabā vispārcilvēciski būtisko visdažādākajos vēstījuma slāņos un detaļās.
Vientuļas, skaistas sievietes ilgas pēc mīlestības un bieži ar realitāti konfliktējošā apziņa, ka ir jābūt labai mammai savai vienīgajai meitai. Kaimiņienes Olitas – daudzu kaķu īpašnieces – siltais maigums, dodot patvēruma mirkļus apmulsušam un atstumtam cilvēkbērnam. Romāns ir kā silts, prātu, jūtas un emocijas pārņemošs vilnis, kas noglāsta katru, kurš pēc kāda vai kaut kā ilgojas.

Tas ir arī pieaugšanas romāns, kura gaitā mazā Linda kļūst par sievieti, kas pamazām atraisa savas dzīves samezglojumus, gūst piepildījumu un – turpina sapņot,” raksta grāmatas redaktore Anda Ogriņa.

Zane Zusta (1982, Liepāja) rakstnieces gaitas aizsāka 2015. gadā ar starptautisku atzinību guvušajām bērnu grāmatām par pūcīti Ucipuci. Savā daiļradē – kā bērniem, tā pieaugušajiem veltītajos stāstos, dzejoļos, romānos, dramatizējumos un filmu scenārijos – Zane runā par emocionālo labbūtību. Vairāki rakstnieces darbi uzreiz pēc iznākšanas ir kļuvuši par bestselleriem – “Tarakāni manā galvā”, “Tarakāni tavā galvā”, “Es esmu Boss”, “Labrīmes, kas mudina bērnu izaugt par labu cilvēku”, “Toto meklē mājas”, “Aiz durvīm”, “Tauriņa spārnu vēzieni”.

zanezusta.lv - Sākums