Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:423, Did:0, useCase: 3


Račs jauno dzejoļu grāmatu atvērs ar koncertu Jaunmoku pilī

Redakcija
Redakcija

Guntara Rača dzejoļu grāmatas “365” 4. daļa nāks klajā 29. janvārī, bet 5. februārī plkst. 17.00 autors aicina visus uz grāmatas prezentācijas koncertu Jaunmoku pils Kolonnu zālē.

Pasākumā piedalīsies grupas “Saldās sejas” dalībnieki Katrīna Bindere (balss), Jānis Narkevics Jr. (bass, ģitāra), Tomass Kleins (ģitāra, balss), Uģis Tirzītis (ģitāra), Andris Alviķis (bass) un kā īpašais viesis būs Edvards Strazdiņš (ģitāra, balss).
Pogrammā dzirdēsiet dziesmas, kuru pamatā ir grāmatās “365” publicētie dzejoļi un kuru autori ir Raimonds Pauls, Lolita Ritmanis, Tomass Kleins, Jānis Narkevics un arī pats Guntars. Protams, neiztiks arī bez agrākos laikos kopā ar Maestro Paulu un seno cīņu biedru Ainaru Virgu sarakstītiem hitiem. Pasākuma laikā, ievērojot valstī pastāvošos pulcēšanās nosacījumus, varēs iegādāties jaunās grāmatas un saņemt autogrāfus.

Ieejas biļešu skaits, sakarā ar pulcēšanās noteikumiem, ir ierobežots. Biļetes pieejamas Jaunmoku pilī un “Biļešu Paradīze” tirdzniecības vietās un tīmekļa vietnē bilesuparadīze.lv: https://bit.ly/3rGWJII.
Grāmatas iepriekšēja pasūtīšana ir pieejama MicRec mājas lapā MICREC šeit: https://bit.ly/3FlEZHV

Guntara Rača dzejoļu grāmatas “365” 1. un 2. daļas, kļuva par sava veida dzejas sensāciju, jo apgāza gadiem ilgi dominējošo uzskatu, ka dzejoļu grāmatas nevar būt pieprasītas. Kā liecina Latvijas grāmattirgotāju asociācijas apkopotie dati, tad tās kļuva par 2017. un 2018. gadā pieprasītākajām grāmatām Latvijā.

Guntars: “Mana apņemšanās bija uzrakstīt vienu dzejoli dienā. Tiekoties ar klausītājiem, sapratu, ka datumi lasītājiem piešķir tādu kā personīgu pieredzi, caur kuras prizmu lasītājs to uztver. Daudzi ir teikuši, ka viņu īpašajos datumos publicētie dzejoļi, ir kā rakstīti viņiem. Tā jau arī ir, jo es nerakstu tikai pats sev, es rakstu dzejoļus saviem lasītājiem.”

Pēc šāda viena gada dzejas maratona Guntars bija nolēmis nekad vairs neko tādu neadarīt, jo veltot vienu dienu dzejolim, nepadarītas palika daudzas citas lietas. Taču nāca pandēmijas laiks, tika atcelti un pārcelti koncerti un piepildījās teiciens “nekad nesaki nekad”.

Guntars: “Man parādījās tas, kas gadiem ilgi nebija bijis. Man parādījās brīvais laiks. Taču es neprotu neko nedarīt, tāpēc savas mājsēdes laikā nolēmu atkal sākt rakstīt vienu dzejoli dienā. Tā arī tika aizvadīts viss 2021. gads un tagad ir izdotas grāmatas “365” 3. un 4. daļas. Vēl viens gads aizvadīts katru dienu fiksējot sajūtas un emocijas. Pats domāju, ka šie, iespējams, ir labākie darbi, kurus jebkad esmu uzrakstījis. Un ceru, ka šis būs grāmatu sērijas “365” pēdējais izdevums. Esmu pateicis visu, ko ar šiem darbiem esmu vēlējies pateikt.”

Grāmatas 3. daļa tika izdota pērnā gada augustā un tas tika atzīmēts ar grupas “bet bet” koncertu Hanzas Peronā.