Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:423, Did:0, useCase: 3


Izdota apjomīga grāmata “Ukrainas vēsture”

Redakcija
Redakcija

Apgāds “Jumava” izdevis grāmatu “Ukrainas vēsture” Imanta Liepiņa sastādījumā. 400 lappušu biezajā izdevumā apkopoti vēsturnieku, ekonomistu, publicistu un Ukrainas notikumu aculiecinieku materiāli par Ukrainas vēsturi no aizvēstures līdz mūsdienām. Grāmatas autoru vidū — Ēriks Jēkabsons, Gatis Krūmiņš, Daina Bleiere, Jana Streļeca, Olehs Kudrins, Agris Dzenis, Refats Čubarovs, Raitis Sametis, Jānis Riekstiņš, Juris Lorencs, Imants Liepiņš.

“Pirmo reizi latviešu lasītājiem pieejama Ukrainas vēsture izvērstā veidā — no akmens laikmeta līdz pat Krievijas militārajam iebrukumam 2022. gadā. Grāmatu veido pieredzējušu pētnieku veidotas nodaļas par Aizkrāces kazaku vēsturi, par ukraiņu cīņu savas patstāvības atgūšanai dažādos gadsimtos, nacionālās identitātes meklējumiem, uzplaukuma periodiem, padomju režīma un nacistu zvērībām utt. Viņiem pievienojas vēstures aculiecinieku un dalībnieku stāstījums par pieredzēto Čornobiļas katastrofas likvidācijā, Krimā, Donbasā un pašreizējā karā”, tā Imants Liepiņš.

Grāmata veidota tā, lai ikviens lasītājs varētu sākt ar tiem vēstures periodiem, kas interesē vispirms (piemēram, kazaku laikmets, nacionālās identitātes meklējumi, Ukrainas Tautas Republika pirms simts gadiem, Eiromaidana revolūcija, Krievijas atklātais iebrukums utt.), — var sākt lasīt ar jebkuru daļu un tad turpināt ar pārējām jebkādā secībā. Grāmatā jo īpaši veicināta stilu un izteiksmes veidu daudzveidību, lai tā padarītu saturu lasītājiem interesantāku.

“Ukrainas vēsture ir unikāls stāsts. To izprast ir īpaši būtiski laikā, kad Krievija īsteno neizprovocētu karu pret Ukrainu, kas maina arī Latvijas drošības situāciju. Vairāk nekā jebkad nepieciešami pētījumi, kas atspēko Kremļa centienus saduļķot patiesību par Ukrainu. Tādēļ šī grāmata, kurā lasītāji uzzinās par izšķirošiem Ukrainas notikumiem no aizvēstures līdz mūsdienām, ir neapšaubāmi aktuāla,” prof. Dr. oec. Inese Vaidere, Eiropas Parlamenta deputāte.

Grāmata “Ukrainas vēsture” pieejama grāmatnīcās visā Latvijā un jumava.lv.