Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:423, Did:0, useCase: 3


Ar sirsnīgu koncertu atvērta Guntara Rača jaunā dzejoļu grāmata

Redakcija
Redakcija

Ar sirsnīgu koncertu atvērta Guntara Rača jaunā dzejoļu grāmata
Foto Uldis Randohs/ MicRec


Aizvadītajā sestdienā pilnībā izpārdotā koncertā Jaunmoku pils Kolonnu zālē notika Guntara Rača jaunākās dzejoļu grāmatas “365” ceturtās daļas atvēršanas svētki. Koncertā piedalījās Tomass Kleins, Jānis Narkevics Jr., Katrīna Bindere un daudzsološais jaunais dziedātājs un dziesmu autors Edvards Strazdiņš.

Nākamais grāmatas atvēršanas pasākums paredzēts 12. martā Mazmežotnes muižā.

Dziesmu starplaikos apmeklētājiem bija iespēja dzirdēt jaunākos dzejoļus autora lasījumā, stāstus par grāmatas tapšanu un dziesmu tapšanas aizkulises.
Koncerta programmā bija iekļautas vairāki skaņdarbi, kuru pamatā ir dzejoļi no grāmatu sērijas “365”, tostarp vairāki pirmatskaņojumi.

Pēc pusotras stundas garā koncerta, publika vēl pieprasīja papildus dziesmas un mūziķi ar prieku tās arī atskaņoja. Kopējā koncerta gaisotne bija gaiša un pacilāta, ko klausītāji arī personīgi pauda autoram, kurš pēc pasākuma sniedza autogrāfus apmeklētājiem, kas bija sastājušies garā rindā.

Guntars Račs: “Pasākums bija fantastiks. Es nebiju gaidījis, ka visas iespējamās ieejas biļetes būs izpārdotas. Un, lai arī cilvēki bija maskās un sēdēja attālināti, es sajutu sirsnību un atsaucību, un esmu ļoti gandarīts par to, kā viss notika. Ļoti skaista tā Kolonnu zālē Jaunmoku pilī un fantastiki saimnieki un tas viss kopā ar labāko publiku pasaulē un fantastiskiem mūziķiem! Tas bija tā vērts!”

Jaunajā grāmatā apkopoti dzejoļi, kurus Račs rakstījis pērn, katru dienu no 3. jūlija līdz 31. decembrim.

Guntars Račs: “Sakarā ar pandēmiju, man parādījās brīvs laiks, jo atcēlās un netika izsludināti vairāk nekā 60 koncerti un virkne pasākumu bibliotēkās un tautas namos. Tad nu es vēlreiz veltīju vienu gadu tam, lai katru dienu uzrakstītu vienu dzejoli. Pirmais pusgads iznāca grāmatas trešajā daļā, bet otrais pusgads ir šajā grāmatā. Pēc grāmatas pirmās un otrās daļas iznākšanas, biju jau nosolījies to nekad vairs neatkārtot, bet nekad nesaki nekad...”

Grāmata pieejama visās grāmatnīcās, kā arī pasūtāma micrec.lv. Kompānijas MicRec mājas lapā pieejami arī jauni grāmatu komplekti īpašā svētku noformējumā: https://bit.ly/3ruO79b