Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:329, Did:0, useCase: 3


Pateicoties medicīniskai apaugļošanai, pieaug veiksmīgu grūtniecību skaits

Redakcija
Redakcija

Vairāk nekā puse no visām šogad veiktajām pirmreizējām medicīniskajām apaugļošanām Klīnikā EGV bijušas veiksmīgas - to rezultātā iestājusies grūtniecība.

Laika posmā no 2015. gada septembra līdz 2016. gada augustam 54% EGV klīnikas pacientēm pēc pirmreizējas medicīniskās apaugļošanās iestājās veiksmīga grūtniecība.

Dr. Zane Vītiņa ginekologs – reproduktologs, Klīnikas EGV direktore: „Medicīniskās apaugļošanas efektivitāte strauji pieaug visā pasaulē, jo tiek ieviestas novitātes laboratoriju tehnoloģijās, pilnveidojas neauglības ārstēšanas ekpertu zināšanas par neauglības etioloģiju, kā arī tiek izstrādāti arvien efektīvāki, specifiskāki medikamenti.Uzlabojas rezultāti ne tikai pēc svaigu embriju pārneses dzemdē, bet arī atsaldētu jeb krioembriju pārneses gadījumos.”

Visaugstākie Klīnikas EGV rādītāji grūtniecības iestāšanās biežumam pēc jaunākajām mediciniskās apaugļošanās metodēmir sievietēm vecuma posmā no 35 līdz 37 gadiem - grūtniecība iestājās 56 % no visām klīnikas pacientēm.Dr. Zane Vītiņa atzīst, ka ārsti sen pārliecinājušies par to, ka, gan dabīgā ceļā, gan ārstējoties ar medicīnisko apaugļošanu, sievietēm, kuras jaunākas par 35 gadiem, grūtniecība iestājas biežāk, jo ir gan labāka olšūnu kvalitāte, gan mazāk blakussaslimšanu. „Tādēļ priecē, ka mūsu embriologu sasniegtie rezultāti ir ļoti labi. Piemēram, no visiem atsaldētajiem embrijiem Klīnikā EGV šogad izdzīvoja 91 % embriju, ‘’ piebilst Dr. Zane Vītiņa. Pēc embrija atsaldēšanas vislabākie grūtniecības iestāšanās rādītāji ir pacientēm vecuma posmā no 38 līdz 40 gadiem - grūtniecība iestājās 63 % sievietēm šai vecuma grupā.

Arī iepriekšējo gadu statistika liecina par to, ka Klīnikas EGV neauglības ekspertu darba efektivitāte ir augstāka nekā vidēji Eiropā.Klīnika EGV jau trešo gadu izmanto specifiskas dzīvības procesu apstādināšanas metodes – vitrifikāciju, kas ļauj saglabāt dzīvības procesus daudz lielākam embriju skaitam. Līdz tam tāpat kā citviet pasaulē tika izmantota lēnā saldēšanu.

Pasaulē ik gadu tiek veiktas aptuveni 1, 5 miljoni medicīniskās apaugļošanas un ik gadu piedzimst aptuveni 350 tūkstoši bērnu, kas ieņemti medicīniskā ceļā. Latvijā joprojām nav vienotas statistikas par medicīniskās apaugļošanas rezultātiem, bet ārstu prakse liecina, ka medicīniskā apaugļošanās gadā būtu nepieciešama 1000 līdz 2000 pāriem.

EGV klīnika bija pirmā Latvijā, kura realizēja medicīnisko apaugļošanos, kuras rezultātā iestājās grūtniecība. 19 gadu laikā klīnika ievērojami paplašinājusi darbību, operatīvi ieviešot arī Latvijā pasaulesnovitātes neauglības ārstēšanā. EGV klīnikā ārsti strādā arpasaulē vadošajām tehnoloģijām un modernākoaparatūru, nodrošinot arī spermas un olšūnu donoru programmu, kā arī dzimumšūnu uzglabāšanu.