Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:329, Did:0, useCase: 3


Bezmaksas redzes pārbaude: Ko ņemt vērā?

Redakcija
Redakcija

Lai nodrošinātu sev labu pašsajūtu un dzīves kvalitāti, ir svarīgi rūpēties par savu veselību. Arī tad, ja nav nekādu sūdzību, ir ieteicamas profilaktiskās pārbaudes. Piemēram, profilaktiskos nolūkos redzes pārbaude būtu jāveic vismaz reizi divos gados.

Bezmaksas redzes pārbaude ir pieejama bērniem līdz 18 gadu vecumam. Profilaktiska redzes pārbaude ļauj savlaicīgi pamanīt problēmas un tās atbilstoši koriģēt vai ārstēt. Nav noslēpums, ka viedierīču lietošana ietekmē redzi, tādēļ regulāras vizītes pie acu aprūpes speciālistiem ir īpaši svarīgas.

Valsts apmaksāta redzes pārbaude bērniem notiek pie acu ārsta - oftalmologa. Tomēr ir jārēķinās ar to, ka rindas parasti ir ļoti garas. Tādēļ, ja bērns jau ir sasniedzis skolas vecumu un nekādu sūdzību nav, vecāki bieži vien izvēlas bērnu vest vizītē pie optometrista. Lai arī tas ir maksas pakalpojums, tomēr tas ļauj pārbaudi veikt ātrāk.

Optometrists veic redzes pārbaudi, nepieciešamības gadījumā izraksta redzes korekcijas līdzekļus, kā arī iesaka redzes treniņus, ja tādi ir vajadzīgi. Ja pārbaudes laikā atklājas sarežģītāki redzes traucējumi, optometrists uzraksta nosūtījumu pie acu ārsta.

Izvēlieties zinošus speciālistus

Ja ir aktuāla redzes pārbaude Jums vai Jūsu bērnam, ieskatieties www.redzesparbaude.lv, kur varēsiet pieteikt vizīti pie izvēlētā speciālista. Interneta vietnē apkopota informācija par redzes pārbaudes vietām visā Latvijā, lai katrs varētu izvēlēties sev tuvāko.

RedzesParbaude.lv apvieno zinošus acu aprūpes speciālistus, kuri izmanto jaunākās diagnostikas metodes precīzai redzes korekcijai.

Kas jāzina pirms vizītes?

Pirmās vizītes laikā tiek veikti funkcionālie izmeklējumi. Savukārt, atkārtota vizīte ir nepieciešama, lai sekotu līdzi izmaiņām un pārliecinātos, ka izrakstītie redzes korekcijas līdzekļi (brilles vai kontaktlēcas) joprojām atbilst redzei.

Dodoties uz pirmo redzes pārbaudi, ņemiet līdzi iepriekšējo izmeklējumu rezultātus, kā arī redzes korekcijas līdzekļu receptes, ja tādas ir. Lai vizīte sniegtu optimālu rezultātu, ir svarīgi speciālistu informēt par savu vispārīgo veselības stāvokli, kā arī medikamentiem, ja tādi tiek lietoti. Ieteicams arī redzes pārbaudi veikt brīvdienā, kad acis nav nogurušas.