Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:85, Did:0, useCase: 3


Noslēpumi, kā saprasties ar vīrieti. 2.daļa

Mēdz būt situācijās, kurās, sarunājoties ar mīļoto vīrieti, viņš neapmierināti apgalvo, ka sieviete viņā nemaz neklausās un, lai gan partnere cenšas iedziļināties sacītajā, vīrietis ir pārliecināts par pretējo vai pat kļūst dusmīgs. Daļa vīriešu varētu apstiprināt faktu, ka ir sievietes, kuras nemaz neprot viņos klausīties un, kad viņi mēģina izteikties, sieviete nepacietībā nespēj vien sagaidīt, kad partneris pateiks to, ko iecerējis izstāstīt. Tā visa pamatā ir viens iemesls- vīrietim ir svarīgi tikt uzklausītam tā, kā to vēlas viņš.

Kad vīrietis mēģina izteikt savas jūtas, nepārtrauc viņu

Kad vīrieši pūlas tikt skaidrībā ar savām emocijām, viņiem nepieciešams koncentrēties. Runāšana par tām viņiem prasa daudz lielāku piepūli nekā vairumam sieviešu un, ja šajā brīdī viņš tiek pārtraukts, tas uz brīdi novirza no koncentrēšanās uz jūtām. Ja sieviete sāk precizēt partnera teikto vai sāk atbildēt pirms viņš ir beidzis runāt, tas vīrietim liek pārtraukt savu domu un traucē koncentrēties, līdz ar to viņš var kļūt dusmīgs un īgns.

Vīrieši ir orientēti uz rezultātu, tāpēc, reiz sākuši domāt, viņi vēlas novest savu domu līdz galam. Savukārt sievietēm parasti nekādas grūtības nesagādā no vienas sarunu tēmas novirzīties uz citu, pēc tam pārtraukt tās abas un uzsākt vēl citu tēmu, gala rezultātā atgriežoties pie pirmās tēmas.

Vīriešiem ir svarīga pārliecība, ka viņi visu dara pareizi, un sievietes iejaukšanos viņi var saprast kā norādījumu uz nepareizu viedokli un tā labošanu. Kad vīrieši izsaka savas jūtas, viņi ne tikai ir ieinteresēti noskaidrot, kas notiek viņos pašos, bet arī vēlas to darīt pareizi. Viņi daudz vairāk par sievietēm pievērš uzmanību tam, ko viņi saka.

Dažām sievietēm būtu jāiemācās klausīties partnerī, viņu nepārtraucot, un brīžos, kad vīrietis vēlētos parunāties, ļaut izteikties un sagaidīt atbildi. Tieši tāpat kā sieviete vēlas, lai, atklājot savas domas un jūtas, nepārtrauktu viņas sacīto, arī vīrietis vēlas tikt uzklausīts.

Esi pacietīga, kamēr vīrietis tiek skaidrībā ar savām jūtām

Katru reizi, kad attiecībās tiek piedzīvots uztraukums un cilvēks tiek novirzīts no jūtu līdzsvara, viņš vienlaicīgi piedzīvo piecu līmeņu jūtas, kas kā mājas stāvi klājas cita pār citām- dusmas, aizvainojumu, bailes, sirdsapziņas pārmetumus un mīlestību. Sākotnēji dusmas izpaužas apvainojumā un sašutumā, aizvainojums- skumjās un neapmierinātībā, bet bailes- bažās un nedrošībā, pēc kurām seko sirdsapziņas pārmetumi, kas liek nožēlot un justies atbildīgam, kā galarezultātā tiek sasniegtas mīlošas jūtas, sapratne un piedošana.Lai iemācītos izteikt jūtas, jāmāk pakāpeniski iziet cauri visiem pieciem jūtu līmeņiem, atklājot precīzu patiesību par savu emocionālo stāvokli gan sev, gan partnerim.

Kad vīriešiem nepieciešams ilgāks laiks, lai saprastu, kādas jūtas slēpjas aiz acumirklīgās reakcijas dusmu un diskomforta sajūtu veidā, sievietes bieži kļūst nepacietīgas. Viņas pārtrauc sarunu, to turpinot partnera vietā, pirms viņš pats vēl nav nonācis līdz atbildei, tādā veidā atņemot vīrietim iespēju izjust savas jūtas un pabeigt sacīto, taču partnerim jāļauj būt emocionāli mazāk izteiksmīgam, neprasot, lai viņam tas padotos labāk. Sarunas strīda laikā nevajag liegt vīrietim pašam izpētīt savas jūtas pat tad, kad jau ir zināma īstā problēma, bet atbalstīt viņa vēlēšanos iziet cauri emocionālās atklāsmes procesam. Ja partnerim sevis izteikšana padodas ar lielām grūtībām, viņam var palīdzēt, uzdodot jautājumus, kuri mudinātu iziet caur visiem pieciem jūtu līmeņiem, piemēram, pajautājot, kādēļ viņš ir tik dusmīgs, kas attieksmē pret viņu ir aizskāris, kādēļ viņš jūtas skumji, no kā baidās un kas viņu satrauc, ļaujot vīrietim pašam nonākt līdz mīlestības apliecinājumiem un atvainošanās, turklāt arī sievietei, izsakot savas jūtas, jāievēro visus piecus jūtu līmeņus, jo nevar gaidīt no otra to, ko pats ignorē. Jo ātrāk tiks atklāts, cik šis komunikācijas paņēmiens ir veiksmīgs un veicina mīlestību, jo ātrāk partneris uz to paļausies.

Dari partnerim zināmu, ka tu saproti viņa viedokli

Lai vīrietis ienirtu savu jūtu dzīlēs, viņam no sievietes nepieciešams iedrošinājums. Viņai pat nav jāpiekrīt visam, ko partneris saka, bet jārīkojas tā, lai vīrietis justos pārliecināts, ka viņš tiek uzmanīgi uzklausīts un saprasts. Ja sieviete vīrietim izrādīs, ka viņa jūtas tiek saprastas, viņš daudz vairāk cienīs viņas jūtas.

Pārim vienam otru uzmanīgāk klausīties palīdz vārdu atkārtošana. Kad sieviete ir noklausījusies partnera teikto, viņa var atkārtot dzirdēto, tikai ar citiem vārdiem. Arī vizuāli un mutiski izteikti mājieni vīrietim liek domāt, ka sieviete viņā uzmanīgi klausās un viņu saprot. Atrašanās nekustīgā stāvoklī un klusēšana partnerim var likt nodomāt, ka viņa teiktais sievietei nemaz neinteresē, taču, ja sarunas laikā, viņa pamās ar galvu vai, piemēram, iestarpinās vārdu „jā”, partneris jutīsies saprasts un uzklausīts.

Pieskaries partnerim

Fizisks pieskāriens ļauj justies emocionāli saistītam ar partneri un vairāk iedziļināties savās jūtās. Rokas saņemšana, sēdēšana blakus un pieskārieni palīdz radīt intimitātes noskaņu, sarunu padarot emocionāli patīkamāku.

(Turpinājums sekos)