Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:70, Did:0, useCase: 3


Kā nebaidīties būt unikālai jeb 10 īstas sievietes baušļi

Redakcija
Redakcija

Katrs bauslis ir kā niecīgs teniņš ar tālejošām sekām. Tāpēc lasi katru bausli nesteidzoties. Nepārlec pāri rindiņām, pat, ja šķiet, ka viss ir saprotams. Centies izjust to visu. Atceries: bauslis nav padoms. tā nav recepte, kurā itin viss 100 procentīgi jāievēro. Bauslis- tas ir likuma atspulgs, kurš pastāv dzīvē, neatkarīgi no tā, zini to vai nē. Tu vari dzīvot rezonansē ar to, un tas darbosies. Bet varī arī būt disonansē; bet tādā gadījumā tas strādās citu labā.

Pie kam šie baušļi nav tik vienkārši, kā pirmajā brīdī varētu šķist. Katrs bauslis, ja rūpīgi tajā iedziļināsies, var pilnībā izmainīt ne tikai tavu dzīvi, bet arī priekšstatu par sevi. Katrs bauslis ir brīnumains tava spēka punkts.

PAR SIEVIŠĶĪGO

"SIEVIETIES IR TIE PAŠI VĪRIEŠI, TIKAI LABĀKAS"- tā reiz izteicās kāds humorists. Un būtībā viņam ir taisnība.

Kāpēc? Atcerēsimies savu bērnību un jaunību. Vai tev nācās klausīties šādās frāzēs:

- tev nevar būt sliktas sekmes, tu taču esi meitene..

- tev jābūt kārtīgai, tu taču esi meitene...

- tev jābūt atbildīgai, tu taču esi meitene...

- tā rīkoties nedrīkst, tu taču esi meitene...

Nu, lūk, mēs arī iemācījāmies atšķirties no vīriešiem ar to, ka esam... LABĀKAS. Un mēs tik tiešām daudzas lietas darām labāk par vīriešiem. Taču esam sievietes. un arī laimi gribas tādu lielu, sievišķīgu.

SIEVIETES IR UNIKĀLAS

Mūsdienu pasaule kultivē sievietēs stereoptipizētās lomas: biznesa sieviete, blondīne, kareivīgā sieviete. Un katra loma ir kā uniforma, kurai nav nekāda sakara ar individualitāti. Mums stāsta, kā mēs varam valdīt pār vīriešiem pat bez viņu ziņas un piekrišanas. Mūs māca, kā izskatīties, kā ģērbties, kā būt netavairāmām. Bet tikmēr ĪSTĀ SIEVIETE ir unikāla, nelīdzinās nevienam šablonam un parādās pasaulei dabīgi skaista un patiesa.

Iedomājies, ka tevī dzīvo Dieviete. Tas ir tavs 100- procentīgais potenciāls, tava realizācija visās dzīves sfērās pilnā mērā. Tādai sievietei piemīt maksimālā brīvības pakāpe un dabiska tieksme parādīt sevi tādu, kāda viņa ir patiesībā. Viņai nav jāseko stereoptipiem, jāiekļaujas pieņemtajos mūsdienu filozofijas rāmjos.

10 ĪSTAS SIEVIETES BAUŠĻI

Īsta sieviete neskrien pakaļ laimei. viņa vispār nekam neskrien pakaļ. Kaut gan mūsdienās dzīšanās pēc laimes ir populārākais un reizē muļķīgākais sporta veids. Mēs visi kaut kur skrienam. Pretī laimīgai nākotnei, labākai rītdienai, lielākai peļņai utt.
Īsta sieviete nenodarbojas ar šo sporta veidu. Viņa nekur neskrien. viņa iet pa dzīvi, vienmēr atrodoties šodienā. Šodiena- tas ir pats interesantākais un svarīgākais, kas nodarbina viņas prātu. Viena viņas diena- viena mazā dzīve.

Īstai sievietei ir nākotnes plāni, taču dzīvo viņa vienmēr tagadnē, neatliekot savu dzīvi uz rītdienu. Viņa negaida, ka īstā dzīve sāksies tad, kad... (kad viņa beidzot novājēs, kad atjās princis baltā zirgā, kad pienāks ideālie apstākļi utt).

Būt par īstu sievieti- tā ir liela privilēģija, kuru sev atļaut vari tikai tu pati. Īsta sieviete ar pietāti izturas pret to faktu, ka piedzimusi tieši par sievieti, un saskata tajā īpašu vērtību. Viņa ne tikai vienkārši apzinās sevi kā SIEVIETI, viņa tāda jūtas. Viņai būt par īstu sievieti- tas nav pārbaudījums, nav smags darbs vai krusts, kas jānes visu dzīvi.Tā ir dāvana un likteņa svētība. jo īsta sieviete kultivē sevī sievišķīgo visos līmeņos: iekšējā (sajūtas, emocijas, domas) un ārējā (ķermenis, uzvedība, apģērbs).

Īsta sieviete dzīvo savā ritmā un tempā. Kad tu dzīvo pārāk lēnu- nav sajūtas, ka tā ir dzīve. Bet arī tad, ja tu dzīvo pārāk ātri- steigā nepaspēj sajust dzīvi. Patiesībā katrai no mums ir savs- dabiskais dzīves ritms. Īsta sieviete labi zina un jūt savu iekšējo ritmu un dzīvo atbilstoši tam.
Lielpilsētas ritms ir pretrunā ar lielākās daļas cilvēku personīgo ritmu- pilsētas ritms ir pārāk ātrs. Īsta sieviete izvairās no galējībām. Viņa negulšņā uz dīvāna, taču arī nenēsājās pa māju kā apsvilusi. Viņa pati regulē savu slodzi, tādējādi uzdodot dzīves tempu arī apkārtējiem. Viņa dzīvo tā, lai darītu to, ko grib, taču nezaudējot dzīves garšu. Pats galvenais viņas darbībās- apziņas skaidrība un precizitāte. Viņa vienmēr zina, ko un kāpēc dara.

Īsta sieviete vienmēr pirmajā vietā sev ir pati. Viņa labi zina, ka nolikt sevi pirmajā vietā- tas nenozīmē būt par egoisti, ciniķi vai vienaldzīgo. Vienkārši pārmērīga vēlme pievērsties un nodarboties ar citu cilvēku lietām slēpj bailes dzīvot savu dzīvi. Bet īstai sievietei viņas pašas dzīve šķiet interesanta. Viņa nekad nezaudē savas dzīves un personīgās telpas vērtības sajūtu. Neskatoties uz to, viņa atbalsta, palīdz un piedalās citu cilvēku dzīvē. Un ne jau tāpēc viņa to dara, ka baidās kādu apbēdināt, bet tāpēc, ka pati tā vēlas. Un viņa nekad nesaka "jā", ja viņas sirds saka "nē". Īsta sieviete vienmēr ieklausās sevī un uzticas savām sajūtām.

Īstai sievietei nav vajadzīga "sabiedriskā viedokļa ieskaite". Šo ieskaiti katra meitene saņēmusi jau bērnībā. Tā ir ieskaite vecākiem, skolotājiem, radiniekiem, draugiem un kolēģim. Tam, lai nokārtotu šo ieskaiti (noliktu eksāmenu), daudzas meitenes velta visu savu dzīvi. Taču īsta sieviete savu ieskaišu grāmatiņu ir izmetusi.
Lai citas ievelk ķeksīšus ailītēs: precējusies- neprecējusie; normāli- nenormāli; pareizi- nepareizi; viena- kopā ar draugu; kā visiem- ne kā visiem....

Īsta sieviete dzīvo un vadās pēc personīgajiem orientieriem, pati tos nosaka un pati iedzīvina. Un, ja tie nelīdzinās vispārpieņemtajiem standartiem, tas viņu ne sevišķi uztrauc. Viņa ļauj citiem sevi vērtēt tā, kā viņiem pašiem gribas. Viņa zina, ka misija "patikt visiem" ir muļķīga un nepiepildāma. Taču viņa strādā pie sevis, bet nekad nedara to, lai kādam iepatiktos vai saņemtu kāda atzinību. Viņa to dara aiz mīlestības pret sevi.

Īsta sieviete ir pāraugusi "jaukās meitenītes" stadiju, ka sir īstena savu vecāku audzēkne. Jaukajai meitenītei ir tikai viens uzdevums- patikt apkārtējiem, izraisīt atzinību. Patikt pat tad, kad personīgās vēlmes protestē. jo jaukā meitenīte dzīvo pēc principa "es drīkstu vai es nedrīkstu"... Viņa reti kad jautā sev, ko pati grib patiesībā.

Bet īsta sieviete ir nometusi savu jaukās meitenītes apvalku, pie viena atmetot pastāvīgos centienus visiem patikt un izdabāt. Tas gan neozīmē, ka viņai ir vienalga. Vienkārši viņa nevienam neko nepierāda, sevišķi, ja tas kaitē viņai pašai. Pret savām rakstura īpašībām, kuras pieņemts dēvēt par trūkumiem (bet kuram gan to nav?), viņa izturas saprotoši. Viņa tos redz, taču nedramatizē. Viņa tos neslēpj, bet arī neizliek vispārējai apskatei.

Īsta sieviete necīnās ar šķēršļiem, bet gan apiet tos. Cīnīties- tas ir karavīru pienākums. Bet īsta sieviete nekad netēlos supervaroni. Sastopot šķēršļus ceļā uz savu mērķi, viņa neskries ar pieri sienā. Jo, iesaistoties cīņā, visas problēmas var tikai padziļināt. Viņa vispirms paskatīsies, vai šķērsli nevar apiet, ja nē- izmantos to kā tramplīnu. Viņa zina, ka ikvienam šķērslim ir sava vājā vieta vai apvedceļš. Tāpēc viņa liek likmes nevis uz spēku, bet uz elastību. Šķeršļi viņai nav ienaidnieki, bet rēbusi. Īsta sieviete prot izvēlēties pareizo laiku un vietu savām darbībām.

Īsta sieviete netaisa drāmu no savas dzīves un nesaka "cik smagi dzīvot". Skatoties uz viņu, nevar teikt, ka viņa knapi savelk galus, strādā kā zirgs, ir nogurusi no darbiem, vīra, bērniem. Jo pat tad, kad viņai ir patiešām liela slodze, īsta sieviete atrod laiku sev, savu spēku atjaunošanai un sevis sakopšanai. Viņa neiztaisa no sevis cietēju, jo zina, ka apstākļi ir grūti ne jau paši par sevi, bet gan atkarībā no attieksmes pret tiem.

Vienatne īstai sievietei ir kā dāvana. Viņa mīl un novērtē šādus brīžus. Viņa necenšas ievilkt savā dzīvē gadījuma paziņas vai vīriešus, lai tikai nebūtu viena. Būt ar sevi vienatnē- tas ir jauki. jo vientulība viņai nekādi nesaistās ar nepilnvērtību, tāpat kā nekādi neraksturo viņu. Vientulība - tas ir tikai laiks, kuru veltīt sev, atjaunoties, piepildīt savu dzīvi ar mieru un dziļumu. Īsta sieviete pati sev ir tik interesanta, ka izmanto savu vientulību, lai baudītu to.

Īsta sieviete vienmēr mīl savus gadus. Viņa dzīvo īstenībā, savā reālajā vecumā, pieņemot to un izmantojot visas tā priekšrocības. Viņa nemēdz iestāstīt sev, ka šajā vecumā "jau ir par vēlu" vai "par agru". Īsta sieviete zina, ka šāda filozofija domāta tiem, kas savus gadus izmanto kā slēpni bailēm un aizliegumiem. Īsta sieviete drīkst visu jebkurā vecumā. Viņa izbauda katru savu vecuma posmu par 100 procentiem. Un tieši tāpēc viņa nejūt nožēlu par to, ka kaut ko nav paspējusi. Taču tas nenozīmē, ka viņa nekopj sevi vai necenšas izskatīties labi. Vienkārši viņa necenšas mākslīgi padarīt sevi jaunāku. Katram vecumam ir savs skaistums, šarms un seksualitāte.

Esiet īstas sievietes un vīrieši jūs mīlēs!