Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:245, Did:0, useCase: 3


Drošības zīmju lietošanas nozīme

Nelaimes gadījumi nereti notiek vien drošības noteikumu neievērošanas dēļ. Lai ikviens gan darbā, gan arī ārpus tā būtu informēts par to, kā rīkoties situācijās, kas bīstamas dzīvībai un veselībai, tiek izstrādāti drošības kontroles pasākumi. Savu īpašu lomu tajā ieņem dažādas brīdinājuma un aizlieguma zīmes, kuru uzdevums ir pasargāt no nevēlamiem atgadījumiem un maksimāli samazināt iespēju rīkoties neatbilstoši norādēm.

Drošības zīmes ir attiecināmas uz konkrētu situāciju vai darbības veikšanu. Daudzviet bez obligātajiem organizatoriskajiem drošības pasākumiem un tehniskajiem līdzekļiem zīmes nav uzskatāmas par pietiekamām. Parasti tās tiek izmantotas darba vietās un sabiedriskās vietās, kur nepieciešams papildināt pārējos aizsardzības pasākumus. Dažos gadījumos izmanto pārvietojamās drošības zīmes, piemēram, kad noris būvniecības vai ceļa darbi, jo bīstamība var būt īslaicīga.

Lietojot vizuāli uzskatāmas zīmes sarkanā, dzeltenā, zilā vai zaļā krāsā ar aizliegtām vai vēlamām darbībām, iespējams laicīgi izvairīties no bīstamības, kas kā viltīga, ļauna pantera uzglūn no stūra tiklīdz cilvēki kļūst nevērīgi un pavirši. Tieši šī iemesla dēļ zīmju veidošanā tiek izmantotas spilgtas un viegli pamanāmas krāsas. Aizlieguma un ugunsdrošības zīmēm izvēlēta sarkanā krāsa, jo tai ir ļoti spēcīga psihofizioloģiskā iedarbība un tā pastiprina koncentrēšanās spēju. Brīdinājuma zīmju izgatavošanai tiek izmantota dzeltenā krāsa, rīkojuma zīmēm, kas norāda konkrētu darbību- pārdomu rosinošā zilā pamatkrāsa, bet pirmās palīdzības vai evakuācijas izeju zīmēm- zaļā krāsa.



Drošības zīmes veidotas tā, lai to nesošā informācija būtu ātri un viegli uztverama, tādēļ parasti tajās tiek izmantotas rūpīgi pārdomātas figūras bez liekiem papildinājumiem, kas nenovērstu cilvēka uzmanību no zīmes galvenās pamatdomas. Zīmes ražo no izturīga materiāla, kam pēc iespējas mazāk varētu kaitēt dažādi apkārtējās vides apstākļi. To novietojumam jābūt atbilstošā apgaismojumā un pārredzamā vietā, kur var pastāvēt iespējamie riska faktori. Drošības zīmēm jāatrodas piemērotā augstumā attiecībā pret redzes leņķi un jābūt atbilstošām izmēriem, lai tās ir skaidri saskatāmas no vajadzīgā attāluma punkta, turklāt zīmi nedrīkst aizsegt šķēršļi, kas varētu traucēt tās pārskatāmību.

Kā stāsta kāda dzīves gudrība- „dzīve nav ģenerālmēģinājums, viss ir pa īstam”, tāpēc, lai rūpētos par tādu sabiedrībai svarīgu dzīves daļu kā veselība un drošība, uzņēmumi ražo drošības zīmes. Viens no tādiem ir ražošanas, vairumtirdzniecības un mazumtirdzniecības uzņēmums SIA "Nika Group", kas ražo ne vien darba aizsardzības un ugunsdrošības uzlīmes, bet arī pēc pasūtījuma izgatavo personalizēta tipa uzlīmes, kuras tiek veidotas atbilstoši klienta izstrādātajam dizainam un vēlmēm. Lai īstenotu pasūtījumu, vēlamā ideja tiek apstrādāta ar datorprogrammu palīdzību un pielāgota gala izpildei. Tad izveidotā sagatave tiek nosūtīta uz atbilstošu iekārtu, kas nepieciešama idejas realizēšanai, kā rezultātā gatavā produkcija nonāk pie klienta.
"Nika Group" piedāvā arī dažāda veida aksesuārus pilsētas, mājas, biroja un dārza labiekārtošanai, kā arī auto pilnveidošanai.

Drošības un citas zīmes vari iegādāties: www.nikagroup.lv

     [+] [-]

, 2011-07-26 11:35, pirms 13 gadiem
Pie savas guļamistabas durvīm jāpieliek sarkana izsaukuma zīme!

     [+] [-]

, 2011-07-26 11:54, pirms 13 gadiem
tur jau kiegeli jaliek