Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:245, Did:0, useCase: 3


Vērtīgi padomi stopētājiem

Redakcija
Redakcija

Valsts policija gan stopētājiem, gan pašiem autovadītājiem atgādina būt piesardzīgiem, maksimāli ievērot visus drošības noteikumus un, ja iespējams, izvēlēties citu ceļošanas veidu, nevis stopēšanu.

Vērtīgi padomi stopētājiem:

Izvēlies stopēšanu tikai kā galējo līdzekli! Neriskē dažu santīmu vai pāris minūšu dēļ, labāk izvēlies braukt ar autobusu vai vilcienu!

Atsakies kāpt mašīnā, ja tās vadītājs Tev šķiet aizdomīgs! Uzmanies no iedzēruša vadītāja, no vadītāja, kas savādi uzvedas vai savādi izskatās, izsaka divdomīgas piezīmes u.tml.

Nestopē vienatnē! Stopējot vienatnē, Tu pakļauj sevi lielākam riskam, nekā darot to kopā ar draugiem!

Stopē sabiedriskā vietā! Tā Tu samazini risku nokļūt bīstamās situācijās!

Uzmanies, ja mašīnā ir vairāk kā viena persona!

Skaidri pasaki, kur Tu vēlies nokļūt! Brauciena laikā pārliecinies, ka brauc pareizajā virzienā!

Informē radiniekus vai draugus, ka Tu esi nostopējis automašīnu! Pasaki, kā tā izskatās, kur un kad tajā iekāpi.

Ja autovadītājs kļūst pārlieku uzmācīgs ar saviem jautājumiem, esi atturīgāks vai norādi, lai Tevi ātrāk izlaiž no mašīnas!

Izvairies atklāt savu dzīvesvietu un citas personīgas ziņas par sevi! Šādas ziņas var apdraudēt Tevi vai Tavus tuviniekus.

Ja jūti, ka esi reālās briesmās, izmanto jebkuru iespēju, lai aizbēgtu! Piemēram, kad automašīna apstājusies pie luksofora.

Tāpat ne mazāk svarīgi arī pašiem autovadītājiem izvērtēt situāciju un iespējamos riskus, pieņemot lēmumu par stopētāja ņemšanu savā mašīnā!

Plašāka informācija par drošību ceļu satiksmē, uz ielas un citur pieejama interneta vietnē sargi-sevi.lv

Sagatavoja:
Lita Juberte
Valsts policijas
Sabiedrisko attiecību nodaļas
vecākā speciāliste

     [+] [-]

, 2012-05-24 10:54, pirms 12 gadiem
Studējot pārvietojos tikai ar stopiem. Un ne tikai Latvijas robežās. Braukšanas biļetes ir pietiekami dārgas, lai tas nebūtu tikai "dažu santīmu" ietaupījums.

Ne visam šajā rakstā piekrītu. Bet uzmanīties noteikti der.

Varu piebilst - meitenēm stopējot nav vēlams izvēlēties izaicinošu apģērbu ar dziļiem dekoltē un īsiem sārkiem.

     [+] [-]

, 2012-05-24 11:09, pirms 12 gadiem
Arī ar vienu pašu šoferi bīstami. Ir dzirdēts, ka pēc kāda gabaliņa pievienojas vēl citi braucēji, vai vienkārši ieved mežiņā....

     [+] [-]

, 2012-05-24 12:13, pirms 12 gadiem
Dzīvē visādi var gadīties - arī pa ielu ejot var uzbrukt bars. Bet pa lielam nav ko celt paniku - cilvēki nav nekādi mežoņi. Stopēšana ir vēl viens veids kā satikt interesantus cilvēkus, kurus citādi nesatiktu. Arī šoferim ir ar ko parunāties un miegs nenāk. Re, piemēram, Laima Muktupāvela, šķiet IR, vēlāk pat rakstu uzrakstīja par interesantajām stopētāju sarunām savā mašīnā

     [+] [-]

, 2012-05-25 15:22, pirms 12 gadiem
Nav man stopētāja pieredzes un arī nekad dzīvē nestāvētu uz ceļa ar paceltu roku.Braucu daudz.Bet stopētājus paņemu,tikai sievietes.Kategoriski nekad divas.Un man jau ir "piešauta" acs,intuīcija nav pievīlusi,ar kuru būs interesanta saruna,neatkarīgi no gadu skaita.Ko tikai viņas ir pastāstījušas par stopēšanas piedzīvojumiem,par darbu ārzemēs,ka tagad jau braucējām esmu kā padomdevējs,lai neiekristu bezizejas situācijās.

     [+] [-]

, 2012-07-22 15:08, pirms 12 gadiem
Stopēšana ir slēpta ubagošana