Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:10, Did:0, useCase: 3


Kas nepieciešams, ceļojot kopā ar kaķi vai suni

Redakcija
Redakcija

Ceļot kopā ar kaķi vai suni tagad ir daudz vienkāršāk, ja tam ir jaunā ES mājdzīvnieka pase.

Tagad, kad ikviens veterinārārsts var izsniegt jauno ES mājdzīvnieka pasi, ceļot kopā ar kaķi vai suni ir daudz vienkāršāk. Visiem kaķiem un suņiem ir vajadzīgas pases, kurās atrodama informācija, ka dzīvnieks ir potēts pret trakumsērgu. Tomēr līdz 2011. gada beigām Īrijā, Lielbritānijā, Maltā un Zviedrijā nepieciešams arī pierādījums, ka pote ir bijusi efektīva.

Turklāt, lai iebrauktu Īrijā, Lielbritānijā un Maltā, tāpat līdz 2011. gada beigām spēkā ir prasība, ka mājdzīvnieks jāapstrādā pret ērcēm un lenteņiem. Apstrādi pret lenteņiem pieprasa arī Somija un Zviedrija.

Dzīvnieks jāidentificē ar elektronisku mikročipu. Līdz 2011. gada 3. jūlijam der arī skaidri salasāms tetovējums, ja vien jūs ar savu dzīvnieku nebraucat uz Īriju, Lielbritāniju un Maltu, kur jau tagad vajadzīgs mikročips.

Informācija: europa.eu