Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:10, Did:0, useCase: 3


Vietas, kur var vērot iespaidīgus saulrietus

Redakcija
Redakcija

Brīdis, kad saule nolaižas vienmēr ir maģisks. Daba, tajā it kā iegrimist sevī, pēdējie saules stari no dienas, ēkas kļūst skaisti sarkan-dzeltenīgā nokrāsā, un skatoties uz šo dabas brīnumu cilvēkus pārņem romantiska atmosfēra.

Bez šaubām, saulrietus ir burvīgs, neatkarīgi no tā, kurā pasaules malā esiet. Taču esam izvēlējušies dažas vietas, kur saulriets patiešām aizrauj elpu. Šis raksts ir ceļotājiem, kuriem patīk romantika un kuri nevar iedomāties labāku veidu, kā pavdīt dienas beigas, baudot saulrietu.

Bez šaubām, saulrietus ir burvīgs, neatkarīgi no tā, kurā pasaules malā esiet. Taču esam izvēlējušies dažas vietas, kur saulriets patiešām aizrauj elpu. Šis raksts ir ceļotājiem, kuriem patīk romantika un kuri nevar iedomāties labāku veidu, kā pavdīt dienas beigas, baudot saulrietu.



Bora Bora, Franču Polinēzija

Bora Bora - iespējams skaistākā un romantiskākā no Francijas Polinēzijas salām.
Smaragda okeāns, baltas pulverveida smilšu pludmales, pasakainas skaistuma lagūnas, zaļās vulkāniskās izcelsmes kalnu virsotnes - ne velti šis ir galamērķis daudziem pāriem un jaunlaulātajiem, kur baudīt romantiskas brīvdienas. Daudzi slaveni cilvēki apmeklē šo salu, dažiem no tiem šeit ir savas villas, citi dod priekšroku atpūtai viesnīcās.

Iedomājieties: no rīta palmu ēnā izbaudīt lielisku kafijas tasi, aplūkojot maigi izplūstošo okeānu. Pēc brokastīm jūs pavadītu laiku pludmalē, kur jūs varat ne tikai peldēties, bet arī izpētīt zemūdens niršanas pasauli. Jūs variet doties uz džungļiem, kas ir tik blīvi, ka tos var izstaigāt tikai ar SUV. Un vakarā, baudot tikko nozvejotas un sagatavotas jūras veltes, jums patīk ... Saulriets. Bora Bora, absolūti romantiska sala, kurā skatoties lejupejošo sauli iespējams aizmirsties neticamā skaistumā.



Bromo vulkāns, Indonēzija

Indonēzija - skaista valsts. Kas atstāj iespaidu ar vairāku kilometru augstiem kalniem, spēcīgiem vulkāniem, koraļļu rifu ieskautām cilvēku neskartām salām un lietusmežiem. Tā ir ātri modernizēta valsts, kurā ir mūsdienu inovācijas harmonijā ar vēsturiskām pilsētām, tempļiem, ilgmūžības tradīcijām un paražām.

Viens no varoņiem Indonēzijā - Bromo vulkāns, kas ir viens no aktīvākajiem vulkāniem visā pasaulē, tāpēc, tajā kāpt tiešām nav ieteicams. Tomēr Bromo vulkāns ir jāizbauda vismaz no attāluma. Vairāk nekā divu kilometru augstumā tas parasti maina saulrieta toņos no pelēkā uz rozā, dzeltenā vai oranžā krāsā. Pārsteidzošs skats.



Bagan, Mjanma

Vai ceļojot jūs vēlaties sajust autentisko valsts garu, bet pārblīvētie tūristu pulki jums rada diskomfortu? Mjanmā, dienvidaustrumos no Āzijas, ir valsts, kas ir tikko atklāta tūristiem un daudzi to vēl nezina. Tā ir valsts, kas joprojām nereāģē uz vēlmi piesaistīt tūristu plūsmas ar kameru zibspuldzēm un neizsakamo vēlmi nopelnīt. Šeit būs iespēja satikt patiesus cilvēkus, iepazīt viņu dzīvi un izbaudīt eksotiku.

Bagan pilsētas - reliģijas, vēstures un kultūras centrs valstī, kas lepojas ar seno tempļu un stupas pārpilnību. Tā tika dibināta tuksnesī, un vairāk nekā 2 tūkstošus izdzīvojušie tempļi ir lieliski redzami no visām pusēm. Šis skats izskatās tiešām iespaidīgi saulrieta laikā. Laiks tiek piepildīts ar mieru, un sarkaniem saules stariem tiek akcentēti cildenie un skaistie tempļi. Satriecoši skati.



Santorini sala, Grieķija

Par iespaidīgo skaistumu Grieķijas salā - Santorini, jūs droši vien esat dzirdējuši ne vienu vien reizi. Savvaļas atstātās pēdas, vulkāniskās ainavas, un atspirdzinošais Vidusjūras klimats, bez šaubām, ir aizraujoša tūristu uzturēšanās vieta. Tomēr jāatzīst, ka šajā salā ceļotāji dodas apbrīnot pasakaini skaistās, baltās mājās, kas kontrastējas ar debeszilo jūru, un nevienu neatstāj vienaldzīgu.

Tomēr mēs vēlamies atzīmēt, ka vakarā, saulrietā, šo miniatūras māju skaistumus, atklājas jaunās krāsās. Sarkanīgā krāsā, saules gaisma, kas kļūst izsmalcināta un romantiska. Saulriets Santorinī salā patiesi aizrauj elpu.



Serengeti, Tanzānija

Tanzānija - valsts, kas atrodas kontinenta austrumu daļā , Indijas okeāna piekrastē. Iespējams, visvairāk apmeklētākā vieta šajā valstī - Serengeti nacionālais parks, kas ir iekļauts UNESCO sarakstā. Šis parks ir slavens ar ikgadējo dzīvnieku migrāciju , kas notiek, kad seši miljoni nagu iet caur atvērtiem līdzenumiem un meklē zaļās ganības.

Serengeti Parkā varat apbrīnot nelielus ziloņu ganāmpulkus, tūkstošiem antilopes, bifeļu ganāmpulkus. Teritorija dzīvo zebras, degunradži, žirafes, kā arī plēsīgās lauvas, leopardi, gepardi. Noteikti iesakām vismaz vienreiz mūžā apmeklēt šo vietu un izbaudīt tās šarmu Āfrikas kontinentā. Starp citu, mums ir piebilstams, ka saulriets parkā ir patiešām romantisks. Žirafes silueti tālumā, un rozā debesis fonā - pasakains skats.



Uluru, Austrālija

Droši vien daudziem no jums vismaz vienreiz mūžā ir bijis sapnis brīvdienas pavadīt vienā no nomaļiem zemes stūriem - Austrālijā. Slinkās pandas sēž kokos un lēkājošie ķenguri, noslēpumainie džungļi, pirmiedzīvotāju ciltis, mūsdienu pilsētas, apdullinošā daba, skaistas pludmales - brīnišķīgi, vai ne? Ja izlemsiet ne tikai sapņot, bet arī apmeklēsiet Austrāliju, mēs esam pārliecināti, ka viens no apskates objektiem, kas būtu jāredz ar savām acīm - slavenās Uluru (Ayers) klintis.

Klints Austrālijas vidū ir viena no lielākajām klintīm uz Zemes. Viņas garums - 3,8 km, augstums - 348 m, un ieņemtā platība - 3,33 kvadrātkilometri! Saskaņā ar ģeologiem, smilšakmens monolīts ir tikai maza daļiņa no milzīgās klints. Tās otra daļa atrodas zem zemes vismaz 6 km garumā. Uluru saulrietā izskatās tiešām lieliski! Monolīts it kā absorbē saules starus un saulei laižoties lejā tas maina krāsas.



Maldīvu salas

Vēl viens unikāls atpūtas virziens, kas ir īpaši domāts tiem, kas vēlas izbaudīt mierīgas un pasakainu ainavu ieskautas brīvdienas - Maldīvu salas. "Tūkstoš salu zeme" valsts unikums, ka ūdens platība ir lielāka par 99 procentiem no visas valsts teritorijas. Ceļotāji šeit dodas, jo tas nav parastas burzmām piepildīts kūrorts - šeit dominē miers un kārtība. Baltās smilšu pludmales ar smaragda ūdeņiem un augstas palmas viegli šūposies tam padevām iespējams sajust Indijas okeāna brīzes rotaļīgumu. Pēc idilliskās laiskošanās pludmalē vakarā neaizmirstiet apbrīnot iespaudīgo sauli, kas noriet. Paradīzes cienīgs skats.



Taj Mahal, Indija

Valsts, kurā jūs izbaudīsies sajūtu kontrastu - Indija. Tas attiecās uz haosu un harmoniju gan uz greznību un nabadzību. Katru reizi šeit ierodoties var atklāt jaunu krāsu pasauli.

Taj Mahal - viena no tām ēkām, kas atrodoties Indijā, noteikti jāredz. 17.gs., pilsētā Agra, iespaidīgā ēkas struktūra, ko būvējuši vairāk nekā 20 tūkstoš cilvēku. Tā celta mauzolejs imperatora Shah Jehan mīļotajai sievai. Kompleksa būvniecība ilga vairāk nekā divdesmit gadus, un baltais marmors un citi dārgakmeņi akmeņi tika transportēti no visas pasaules. Ēka pārsteidz ar savu majestātiskumu un arhitektūras stilu: tā apvieno persiešu, turku, indiešu un islāma arhitektūras elementus. Un saulriets Taj Mahal marmorā izskatās tiešām lieliski.



Sahāras tuksnesis

Vai esat kādreiz bijis tuksnesī? Ja nē, varbūt Jūs sapņojat par braucienu ar kamieli, vai vēlaties malīties pa milzīgiem smilšu plašumiem? Sahāras tuksnesis - lielākais tropu tuksnesis uz Zemes, kas aptver daļu no Marokas, Tunisijas, Mali, Nigēras, Čadas, Sudānas, kā arī Alžīriju, Mauritāniju, Lībiju un Ēģipti. Tā platība ir aptuveni 6-9000000 kvadrātkilometru! Ir grūti pat saprast, vai ne? Jūs jautāsiet, kāpēc Sahāra pievienot šim sarakstam? Uzticieties mums, vērot saulrietu tuksnesī - īsta svētlaime. Piemēram, ja jūs nolemjat doties uz Maroku, pārliecinieties, ka jūsu maržrutā ir ieplānots pārgājiens Sahārā. Tiem, kam patīk izaicinājums, tiek piedāvātas ekskursijas ar nakšņošanu tuksnesī. Bet, ja nomāc šaubas par gariem ceļa posmiem ar kājām, iespējms doties ekskursijā kamieļa mugurā, lai ieraudzītu kūstošo saulrietu Sahāras tuksnesī. Iespaidi, kas paliks atmiņa ilgi.



Lielais Kanjons, Arizona, ASV

Vēl viena īpaša vieta, kur pieredzēt saulrietus būs patiess gandarījums gan acīm, gan dvēselei - Lielais Kanjons. Šajā milzīgajā aizā, kas atrodas ASV, Arizonā, plūst Kolorādo upe jau vairāk nekā 6 milijoniem gadu . Kanjona dziļums - gandrīz 2 kilometri, garums - gandrīz 500 m un platums - no 6,4 līdz 29 km.

Kamēr saulriets ilgst tikai dažas minūtes, romatiskie sapņi par došanos uz Lielo Kanjonu kļūst arvien reālāki. Iedomājieties - debesīs parādās pēdējā dienas gaisma, klintis vizuļo visās varavīkses krāsās, no dzeltenas līdz pat purpura un tad, kanjons pazūd vieglā krēslā. Pasakains skats!

Rakstu sagatavojuši azatours.lv speciālisti.

PIEEJAMIE CEĻOJUMI