Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:10, Did:0, useCase: 3


Sešas mazāk zināmas apskates vietas Latvijā

Redakcija
Redakcija

Skaistas vietas Latvijā netrūkst, tomēr ne vienmēr gribas doties uz lokācijām, kurās gaidāms milzīgs tūristu pūlis. Lasi šo rakstu un uzzini, kurp doties, ja gribi apskatīt skaistas, bet maz apmeklētas vietas mūsu valsts robežās!

KUUP grauzdētava

Vai zināji, ka kafija tiek grauzdēta arī Latgalē? Lendžos vari iepazīties ar Latgales kafijas stāstu, redzēt, kā kafiju grauzdē, un to degustēt. Protams, uz vietas iespējams arī iegādāties kādu no kafijas iepakojumiem, kas izceļas ar interesantiem nosaukumiem (BRAZILEJIS NAKTS, JEZUPA ETIOPEJIS SAPYNS, KOLUMBEJIS FLIRTS, MALNAIS ONTONS, PYNAKLU JURS).

Raunas staburags

Teju ikviens ir dzirdējis par vairāk nekā 18 metrus augsto Staburagu, kas atradās Daugavas kreisajā krastā, bet kopš 1966. gada dus Pļaviņu ūdenskrātuves dzelmē. Taču arī šobrīd Latvijā vari aplūkot staburagu, kas atrodas Raunā. Tas ir 17 metrus garš un apmēram 3,5 metrus augsts. Uz Raunas staburagu ved dabas taka; ņem vērā, ka lietus laikā tā var būt slidena. Uz paša staburaga gan nekāp, jo tādējādi tas tiek bojāts. Netālu no staburaga atrodas arī Raunas viduslaiku pilsdrupas ar skatu torni.

Ungurpils peldošās salas

Salas, kas peld? Jā, ko tādu vari apskatīt, dodoties uz Ungurpils dzirnavu ezeru. Agrāk ezerā bijušas pat 12 peldošās salas, bet laika gaitā deviņas no tām pieaugušas krastiem, līdz ar to šobrīd vari aplūkot trīs salas, kas peld. Ņem vērā, ka redzēt salas kustībā varēsi vējainā laikā. Turpat blakus iespējams aplūkot arī Ungurpils dzirnavas, izstaigāt Ungurpils parku, kā arī nodoties diskgolfa spēlei.

Geokešings

Foto: Unsplash.com

Geokešings nav konkrēta vieta, bet gan spēle, kuras laikā Tev jācenšas atrast nelielu konteineru, kas rūpīgi noslēpts. Kāds tam sakars ar skaistām un maz zināmām vietām Latvijā? Pavisam tiešs – lielākoties konteineri jeb slēpņi tieši šādās vietās arī ir noslēpti. Tāpēc dodies uz geokešinga mājaslapu (www.geocaching.com), piereģistrējies, un sāc jau šodien! Spēlēt vari bez maksas, bet, iegādājoties Premium versiju (29,99 eiro gadā vai 6,99 eiro mēnesī), redzēsi vairāk slēpņu un varēsi izjust citas priekšrocības.

Ellītes sēravots

Sērūdeņiem piedēvē dažādas dziednieciskas īpašības, un par tām pārliecināties vari arī pats, dodoties uz Ellītes sēravotu, kas tiek uzskatīts par svētvietu. Sēravota tuvumā ir gan atpūtas vieta, gan dabas taka, pa kuru ejot, vari sastapt skrajziedu skareni un fuksa dzegužpirkstīti, kas ir reti sastopami augi.

Mazirbes laivu kapsēta

Jūras apmeklējumu Mazirbē iespējams apvienot ar kāda patiešām unikāla objekta apskati – mežā noslēpušos laivu kapsētu. Laivas turp guļ jau kopš pagājušā gadsimta 50.-60. gadiem. Laika zobs darījis savu – tagad laivas caurauguši koki un tās noklājušas sūnas. Skats ir gana iespaidīgs, tomēr pasteidzies, jo laivas lēnām izzūd.

Šīs, protams, ir tikai dažas no neskaitāmām apskates vietām, kas atrodas tepat, Latvijā. Ja gribi iepazīties ar vēl dažām, dodies uz Ondo.lv bloga sadaļu, kurā atrodams raksts Astoņas vietas, kurp doties, ja interesē ceļojumi pa Latviju!