Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:10, Did:0, useCase: 3


Kas latvietim, nonākot Anglijas sirdī- Notingemā, šķiet neparasts

Kas latvietim, nonākot Anglijas sirdī- Notingemā, šķiet neparasts
Rīts pēc pasākuma naktskubā- slapjš pēdas nospiedums uz asfalta.
Foto: Dace Vilkāja

Notingema atrodas pašā Anglijas sirdī. Apmeklējot šo pilsētiņu, var just, kā pukst tās dzīvīgums. Šeit var sastapt daudz interesantus tūrisma objektus, dažādas vēsturiskas ēkas...

Šī ir arī lieliska iepirkšanās vieta. Apģērbu veikalu piedāvājums - ļoti plašs un ir atrodamas vietas, kur par simbolisku cenu var iegādāties sev jaunu kleitu, kostīmu vai kādu aksesuāru. Daudz lietderīgas lietas var sameklēt viena paunda veikalos, kuros jebkura prece maksā tikai vienu paundu; izvēle ir gan no mājsaimniecības precēm, gan daudz kā cita.

Latvietim, nonākot Anglijā, sākotnēji varētu šķist grūti pierast pie angļu ačgārnībām –
jāpierod, ka pārejot ielu, vispirms jāskatās pa labi un tikai tad pa kreisi, jo automašīnas pārvietojas, pa ielas pretējo pusi.

Tikpat nesaprotama var šķist angļu santehnika - kādēļ angļi daudzviet joprojām saglabājuši ūdens krānus bez sajaucēja ar divām atsevišķām strūklām aukstajam un karstajam ūdenim, bet, ja ceļojumā būsiet paņēmuši līdzi jebkādu elektrisko ierīci, kam nepieciešama kontaktdakšiņa, var gadīties, ka pielietojumu nekur neatradīsiet, ja vien nebūsiet iegādājušies īpašu pārveidotāju, jo Anglijā lieto trīszaru kontaktdakšiņas.

Vēl interesantāk ir novērot kādu neparastu ainu naktsklubos, kur sievietes kluba garderobē mēdz nodot augstpapēžu kurpes. Acīmredzot, Latvijas sievietes ir izturīgākas un skaistuma dēļ upurē atpūtu kājām ne vienu vien vakaru, un diez vai kāds būtu manījis, ka pie mums garderobēs bez virsdrēbēm nodod arī kurpes, lai pēc tam visu vakaru uz deju grīdas pavadītu ar basām kājām. Kādēļ gan tad vispār uz pasākumu būtu jāierodas augstpapēžu apavos?

Par cik Notingemā bieži mēdz būt lietains laiks, tad nākošajā rītā pēc šādiem pasākumiem var novērot slapjus pēdu nospiedumus uz asfaltētajām ielām, kas ved no naktskluba.

Notingemā piepildās arī daudzreiz filmās redzētas ainas, kad oficiants pienes dzērienu, kuru tev nosūtījis kāds noslēpumains, nepazīstams svešinieks.

Tomēr neskatoties uz visām šīm neparastajām vai nepierastajām lietām, Notingema ir lieliska pilsēta, kuru ir aizraujoši apmeklēt un pašam savām acīm visus šos brīnumus redzēt un citiem izstāstīt, un, kas zin, varbūt arī jums radīsies iespēja satikt kādu interesantu Notingemas iedzīvotāju, kurš reizēm dodas uz pilsētas ūdens kanālu zvejot zivtiņas savam akvārijam.

     [+] [-]

, 2010-06-02 13:32, pirms 14 gadiem
>viena paunda veikalos
Paunds - tas skan cēli...