Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:10, Did:0, useCase: 3


Ēģiptes skaistākais kūrorts - Šarmelšeiha. 3.,noslēguma daļa

Ēģiptes skaistākais kūrorts - Šarmelšeiha. 3.,noslēguma daļa
Foto: Laura Biķerniece

Pēc saules rieta Šarmelšeihā dzīve nebeidzas; tagad tikai sākas īstās izklaides. Tūristus gaida diskotēkas un naktsklubi, restorāni un mazie veikaliņi Naamabejā vai Soho skvērā. Tuksnesis izgaismojas ar krāsainām lampiņām un mūsu acīm paveras pavisam cita Šarmelšeiha.

Nakts dzīve un izklaide

Šarmelšeihā ir vieta arī tiem, kam patīk gurnu izkustināšana jautrās ballītēs un naktsklubos. Ja nepietiek ar vakara izklaides programmu, ko piedāvā viesnīcas, tad jādodas Šarmelšeihas klubu apskatē! Te nu atkal ņemam talkā Tez Tour pārstāvi, kurš sastopams viesnīcā. Viņš ieteiks Jūsu gaumei piemērotāko naktsklubu, kā arī noorganizēs transportu līdz tam. Populārākie ir Pasha, El Fanar, Little buda vai Magic life. Tiem, kuri negrib attālināties no Eiropas kultūras, īstā vieta būs Soho skvērā.



Tas ir milzīgs iepirkšanās un izklaides centrs, ko uzbūvējusi viesnīca Sovoy rūpēs par saviem viesiem. Te gaidīti visi tie, kam nenāk miegs. Dažāda stila restorānos varēsiet baudīt vakariņas, klausīties dzīvo mūziku un jūsmot par muzikālo strūklaku. Šajā ielā atrodas arī naktsklubs un kinoteātris, kur rāda filmas par Ēģiptes vēsturi. Lai rūpētos par visiem atpūtniekiem, ir izbūvēta tik neierasta lieta tuksnesim kā slidotava. Skvēra centrā katru vakaru var baudīt dzīvo mūziku un vēderdejotāju priekšnesumus.



Iepirkšanās

Katrs tūrists vēlas pārvest mājās kādu piemiņas lietiņu no sava ceļojuma. Ēģiptē suvenīru dažādība ir liela.
Pirmkārt, suvenīrus un dažādas rotiņas var iegādāties katrā viesnīcā esošajos veikaliņos. Ja ar to nepietiek, tad Tez tour organizētās pilsētas ekskursijas laikā tiek iekļauts arī lielveikala un Vecā tirgus apmeklējums. Ja esiet tirgū, tad jārēķinās ar to, ka sākotnējās cenas ir lielākas un kaulēšanās šeit ir pierasta un pat nepieciešama tirgošanās sastāvdaļa. Par šo vietu gan jābrīdina, ka ejot iepirkties ir jāuzmanās. Caur tirgu braukā mašīnas, tirgotāji aktīvi piedāvā savu preci. Ņemot vērā Ēģiptes kultūras īpatnības, sievietēm vajadzētu īpaši piedomāt pie tā, ko vilkt mugurā, ejot uz tirgu. Nav vēlam pārāk atkailināt savas baltās kājas, kā arī krekliņi ar lieliem izgriezumiem vai atklātiem pleciem nebūs īsti vietā. Šie vīrieši pieraduši redzēt tikai sieviešu acis, taču mūsu ģērbšanās stils ir visai izaicinošs. Labākajā gadījumā Ēģiptiešu tumšās acis to vien darīs kā apbrīnos jūs un komplimenti birs kā no pārpilnības raga, taču sliktākajā gadījumā izbaudīsiet, ko nozīmē tikt uztvertai kā vieglas uzvedības sievietei.
Ja vēlaties pārvest mājiniekiem kaut ko interesantu, tad lielveikalā varat iegādāties sveramo halvu, guavas augļa sulu (pats auglis daudziem negaršos, bet sula no tā sanāk ļoti laba), dateles, granātābolus un citus gardumus.



Vecajā tirgū var iegādāties zīda lakatus, šalles, dažādas tējas un garšvielas par ļoti pieņemamām cenām. Tūristi īpaši iecienījuši karkadē tēju, ūdens pīpes, dabīgos skrubjus, aromātiskās eļļiņas un smaržas.
Neiztrūkst šeit arī dažādu suvenīru bodītes, kur var iegādāties krūzītes, krekliņus, piekariņus, dekoratīvos sienas šķīvjus, dažāda izmēra dekoratīvas piramīdas ar Ēģiptes un Šarmelšeihas simboliku, kā arī koka figūras un dekoratīvas maskas ar Ēģiptiešu senču attēliem. Un gandrīz neviens tūrists neaizbrauc mājās bez apgleznota papirusa papīra.



Nedēļas garumā nemanīju nevienu mākoni pie debesīm – skaidrs laiks garantēts un nav jāuztraucas par to, ka nevarēs sauļoties vai baudīt peldi sarkanajā jūrā. Ziemas laikā temperatūra ir sākot no plus 18 grādiem un uz augšu. Viesnīcu apkalpojošais personāls labi saprot gan angļu, gan krievu valodas. Tā kā liela daļa tūristu ierodas no Itālijas, ir tādi, kas prot pat itāļu valodu.

Der zināt

Dodoties uz Ēģipti un kārtojot mantas ceļojumam, nedrīkst aizmirst saulesbrilles, sauļošanās krēmus un galvassegas. Jāpadomā arī par apģērbu vakara stundām, jo tuksnesī pēc saules rieta strauji paliek vēsāks. Tāpēc noteikti būs vajadzīga jaciņa vai džemperis ar garākām piedurknēm, lai, piemēram, skatoties vakara šovu viesnīcas amfiteātrī vai kūpinot ūdenspīpi beduīnu tipa āra bāriņos, nebūtu auksti un odu kodumi nesabojātu atpūtu.
Ja ir plānots doties uz ballīti Naamabejā vai Soho skvērā, ceļasomā vajadzētu ielikt arī kādu augstpapēžu kurpju pāri un šikāku kleitiņu. Droši ņemiet līdzi pleznas un snorkelēšanai paredzētos piederumus, jo pelde sarkanajā jūrā piedāvā pasakainu skatu uz koraļļiem un krāsainajām zivtiņām.



Pats par sevi saprotams, ka jāpaņem arī kāda 21. gadsimta digitālā ierīce, lai varētu iemūžināt skaistās ainavas un Jūsu emocijas, baudot visu, ko piedāvā Ēģipte.

Tā kā lidojums ilgst gandrīz piecas stundas, lai īsinātu laiku lidmašīnā, noderēs grāmata, kārtis vai kāda cita spēle, ja braucat draugu kompānijā.

Dodoties prom no Ēģiptes, lidostā novēroju interesantu skatu- bija tūristi, kas izskatījās neapmierināti un, es pat teiktu, dusmīgi, savukārt tie, kas bija izvēlējušies ceļot ar Teztour- visi smaidīja un, iekāpjot lidmašīnā, dalījās iespaidos, čaloja, pārrunāja pavadīto nedēļu. Citi aplūkoja safotografētās bildes un plānoja nākamo atgriešanos šajā brīnumainajā vietā.

Atgriežoties Latvijas ziemā, vēl ilgi jūtu saules siltumu. Acu priekšā visu laiku redzu skaisto ainavu, jūru un vējā plīvojošās palmu galotnes, skaisto muzikālo strūklaku un vēderdejotājas, ballīti Soho skvērā un kontrastiem pilno Sīnaja pussalu.
Rakstīt un stāstīt var daudz par šo vietu, bet vislabāk to redzēt pašiem savām acīm.

Laimīgu jums lidojumu!

     [+] [-]

, 2012-01-10 08:38, pirms 12 gadiem
Kā gribētos man saules rieta...

     [+] [-]

, 2012-01-10 11:15, pirms 12 gadiem
Titulbilde ir vairāk kā super, tik tiešām sarodas ilgas pēc Ēģiptes.

     [+] [-]

, 2012-01-10 11:21, pirms 12 gadiem
shito foto jau jaaliek izstaadee

     [+] [-]

, 2012-01-10 11:25, pirms 12 gadiem
Pavelk, pavelk

     [+] [-]

, 2012-01-10 12:02, pirms 12 gadiem
citi medību lauki...

     [+] [-]

, 2012-01-10 13:26, pirms 12 gadiem
austrumu pasaka dienvidos