Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:240, Did:0, useCase: 3

Video: 25. marts - traģiska diena Latvijas vēsturē. 600 stāsti, kas mums bija jāiztāsta

Redakcija
Redakcija
25. marts un 14. jūnijs ir datumi, kuros Latvijas iedzīvotāji piedzīvojuši traģiskus un grūti aptveramus notikumus - masveida izvešanu no mājām un Dzimtenes, no ģimenēm un dzīves.

Vienā naktī apcietināja vairāk kā piecpadsmit tūkstošus Latvijas iedzīvotāju un aizveda uz Sibīriju, vīrus - ģimeņu galvas uz lēģeriem, kuros viņi mira bada nāvē vai tika nošauti. Uz Sibīriju tika izsūtīti gandrīz četri tūkstoši bērnu vecumā līdz 16 gadiem. Laikā no 2000. līdz 2007. gadam filmēšanas grupa mērojusi tūkstošiem kilometru, lai atrastu Sibīrijā palikušos, lai intervētu tos, kuri atgriezās Latvijā, mērojām ceļu arī uz Izraēlu, lai intervētu ebreju bērnus, kuri izglābās. Dzintra Geka, filmas režisore: ''Intervējot cilvēkus, kuri kā bērni tika deportēti uz Sibīriju, mani vienmēr pārsteidzis gaišums, gara spēks un pašcieņa. Nav ļaunuma un rūgtuma, vien sāpes un atmiņas par zaudētajiem brāļiem un māsām, tēviem un mātēm palikušas… Esam intervējuši 670 cilvēku, fragmenti no viņu stāstiem un fotogrāfijām tad arī veidota dokumentālā filma ''600 Stāsti: Mums bija tas jāizstāsta''.

Video: youtube.com
Vērtējums: