Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Video: Kalnozols un domubiedri uzsāk nebijušu akciju latviešu atgriešanai mājās

Redakcija
Redakcija
Patlaban ārpus Latvijas valsts dzīvo 370 tūkstoši Latvijas valstspiederīgo, 200 tūkstoši ir aizbraukuši pēdējo desmit gadu laikā. Nupat notikušajā Latvijas iedzīvotāju aptaujā konstatēts, ka zemās pašapziņas dēļ daudzi nespēj atgriezties dzimtenē, jo nevēlas uzņemties atbildību – tikai katrs ceturtais nebaidās no izaicinājumiem un ir gatavs rīkoties. Tāpēc, lai celtu tautas pašapziņu un atgrieztu mājās aizbraukušos, uzņēmējs Valdis Kalnozols kopā ar domubiedriem izsludina akciju “Latvijai vajag stiprus vīrus”.
Šodien notika akcijai veltīta preses konference, kurā pazīstami uzņēmji, ekonomisti un sabiedriski aktīvi cilvēki iepazīstināja ar akcijas mērķiem un darbībām. Galvenā ideja ir vienota- lai Latvijas ekonomika nenomirtu, tai nepieciešami cilvēki. Ja tie nebūs latvieši, tad tie būs kādi citi...Savukārt, lai emigrācija apstātos, jābūt ekonomiskam pamatam. Un to nevar panākt ar līdz šim piedāvātajām naivajām reemigrācijas programmām vai patriotiskiem lozungiem. Naivi cerēt arī uz glābēju no malas- latviešiem pašiem jārada bērni un darbavietas!

Piedāvājam pilnu preses konferences vidoierakstu
Vērtējums:

     [+] [-]

, 2014-08-07 20:42, pirms 10 gadiem
Jaa, akcija jau skan labi, tikai nesaprotu vienu, kadel mums atgriezties valsti,kur mes pamatiedzivotaji sanemam grasus, ar kuriem nevaram pat lidz nakamajai algai iztikt? beidziet vienreiz smieties par tautu, bet saciet kaut ko vienreiz lietas laba darit.!
par tiem pasiem bernu pabalstiem runajot- ko lai mes mirstigie izdaram ar 11.38 euro menesi? ka jums skiet, mes varam pabarot bernus? nopirkt skolai vajadzigo un vel apgerbt? plus vel sanemot minimalo algu(un vel labi ja tiek izmaksats tas minimalais),nerunajot par ires maksam, komunalajiem plus vel partiku.
jums tik vajag lai mez atgriezamies, bet par mums pat mazo pirkstinu nepakustinat..piemeram,es stradaju Anglija,katru nedelu sanemu uz saviem 250-350 paundiem.varu nodrosinat sev jumtu virs galvas, pabarot sevi un palidzet Latvina palikusajiem,plus vel iekrat.neskaitot to ka varu paspet ari apskatit tos pasus safari parkus(zoo parku,briva daba) plus vel aizcelot uz citam valstim.
jus mums nodrosiniet tadu dzivi??? mes tad visi laizam atpakal.. nerunajiet tik daudz,bet pieradiet ar darbiem,jau majas palicejiem....

     [+] [-]

, 2014-08-07 20:47, pirms 10 gadiem
palieliniet bernu pabalstus un berni pasi no sevis radisies..
..jo daziem, bernu pabalstu naudina ir iztikas lidzekli visam menesim, un ta no menesa lidz menesim...
saciet darit, nevis tikai muti dzeset...

     [+] [-]

, 2014-08-07 21:07, pirms 10 gadiem
Vispirms nodrosiniet darba vietas tiem kas dzivo Latvija un tad jau atgriezisies tie kam Latvija bus vel vajadziga . Sargiet tos kas ir Latvija, lai ari tie neaizbrauc !

     [+] [-]

, 2014-08-07 21:48, pirms 10 gadiem
Man ieteikums. Nevajag nekadus remigracijas planus vai emigracijas panus vajag pamatigu valsts parstrukturizaciju.
1. Sakartot nodoklu sistemu - ar to domaju, ka cilvekiem kas stradaa berni iet darzinaa par velti , skolas par velti pulcini par velti un bernam visi dakteri lidz bridim kamer sak stradat arii par velti!
2. iztikas minimums ko gada griezumaa neapliek ar nodokli vismaz 6000 eiro!
3. Lidzigi kaa arzemees par katru jauno izveidoto darbavietu vietejaa pashvaldiba uznemejam jau uz priekshu izmaksaa nodokli par katru darbinieku kursh tiks pienemts darbaa, tas bus milzu atbalsts aprinkos jaunu darbavietu izveidoshanai!
4. medicinas pakalpojumi tiem kas uzrada nodoklu nomaksu ir par velti un bez mistiskajam rindam 3-8 meneshu garuma!
Shie ir tikai dazi ieteikumi tacu tas loti veicinatu nodoklu brivpratigu un godigu maksashanu, jo tad nebutu tas ka mes parmaksajam par visu vismaz 3x valstij nodoklis tad par darzinu tad par skolu tad par dakteri un vel partikai milzu pvn! Shadi turpinot aizbrauks arii tie patrioti kas jau dzivo uz naturalas saimniecibas pamata!
5. Valsti ir jauztaisa nodoklu maksataju kartes, nodoklu makasataju atvieglojumu kartes, kuru uzradot dazadus pakalpojumus ka medicinu var sanemt par velti!

Valdis Kalnozols varbuut varetu but tik labs un regulari publicet pieejamo darba vietu un vajadzigo profesiju parstavju sarakstu?

Turklat mes visu laiku atbalstam LV ar atsutito naudu saviem radiniekiem un tuviiniekiem palidzot viniem izdzivot! Citadi krize butu vel lielaka un dzilaka.

Plikas darbavietas neko neglabs jo nevar dzivot no rokas mutee kur visu nomaksajot tev kabataa nekas nepaliek!
Algai jabuut tadai lai paliek makaa kadi 300 eiro lai var kaut vai auto saremonteet un maju izremonteet un lai ir ko iekrat sava uznemuma izveidei. Cik zinams bez sava kapitala neviens neko tev nepalidz.

Ja nekas netiks mainits nodoklu un socialajaa sistemaa tad aizbrauks vel 300 tukstoshi un valsts pilniba izmirs!
Vel ir loti svarigi mainit ierednu atieksmi nevis uz kada sodishanu momentalu un drausmigu shtrafu uzlikshanu bet gan vairak skaidrot un pamacit un tikai pec tem veikt represivas metodes.

Loti iznteresants ir vienmer jautajums , kapec iebrauceju stradniekam vienmer maksaa vairak nekaa pashu stradniekam, kur ir valdibas aizsardziba savam cilvekem?

  +1 [+] [-]

, 2014-08-07 23:49, pirms 10 gadiem
visu cieņu Kalnozola k-gam par viņa Latvisko patriotiskumu un neatlaidīgos centienus turpināt LATVIEŠU vergturības ideoloģiju LAtvijā.
atvainojiet bet pietika 7 minūtes paklausīties un - viss - dusmas pārņem par visu notiekošo.
radās jautājums par Kalnozola izteicienu -
lai atgūtu 370 tūkstošus aizbraukušos atpakaļ ir vismaz jārada 100 tūkstošus darba vietu.... paga paga - a ko tie 270 tūkstoši darīs? uz latvijas bezdarbnieku pabalstiem sēdēs? kukū? pamostieties.
ekonomika esot LV lielā DĒ...?
kāds bļāva komentāros par to lai nodrošina ar darbu "Palikušajiem"- sorry - nekā personīga bet domāju kad labie prāti jausen ir atstājuši eiropas bankas parādos grimstošo LV kuģi un palikušiem nepietika prāriņa emigrēt. ir jau citi iemesli kāpēc jāpaliek LV - slimi un vārgi vecāki , tantes, bērni vai sieva nelaiž- tas atsevišķi runājams -
noapaļojot visu vēlu veiksmi un izdošanos vismaz 10 latviešus izvilināt ar lieliem solijumiem atpakaļ uz lv...
es Saku - ne priekš manis - ticība kā latvijas nākotnei zuda 10 gadu atpakaļ -
un vēl - būt lepnam saukties par Latvieti un reprezentēt sevi kā Latvieti arī ārzemēs ir mūsu - LAtviešu lielākais uzdevums - un man kliegt gribās redzot un dzirdot kā tautieši Anglijā uzvedās - deklarējot sevi kā LATVIEŠUS....

     [+] [-]

, 2014-08-08 11:15, pirms 10 gadiem
sveicinati .
Cien. Kalnozola kungs , esmu gatava tulin und sodien jau kramet koferus, lai atgrieztos Latvija , bet vai tadas ka es jums busim vajadzigi ... Esmu ar pieredzi , sapratni , izglitibam ,varesanu , politikas und ekonomiskas situacijas izpratni ,BET ar neuzticibu nevienam jusejam vardam . Jus veicinasiet jaunas darba vietas .... jaaaaa atkal vergi stradas , bet cik bus ieplanota alga und cik reali stradnieks sanems und kad tiks izmaksata alga . visiem siem jaunajiem kuri runaja smuki kadas ir socialas garantijas stradniekiem und kadas ir veselibas garantijas stradniekiem ... Jaaaa kapec mums se arzemes jaiemacas , jaruna vienalga ka zestu valoda vai tira valoda , bet valstvaloda , bet jums jauns virietis , cik saprotu dzimis Latvija und runa krieviski ,,, Kada jauna nodoklu sistema ... Jaievero ta pati veca sistema und jamaksa visiem visi nodokli , tad ari bus ekonomiska , sociala und labklajibas auksupeja und nevajadzes izgudrot prieksvelesanu kampanai jaunus lozungus bet panemt tos pasus vecos und vienkarsi izpildit kaut 10 dalu no sarakstita . Par kadu aizbraukuso apturesanu var runat , ja tiks atkal aptureta sprotu und citu zivju konservu razosana , jo redz jusejiem kaiminiem Krievijai tos vairs nevajaga ... ka dzivos tie stradnieki ,,, vai tie nav nakamie kandidati aizbrauksanai ...Kadu iisto ekonomisko vidi redz cien zinatnieki.Nerakstisu vairak talak , jo jegu neredzu ,,,, und galvenais ,,,, nu vai nemsiet mani saveja banda , und nodrosinasiet man socialas ,veselibas sadzives , ekonomiskas tiesibas .... jeb par tadam netika runats . Es rakstu daudzo sejieniesu varda , jo gribas majas . auklet tur savejos mazbernus , cept spekrausus majas und tirit savas majas , bet tas nav iespejams , kamer tikai runas runas runas .