Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:363, Did:0, useCase: 3


Jūlija kultūras notikumi Latgales vēstniecībā GORS

Redakcija
Redakcija

Mēnesis kino zīmē ir kļuvis par Rēzeknes pilsētas tradīciju – notiks nu jau sestais kinofestivāls „Open Place“, kā arī jūlijā ar Vladislava Nastavševa un grupas “Ezeri” koncertu tiks atklāti kino un mūzikas vakari uz Jumta terases, kas notiks līdz pat vasaras beigām. Jūlija kā ik gadu notiks projekta “Mis un Misters Rēzekne 2018” fināla šovs, savukārt mēneša izskaņā ar enerģisku koncertu uzstāsies viena no “karstākajām” Itālijas grupām - folkgrupa “Kalascima”.

JŪLIJS 2018

Jāņa Malecka personālizstāde “Gleznas”
Katru dienu no 11.00, Mākslas galerija, bezmaksas, GORS
No 19. jūnija līdz 12. augustam Latgales vēstniecībā GORS būs skatāma mākslinieka Jāņa Maļecka personālizstāde “Gleznas”, savukārt 11. augustā plkst. 20.00 gaidāma tikšanās ar pašu mākslinieku. Izstāde veidojusies ciešā sasaistē ar mūziku, galveno uzdevumu saskatot jūtu un sajūtu variāciju attēlošanā. Muzikālas tēmas un muzikālas noskaņas sastopamas jebkurā audeklā, gan vizuāli iemiesotas skaņu plūsmās figurālās gleznās “Arfiste”, “Čelliste”, “Pavasara sonāte”, gan smalkas gaismas vibrācijās dabas tēlojumā “Aleja”, “Pienene”, gan artistiski ritmiskās abstraktās kompozīcijās.

“The VU-Orchestra” koncertprogrammā “Holande svin Latviju”
Svētdiena, 1. jūlijs 16.00, Lielā zāle, bezmaksas
Kā dāvanu Latvijas simtgadei Nīderlandes studentu orķestris “The VU-Orchestra” Latgales vēstniecībā GORS prezentēs koncertprogrammu “Holande svin Latviju” kopā ar Pēteri Vasku un talantīgo čellisti Anastasiju Ferulevu. “The VU-Orchestra” ir viens no lielākajiem, labākajiem un visnovatoriskākajiem studentu orķestriem Nīderlandē. Katru gadu orķestris piedalās Amsterdamas koncertzālē “Concertgebouw” un citās lielākajās koncertu norises vietās Nīderlandē. Ik gadu orķestris dodas starptautiskā tūrē un pēdējo gadu nozīmīgākā sadarbība bijusi ar Jervi Akadēmiju, tāpat koncerti bijuši Belgradā, Lisabonā un Sanktpēterburgā.

Mūzikls jauniešiem un vecākiem “Lolitas brīnumputns”
Svētdiena, 15. jūlijs 14.00, Lielā zāle, bezmaksas
Mūzikls “Brīnumputns” ir koprades projekts, kurā Latvijas valsts simtgadei par godu satiekas Latvijas jaunieši ar ASV diasporā dzīvojošajiem, lai paši saviem vienaudžiem un viņu vecākiem radītu jaunu iestudējumu. Mūzikls veidots pēc Annas Brigaderes pasaku lugas “Lolitas Brīnumputns” motīviem. Tam pamatā tiek radīts jauns opuss, ko veido radošā komanda: Arnolds Auziņš (librets) un Andrejs Jansons (mūzika) un Andra Berkolda (režija). Mūzikla aktieri, dziedātāji un orķestra dalībnieki ir Latvijas un ASV jaunie mūziķi, jaunieši vecumā no 10 - 25 gadiem.

Vladislavs Nastavševs un grupa “Ezeri” koncerta programmā “Lēnās dejas”
Piektdiena, 20. jūlijs 21.30, Jumta terase 10,00 €, GORS
Kino un mūzikas vakari šogad tiks atklāti 20. jūlijā plkst. 21.30 ar režisora un mūziķa Vladislava Nastavševa un grupas “Ezeri” Lēno deju vakaru. Tajā skanēs režisora Vladislava Nastavševa iemīļotās dziesmas no paša izrādēm. Par dziesmu jauno skanējumu rūpēsies eksperimentālās mūzikas grupa “Ezeri”, kas pievienosies režisoram uz skatuves. Lēno deju vakari ir reizē gan koncerts, gan cita veida pieredze un komunikācija.

Projekta “Mis un Misters Rēzekne” fināla šovs
Sestdiena, 21. jūlijs 18.00, Lielā zāle 13,00–18,00 €
Latgales vēstniecībā GORS notiks projekta “Mis un Misters Rēzekne” fināla šovs. Projekts ne tikai ceļ jauniešu pārliecību par saviem spēkiem, bet arī ļauj realizēt sapni – nest savas dzimtās pilsētas vārdu “Rēzekne” pasaulē. Īpašais viesmākslinieks – grupa “Dagamba”.

“La La Land: Kalifornijas sapņi.” Vasaras kino vakars uz Jumta terases
Sestdiena, 21. jūlijs 22.00, Jumta terase 4,00–5,00 €, GORS
Turpinot iepriekšējo gadu vasaras aizsākto tradīciju, arī šogad Latgales vēstniecība GORS vasarā piedāvā apmeklētājiem baudīt kino seansus zem atklātām debesīm uz koncertzāles jumta terases. Pirmajā kino seansā daudzu “Oskara” nomināciju guvušais mūzikls “La La Land: Kalifornijas sapņi”, ko veidojis režisors-scenārists Demjens Šazels ar Emmu Stounu un Raienu Goslingu galvenajās lomās.

XV Starptautiskā akordeonistu plenēra noslēguma koncerts
Ceturtdiena, 26. jūlijs 19.00, Mazā zāle 10,00–12,00 €
Jau 15 gadus ik vasaru Zane Ludborža aicina jaunos un jau pieredzējušos akordeonistus desmit dienas (16.-26. jūlijs) pavadīt akordeonisma gaisotnē, attīstot kolektīvās muzicēšanas prasmes akordeonistu koporķestrī. Desmit dienas izglītojošā plenēra dalībnieki apgūst jaunus skaņdarbus, gandrīz ik dienas sniedz koncertus plenēra norises vietas apkārtnē un gatavojas noslēguma koncertam, kas šogad 26. jūlijā notiks Latgales vēstniecībā GORS.

“Aklais randiņš”. Edgars Kreilis. Kino un mūzikas vakars uz Jumta terases
Piektdiena, 27. jūlijs 21.30, Jumta terase 6,00–7,00 €, GORS
Arī šovasar, lai kino skatīšanos padarītu īpašāku, piektdienās pirms kino seansiem būs iespēja baudīt mūziķu uzstāšanos. Kino piedāvājumā Bena Palmera romantiskā komēdija ar Saimonu Pegu un Leiku Bellu – “Aklais randiņš” (Man up), savukārt pirms kino seansa uzstāsies talantu šova “X Faktors” dalībnieks Edgars Kreilis.

“Kalascima” (Itālija)
Sestdiena, 28. jūlijs 19.00, Lielā zāle 10,00–17,00 €, GORS
Ar Latvijā vienīgo koncertu 28. jūlijā Latgales vēstniecībā GORS uzstāsies viena no šī brīža Itālijas “karstākajām” grupām “Kalascima”, kuras priekšnesumos tiekas tradicionālā un modernā mūzika, iegūstot īpašu Dienviditālijas folka skanējumu. “Kalascima” sniegumā savijas tradicionālie mūzikas instrumenti, dažādi gan Dienviditālijas, gan citu pasaules vietu perkusiju instrumenti, kā arī mūsdienās izplatītie mūzikas instrumenti – basģitāra un skaņas efektu iekārtas.

“Pēdējā vecpuišu ballīte Vegasā”. Kino vakars uz Jumta terases
Sestdiena, 28. jūlijs 22.00, Jumta terase 4,00–5,00 €, GORS
Džona Tartltauba komēdija (ASV) “Pēdējā vecpuišu ballīte Vegasā” (Last Vegas) ar Robertu De Niro, Maiklu Duglasu, Morganu Frīmenu, Kevinu Klainu. Filmā ir stāsts par četriem bērnības draugiem – nu jau senioriem, kas dodas uz Grēku pilsētu - Vegasu, lai nosvinētu gada visjautrāko vecpuišu ballīti. Starp saviem draugiem Bilijs vienmēr bijis rūdīts vecpuisis. Kad beidzot viņš uzdrošinājies bildināt par sevi gados daudz jaunāku draudzeni, viņa draugi nolemj nosvinēt šo nozīmīgo notikumu kā pienākas.