Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:363, Did:0, useCase: 3


Tautas lietišķās mākslas studija “Dzīne” aicina uz izstādi “Smelties spēku Latvijā”

Redakcija
Redakcija

Līdz 6.novembrim Kultūras un tautas mākslas centrs “Ritums”, Jaunielā 29a, piedāvā ikvienam interesentam apskatīt Tautas lietišķās mākslas studijas “Dzīne” izstādi “Smelties spēku Latvijā”.

Tuvojoties gada patriotiskākajam mēnesim novembrim, Latvijā vienīgās darbojošās kokgriezēju studijas “Dzīne” dalībnieki priecē apmeklētājus ar saviem darbiem. Izstāde ir veidota ļoti latviskās un patriotiskās noskaņās. Izstādē “Smelties spēku Latvijā” piedalās arī Tautas lietišķās mākslas studija “Rota”, kas papildina TLMS “Dzīne” kokgriezumus ar saviem austajiem darbiem.

Izstādes pievienotā vērtība ir tās informatīvais saturs – populārāko kokgriešanā izmantojamo koku nozīme latviešu kultūrā, to īpašības, kā arī to efektīvākais un labākais pielietojums. Iekļauti arī latviešu dzejnieku darbi par kokiem.

Vārds “Dzīne” nozīme ir jauns egļu dzinums. Pašlaik studijā darbojas dažādu vecumu un profesiju entuziasti. Studijā ir sagatavoti 27 Tautas Daiļamata meistari un tās pašreizējais vadītājs Krišs Erdmanis atzīst, ka studijas darbības misija ir apmainīties pieredzēm, nodot tālāk tautas amatniecības prasmes, saglabājot etnogrāfiskos kanonus.

Izstāde apskatāma katru dienu no plkst. 11.00 līdz 17.00

Ieejas maksa Pieaugušiem EUR 1.00
Pensionāriem un bērniem no 7 gadu vecuma EUR 0.70